Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oraş european

Sistemul de iluminat public, lăsat de izbelişte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seară de seară, zeci de străzi din municipiul Suceava sunt cufundate în beznă, iar uneori, întunericul cuprinde chiar şi cartiere întregi, fără a omite şi principalele artere de circulaţie.

Într-un oraş european, capitală a judeţului Suceava, iluminatul public dă de multă vreme semne de boală, dar în ultimul timp, aceste “semne” s-au înmulţit atât de tare încât zeci de străzi nu mai sunt iluminate de luni de zile, iar pe altele, lumina se aprinde când şi când sau numai la câţiva stâlpi, iar mai nou, cartiere întregi sunt lăsate fără pic de lumină, spre disperarea locuitorilor.

“M-am săturat să merg seară de seară acasă pe întuneric. Nu mai ai nici un fel de siguranţă pe stradă, poate oricine să îţi dea cu un par în cap fără să fie văzut de altcineva. Ca să nu mai spun de câte accidente se pot petrece pe întuneric. Numai eu m-am trezit de câteva ori cu copii sărind chiar în calea maşinii, în timp ce se jucau, dar pe care nu ai cum să îi vezi dacă nu sunt în raza vizuală oferită de faruri”, spune un locuitor al cartierului Obcini, care nu mai are lumină pe stradă de aproximativ două luni.

 

Zeci de străzi vor rămâne în beznă încă multă vreme

În evidenţa Primăriei Suceava apar zeci de străzi care nu mai beneficiază de iluminat public după ce cablurile de curent s-au ars sau au fost distruse în urma unor lucrări.

Problema e că toate solicitările lor din ultima vreme, trimise la E.ON, nu mai au nici o soluţionare, situaţia fiind la fel ca şi cea de pe străzi – beznă totală.

“Chiar azi am trimis la E.ON o listă de 25 de străzi pe care cablurile electrice sunt distruse, dar nu mai avem nici o speranţă că defecţiunile vor fi reparate curând. De când au început negocierile de preluare a iluminatului public de către primărie, E.ON nu mai face nici o investiţie. Am început de acum să trimitem oamenii care vin la noi să se plângă direct la ei, poate aşa se mai îndreaptă unele lucruri”, spune un reprezentant al Primăriei Suceava, de la biroul în care zilnic vin cetăţeni să reclame faptul că strada pe care locuiesc este în beznă.

 

Preluarea iluminatului public, singura soluţie

Problemele de iluminat public din municipiul Suceava sunt totuşi inexplicabile în anumite condiţii, în care zone întinse, precum cartierele Zamca, George Enescu, Obcini sau Burdujeni, sunt învăluite în beznă la ore la care încă se mai circulă intens – 21.30 – 23.00 , pentru ca apoi lumina să se aprindă, dar numai pentru câteva ore.

Aşa s-a întâmplat şi marţi seara, în jurul orei 22.30, când întunericul domnea în municipiul Suceava de la intrarea în oraş, dinspre Fălticeni, până la sediul Primăriei, dar şi în cartierele Obcini şi Zamca. Curios e faptul că după ce prefectul Sucevei, Alexandru Băişanu, s-a sesizat asupra acestui aspect, telefonând la reprezentanţii E.ON, după numai câteva minute lumina a fost aprinsă pe străzile respective.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că este conştient de toate problemele de iluminat public din municipiu, dar că în prezent Primăria e “cu mâinile legate”, deoarece tot ce poate face e să înlocuiască becurile arse, în vreme ce toate problemele ce ţin de sistemul de iluminat ar trebui rezolvate de E.ON.

“Sperăm ca la sfârşitul lui septembrie să finalizăm transferul iluminatului public la Primărie, pentru a putea face noi investiţiile necesare şi să demarăm un proiect de modernizare a sistemului de iluminat, care va deveni astfel nu doar mai eficient, ci şi mai economic”, a declarat Ion Lungu.

Până atunci, locuitorii străzilor cufundate în beznă vor trebui să găsească alte soluţii de a vedea pe unde circulă şi obstacolele care le stau în cale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de iluminat public, lăsat de izbelişte.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Sistemul de iluminat public, lăsat de izbelişte2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha ! trimis de
(21 aug 2008, 11:12:32
Suceava - oras de nivel european !

La-ti ales pe Lungu inca din primul tur inca odata. Frumos cum conduce orasul... arunca vina spre altcineva. Treziti-va oameni buni !

Va-ti lasat dusi cu promisiuni si cu cateva autobuze noi... ce urmeaza? zona cu sens giratoriu in zona bazar ... aglomeratie ... supermarkete si mall'uri cat cuprinde..... 2 3 blocuri ANL.... si cat mai multa tiganie cu concertele electorale. Zona culturala e la pamant ! La-ti ales, suportati toti !

SUCEAVA ORAS DE NIVEL EUROPEAN
1.1  RE: Haha ! trimis de
(21 aug 2008, 12:08:31
Din pacate ai dreptate. Dragi suceveni ati facut cea mai proasta alegere la locale pentru functia de primar.N-ati vazut ca a schimbat partidul ca sa alerge dupa ciolan. S-aimpaunat lungu cit a putut cu realizarile altora, cind era criticat dadea vina pe altii, si-a facut toate interesele si acum suportati rezultatul. Alta data fiti mai atenti cind votati daca vreti un oras frumos. Lungu cu echipa lui de viceprimari (doi parveniti vai de ei ) si consilieri locali de la PD-L (nu stiu unde i-a gasit , vai de ei) a aratat clar incompetenta. Cum SA TRAIM BINE ?

2.   Intrebare trimis de
(21 aug 2008, 12:17:01
Eu l.am votat pe Lungu si poate ca nu am facut alegerea buna. Dar oare era altul mai rasarit? NU a avut contracandidat. Daca peste 4 ani va aparea unul mai serios sigur va iesi si il voi alege. Lungu pierde deja teren. Orasul e vai de mama lui. Mi.e rusine!
2.1  RE: Intrebare trimis de
(21 aug 2008, 15:51:29
Iti spun cu toata certitudinea ca doamna Zarojanu era foarte potrivita pentru functia de primar, a fost un viceprimar care a avut multa initiativa si proiecte Si domnul Dontu a avut in calitate de consilier o prestatie buna. Restul intr-adevar nu au contat. Timpul a fost extrem de scurt si domnul Lungu pe parcursul celor patru ani a avut grija sa se scoata numai pe el in evidenta peste tot : ziare, tv, manifestari, hore, lautari. etc Si a reusit sa pacaleasca mai pe toata lumea. Ai dreptate Lungu pierde deja teren dar mai sunt 3 ani , 9 luni si 10 zile si cu orasul nostru cum ramine ?
2.2  RE: Intrebare trimis de
(21 aug 2008, 16:08:18
Asa este. Daca vezi ca nu este bun nu-i mai da credit, incerca sansa cu altul, dat in Suceava a fost efectul de turma, parca si-au pierdut mintile, au votat cu ochiilegati ca li s-a dat muzica populara, galeti si bere. Acesta-i nivelul in Suceava. Vin cei care lucreaza in strainatate. sunt mai destupati la minte, acolo functioneaza proiectele nu minareala si mituiala.
3.   Jos trimis de
(21 aug 2008, 12:32:42
Jos cu Lungu si acolitii lui!
4.   Evul mediu trimis de
(21 aug 2008, 12:35:35
La asa primar... asa probleme.

Trebuie sa mergem noaptea cu felinare sau cu faclii, ca in evul mediu.
5.   Rusine !!! trimis de
(21 aug 2008, 13:21:35
care oras european , ca Suceava incepe sa arate ca un oras din Mongolia (plin de gropi,praf,mizerie si carute).Apropos, a vazut cineva ce asfalt au pus idiotii pe serpentine ??? BALAST COLORAT CU SMOALA CARE VA PLECA LA PRIMA PLOAIE SAU CEL TARZIU LA PRIMAVARA !!! pe banii cui?
6.   CLAXON IN BEZNA trimis de
(21 aug 2008, 17:46:45
Intersectia de la Maraton este "PATA DE RUSINE" a Sucevei !!!!! Aici e IADUL de pe PAMANT : Nu este lumina seara, asfaltul e praf si pulbere, blocurile din zona scartaie din toate incheieturile la FIECARE TIR ce trece cu 90 km/h prin craterele din asfalt, (si de trecut, trec SUTE, daca nu chiar MII de TIR-uri zi si noapte, non-stop !), tot aici, e FESTIVALUL CLAXOANELOR, care incep d la 4 dimineata si se incheie in jur de 2, a doua zi dimineata, festival in care fiecare participant, vajnic manuitor de volan, mai mic sau mai mare, se sprijina vartos in claxon, cu sau fara motiv, de cele mai multe ori FARA. In TOT ACEST TIMP, in care locuitorii alegatori din zona isi blestema zilele care i-au adus in aceasta zona, PRIMARUL.... pune PAVELE la trotuare NECIRCULATE, schimba IN FIECARE ZI bordurile deja schimbate in zona !!! IN BEZNA, IN GALAGIE INSUPORTABILA, IN PERICOL IMINENT DE PRABUSIRE A BLOCURILOE DIN ZONA DIN CAUZA VIBRATIILOR !!! Da' EL, TRAIESTE BINE !
7.   CLAXON IN BEZNA(2) trimis de
(21 aug 2008, 17:48:49
A, am uitat: AICI, la Maraton e POARTA DE INTRARE in Suceava !!!!! FRUMOASA...
8.   ORASI CU RANG trimis de
(21 aug 2008, 17:57:05
VINE PRIMARUL MAZARE DIN CONSTANTA SI VA REZOLVA... ORASUL C-TA E LUMINAT CA IN PALMA INCLUSIV STRAZILE ADIACENTE.
9.   Papura Voda trimis de
(21 aug 2008, 18:07:53
Oras (sat/comuna) a lui Papura Voda , in judetul lui Papura Voda , in tara lui Papura Voda !
10.   O ce bezna minunata... trimis de
(21 aug 2008, 18:25:40
"Frumos" oras european si ziua dar mai ales noaptea.

Cel mai frumos oras din tara, noaptea, este Suceava.

Drumurile si trotuarele sunt perfecte( ca nu le vezi), Bordurile si pavelele sunt la locul lor ( ca te impiedici de ele), spatiile verzi sunt minunate (asta banuiesti).

Defapt asta visezi ca ar trebui sa fie in Suceava cu un primar "lautar" ( adica, "canta dupa ureche" dar nici el nu stie dupa a cui!).

Totul este mirific noaptea. De ce vreti lumina noaptea in oras??!!

Chiar nu inteleg...

Nu va este de ajuns ziua sa va enervati de dezastrul din " orasul hipermarket-urilor" cand vedeti atata mizerie, gropi, praf, santuri sapate si uitate? Va mai trebuie lumina? Lumina trebuie sa scoata in evidenta frumusetea dar la noi in oras???

11.   Asa e viata trimis de
(21 aug 2008, 20:12:49
la noi in moldova oameni sunt diferiti , ma refer la faptul ca sunt mai respectosi ,credinciosi mai cu suflet fata de bucuresteni sau cei care au trait in zona capitalei si observ ca din pacate se importa toate smecheriile din bucale ,am pus botul la flutur si apoi la lungu la campania care au avut-o cu stilul lor de la campania electorala/ vezi majoritatea oamenilor importanti din judet in special de la radauti ,omeni cu un tupeu care se aseamana cu ciorile de bucuresti
12.   Ptr. suceava trimis de
(21 aug 2008, 20:56:23
probabil se va ocupa si de iluminat cand se va termina sensul de la bazar ca sa primeasca lucrarile tot aceleasi firme dragi ./////// fratelooo

13.   Frumos ,halal judet trimis de
(21 aug 2008, 21:30:55


in bj pe strada grigore antipa nr 5 e jale parca esti in jungla

tre sa iei lanterna afara

14.   Cel mai urat ras din tara trimis de
(21 aug 2008, 23:54:27
Poate ati sesizat, cei intorsi de curand din concediu, ca orasul nostru este printre cele mai urate orase din tara. Am ales un taran care conduce un oras. Acum se vad toate promisiunile din campania electorala. Am stat jumatate de ora in parc la institut (daca ala se poate numi parc), timp in care 2 copii erau sa fie muscati de cainii vagabonzi (unul dintre ei aproape ca a lesinat de frica), norocul lor a fost ca au inrtervenit niste oameni.
15.   ILUMINAT trimis de
(22 aug 2008, 08:44:32
vA RUGAM ,LUMINATI INTERSECTIA DE PE ALEEA LALELELOR. DOMNILOR DE LA ELECTRICA NE OBISNUITI CU INTUNERICUL CE NE ASTEAPTA...IADUL...?
16.   Lasa-neeeeeeeeee trimis de
(22 aug 2008, 11:26:14
no comment
17.   Lasa-neeeeeeeeee trimis de
(22 aug 2008, 11:30:30
no comment

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei