Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Serbări

Berarul Timişoreana a oferit sucevenilor un weekend plin de distracţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Râuri de bere, grătare încinse, muzică bună şi veselie, aceasta a fost atmosfera pe care au trăit-o sucevenii alături de Timişoreana în acest weekend.

Distracţia a început la Cetatea de Scaun încă de vineri după-amiază, când meşterul berar a vestit începerea celei de-a doua ediţii a Serbărilor Timişoreana la Suceava.

Invitaţia meşterului a fost auzită dintr-o parte până în cealaltă a oraşului, iar sucevenii, cu mic, cu mare, s-au îndreptat către Cetate, acolo unde buna dispoziţie, jocurile, poveştile misterioase cu aer medieval, concertele şi nu în ultimul, rând berea rece şi micii sfârâind pe grătar au încins distracţia la maxim.

 

Interzis şi Viţa de Vie i-au delectat pe suceveni

Mii de suceveni au petrecut la Cetate alături de Timişoreana, şi au servit din prima bere românească, băută pentru prima dată în anul 1718.

Vineri, în prima seară a distracţiei, pe scena Festivalului Timişoreana au urcat trupele Interzis şi Viţa de Vie. Un concert în aer liber, un concert la care sucevenii au dansat, au cântat alături de cele două trupe, au băut bere şi au petrecut până după miezul nopţii. Atmosfera a fost una de vacanţă, iar terasele Timişoreana au fost mereu arhipline.

Copii, tineri sau bătrâni, cu toţii s-au simţit în largul lor, cu toţii au „gustat” din plin din distracţie, iar vremea frumoasă a ţinut Cetatea „vie” până târziu în noapte.

 

Concursuri „rupte” din epoca medievală

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a festivalului, Timişoreana nu şi-a dezamăgit fanii, iar meşterul berar, prezent la datorie, a fost alături de sucevenii dornici de petrecere.

Aruncarea la ţintă cu potcoave de cai, rostogolirea butoaielor de lemn printre butoaiele de bere, concurs de tărie şi de iuţeală de mână au fost câteva dintre întrecerile la care au luat parte sucevenii prezenţi la festival.

Nu a lipsit nici muzica bună, iar sâmbătă seara, pe scena Timişoreana au concertat formaţiile Six şi Cargo.

Sute de oameni au dansat şi au cântat până noaptea târziu, iar plecarea trupelor de pe scenă nu a pus capăt distracţiei de sâmbătă seara.

Grătarele au rămas încinse, paharele de bere nu au contenit să se umple, iar la terase veselia şi buna dispoziţie a continuat până dincolo de miezul nopţii.

 

Miresele răscumpărate cu Timişoreana

De la festival nu au lipsit nici miresele. Răpite de lângă aleşii inimilor lor, câteva mirese au ajuns la Cetate, unde au putut fi răscumpărate cu bere Timişoreana şi mici.

Sucevenii au petrecut din zi şi până în noapte, iar distracţia s-a sfârşit duminică seara.

 „Serbările Timişoreana sunt deja o tradiţie între festivalurile berii”, susţine Brand managerul Timişoreana, Loredana Christopoulos, care a explicat că acest proiect, ce a debutat în Timişoara, în 1995, cu un singur eveniment, a luat amploare odată cu marca Timişoreana, ajungând ca astăzi, după 13 ani, să fie organizat în întreaga ţară.

Anul trecut, Caravana Timişoreana a poposit în zece mari oraşe din ţară, printre care şi Suceava, unde a şi revenit, ca urmare a succesului de care s-au bucurat manifestările organizate tot pe platoul Cetăţii de Scaun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berarul Timişoreana a oferit sucevenilor un weekend plin de distracţie.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berarul Timişoreana a oferit sucevenilor un weekend plin de distracţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei