Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Gazul din Burdujeni Sat, adus integral pe cheltuiala Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii cartierului Burdujeni Sat vor beneficia în cele din urmă de gaz metan, chiar dacă demararea lucrărilor a întârziat destul de mult.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, după multe discuţii cu conducerea E.ON Gaz, aducţiunea de gaz la Burdujeni va fi în cele din urmă realizată din fondurile proprii ale Primăriei.

“Deşi avem o asociere cu cei de la E.ON Gaz, prin care ei contribuiau cu 51%, iar Primăria Suceava cu 49%, condiţia era ca după finalizarea investiţiei, aceasta să fie transmisă gratuit operatorului de gaz, adică E.ON.

Din păcate, legal nu avem voie să procedăm astfel, pentru că primăriile administrează banul public, iar E.ON Gaz este o companie privată. Cei de la E.ON nu au fost de acord să ne înregistrăm cu partea noastră de investiţii, încât am luat hotărârea de a face investiţia pe banii noştri, ai municipalităţii. După ce vom finaliza lucrările vom face licitaţie şi pentru desemnarea unui operator privat din domeniul gazului, iar Primăria va încasa o redevenţă”, a explicat Ion Lungu.

Costurile totale ale lucrărilor ce vor fi finanţate din bugetul local vor fi supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa din 29 august.

 

Costul aducerii gazului metan, 420.000 lei

Pentru racordarea locuitorilor din Burdujeni Sat la reţeaua de gaz metan sunt necesari 1,1 kilometri de conductă de presiune medie şi 19,3 kilometri conductă de presiune redusă, precum şi o staţie SRM (staţie de redare şi măsurare) cu o capacitate de 5000 de metri cubi pe oră.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 420.000 lei, din care 150.000 de lei sunt deja prevăzuţi pentru anul în curs, din emiterea de obligaţiuni municipale.

Primarul Sucevei a spus că se va ocupa de realizarea acestui obiectiv în cel mai scurt timp, mai ales că sunt multe comune din jurul Sucevei care beneficiază de aceste utilităţi, în vreme ce locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ aşteaptă să beneficieze de aceste servicii de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gazul din Burdujeni Sat, adus integral pe cheltuiala Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gazul din Burdujeni Sat, adus integral pe cheltuiala Primăriei Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Irosirea banului public trimis de
(25 aug 2008, 11:38:14
de ce sa investeasca primaria ?

Este interesul societatilor private sa-si dezvolte nr de consumatori. Primaria ar trebiu sa faca parcari , parcuri pentru copii, et. nu sa duca la dezvoltarea companiilor private pe seama banului public.

Halal decizie?

2.   SI ACEASTA SOLUTIE ESTE ILEGALA trimis de
(25 aug 2008, 11:49:40
SI ACEASTA SOLUTIE ESTE ILEGALA DEOARECE BURDUJENI SAT NU ESTE LOCALITATE SEPARATA CI ESTE TERITORIU MUNICIPIULUI SUCEAVA, IAR SUCEAVA ARE UN OPERATOR DE DISTRIBUTIE GAZE.NU POT FI 2 *DOI( OPERATORI AUTORIZATI PE ACELASI TERITORIU ADMINISTRATIV, ASA SPUNE LEGEA GAZELOR NR.351/2004. ACEASTA INVESTITIE ESTE RENTABILA SI OPERATORUL ESTE OBLIGAT CONFORM ART. 65 DIN LEGE SA FACA INVESTITIA *DEZVOLTAREA SISTEMULUI DE DISTRIBUTIE GAZE PE TERITORIUL UNDE ESTE AUTORIZAT CA OPERATOR(. OBLIGATI OPERATORUL E.ON.GAZ SA FACA INVESTITIA, IN CAY CONTRAR ADRESATIVA A.N.R.E. *A.N.R.G.N. PENTRU A ANULA CONTRACTUL PENTRU TOT MUNICIPIUL SUCEAVA CU E.ON.GAZ. SI ATUNCI LA LICITATIE SE VA PREZENTA UN ALT OPERATOR CARE VA FACE SI INVESTITII. NU FACETI CA D-L MIRZA CARE CFREDEA CA EL POATE CU BUCOVINA ECOTERM GAZ SA FIE OPERATOR DE TRANSPORT GAZE, IAR ACUM PREDA INVESTITIA IN MOD GRATUIT LA SOCITATEA SI ASTA CA NU A VRUT SA INTELEAGA LA TIMPUL RESPECTIV. CU BANII FACETI SCOLI, GRADINITE, ETC.
2.1  RE: SI ACEASTA SOLUTIE ESTE ILEGALA trimis de
(25 aug 2008, 14:35:51
Daca ai dreptate ii bai!
3.   SA SE RESPECTE LEGEA trimis de
(25 aug 2008, 11:53:46
COMPANIA E.ON. GAZ ESTE OBLIGATA SA DEZVOLTE SISTEMUL DE DISTRIBUTIE GAZE IN TERITORIUL CARE ACTIONEAZA, CONFORM LEGII GAZELOR 351/2004, ART. 65. PEACELASI TERITORIU ADMINISTRATIV NU POT FI 2 OPERATORI IN GAZE. OBLIGATI OPERATORUL E.ON.GAZ SA FACA INVESTITIA, ORI PLEACA DIN LOCALITATE. CU BANII RESPECTIVI FACETI IN BURDUJENI SCOLI, GRADINITE,ETC,
4.   Irosirea banului public trimis de
(25 aug 2008, 12:47:27
Primarul mai are niste contracte de lucrari de oferit. Ce conteaza ca este ban public ? Cistiga EON si societatea care face lucrarea-posibile rude.
5.   Gaz trimis de
(25 aug 2008, 19:36:46
de unde aduce don primar banii?? de la el de acasa sau sunt banii nostrii??? care trebuie folositi in interesul cetatenilor[ gradinite , scoli , etc] nu in folosul unor firme private???? CARE ESTE COMISIONUL PRIMARULUI din aceasta afacere??? ne arunca praf in ochi ca nu mai poate de grija unor concetateni??? hai sa fim seriosi-------vin alegerile parlamentare si are nevoie de fonduri ----cumva??? se aude unde trebuie??/ CE SPUNE LEGEA???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei