Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precauţie

Pericol de alunecări de teren în Zamca şi Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alunecările de teren din două zone sensibile ale Sucevei – Zamca şi Dealul Teodoreni, au devenit mai vizibile după ploile abundente din luna iulie.

Confruntată cu pericolul ca deplasarea terenului să producă pagube importante inclusiv la locuinţele din zonele respective, Primăria Suceava vrea să iniţieze un program de consolidare a versanţilor pe care s-au manifestat alunecările de teren.

“La prima şedinţă de Consiliu local vom face o rectificare bugetară, prin care să alocăm fondurile necesare demarării proiectelor de consolidare. Vom face întâi o serie de lucrări care vor reduce gradul de alunecare, prin dirijarea apelor din zonă, dar pentru a face o consolidare puternică, precum cea de pe versantul de Nord-Est, avem nevoie de finanţare de la Ministerul Mediului. Vom întocmi proiecte pentru ambele obiective şi vom solicita fonduri cu care să putem stopa total alunecările de teren”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru început, municipalitatea suceveană va aloca câteva sute de mii de lei pentru lucrările de consolidare ce vor fi efectuate în zona Zamca şi Dealul Teodoreni, urmând ca, în funcţie de fondurile care vor fi atrase de la Ministerul Mediului, să suplimenteze contribuţia proprie, în funcţie de necesităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol de alunecări de teren în Zamca şi Burdujeni.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pericol de alunecări de teren în Zamca şi Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani publici trimis de
(21 aug 2008, 11:25:56
de ce tot timpul trebuie ca ,primaria sa se ocupe de toate problemele.si cei care stau la baza dealului teodoreni pot lua in mana cate un harlet si sa puna si ei cate un salcam,stejar,nuc sau alti copaci pe care ii pot gasi in padure si nu dau bani pe ei.astfel dealul se stabilizeaza fara interventia primariei si cheltuirea banului public pentru ca altii nu au chef de cateva zile de munca in folosul lor.dar na romanul e comod rau "mai ales burdujenenii ".uitati-va in stanga manastirii ca,sunt pusi vreo 300 de stejari aia sunt pusi de cativa vecini de-ai mei acum 30 de ani si de atunci nu au mai fost probleme cu alunecarile de teren .
1.1  RE: Bani publici trimis de
(21 aug 2008, 11:43:55
ai dreptate
2.   E nevoie de consolidare serioasa trimis de
(21 aug 2008, 12:29:08
pe zamca, in zona scolii filadelfia, s-a dus pamantul la vale cu tot cu salcami si scorusi, pui de brad si de pin!!!....copaci batrani, luati la vale, s-au despicat in doua pe lungime, de la radacina in sus! e ca in filmele horror! dar nu se uita nimeni ca in curtea unde se vindea apa minerala sint 2 spalatorii auto care nu au canalizare. si toata apa se duce la vale in mod natural...ca la romani!
3.   Pentru autoritati trimis de
(21 aug 2008, 14:53:41
Dar parca acum cateva saptamani in urma spuneati ca versantul Zamca s-a stabilizat si e numai bun pentru constructii, reabilitarea strazilor, etc. Cum de v-ati razgandit asa deodata?
4.   Zamca trimis de
(21 aug 2008, 18:18:50
Din totdeauna versantul vestic al Sucevei a fost sensibil la alunecari , pentru ca in zona Autogara - Turnu Rosu - Harbarie- Cetatea Zamca se localizeaza cumpana apelor majora din Suceava. Izvorul Manastirii Sfantul Ioan- partea sudica a cimitirului- treptele ce duc la statuia lui Stefan - baza Cetatii de Scaun o constituie cumpana apelor minora din Suceava. Lasati-i , domnilor sa-si faca viloaie de neamuri proaste in parcul Sipote. Niste mitocani.
5.   Zamca trimis de
(21 aug 2008, 20:29:53
si peste toate astea se mai face ca tocmai pe platou langa Manastirea Zamca, un dobitoc plin de bani mai baga vreo 2 blocuri!!! cum dreq a obtinut ala autorizatie? cand trec pe langa zona aia ingradita care se transforma in moloz imi vine sa ma leg de gard...
5.1  RE: Zamca trimis de
(21 aug 2008, 22:56:21
leagta-te,leaga-te......ca doar boii se leaga de gard.dar inainte de a te lega invata sa te exprimi coerent .
6.   CLANUL LUNGU din PRIMARIA SV. trimis de
(21 aug 2008, 23:49:42
TOV. Lungu fost la CCH , actualmente primar la Suceava am observat ca te-ai trezit si ai scos capul din birlogul facut cu ajutorul oportunistului FLUTUR. TOT INAINTE CU rudele tale din primarie CIUTAC si FRORISTEANU .

7.   Mincinosi trimis de
(22 aug 2008, 03:38:11
La alegeri ai promis Lungule ca se va ridica interdictia de construire in zona NE,iar acum dintr-o data la tine totul aluneca,de parca n-ar fi fost ploi abundente si ianinte de stabilizarea versantului.Totul este o minciuna pt ca sa va mearga ploile.LAW are dreptate.Cum a patit Mirza si Stirbu et comp.asa o sa patiti si voi.De la mine nu mai vdeti niciun vot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei