Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pozitiv

Creştere a numărului de salariaţi şi a contractelor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul angajaţilor şi al contractelor de muncă a crescut semnificativ în ultimul an în judeţ. În privinţa salariaţilor, creşterea este de aproximativ 2%, în timp ce contractele de muncă au cunoscut un salt mai important, de 5%.

Conform datelor contabilizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, în luna iunie a acestui an în judeţ erau înregistraţi 107.831 de salariaţi, în creştere cu 2.205 persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În privinţa contractelor de muncă încheiate în domeniul privat (aici intrând toate tipurile de angajamente între salariat şi angajator), conform declaraţiei lui Mihai Airinei, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, la începutul lunii august erau înregistrate 126.753 de contracte de muncă active, cu aproximativ 6.000 mai multe decât anul trecut.

Directorul ITM a subliniat că la capitolul contracte de muncă fluctuaţia este foarte mare, de la începutul anului instituţia înregistrând 21.000 de noi contracte de muncă, şi anulând 16.000. Din aceste cifră rezultă că 13% din numărul total de contracte de muncă din domeniul privat au fost reînnoite în acest an, condiţii în care se poate trage concluzia că sucevenii îşi schimbă des locul de muncă.

 

Salariile continuă să fie mici

În privinţa lefurilor, angajaţii din judeţ continuă să câştige cu mult sub media pe ţară. Conform statisticilor, în luna iunie a acestui an salariul mediu net în Suceava a fost de 957 de lei, cu aproape 25% mai mic decât salariul mediu din România, cifrat la 1273 de lei.

Deficitul de forţă de muncă continuă însă să se manifeste în mai multe domenii de activitate. Cea mai mare criză pare a fi în construcţii, în medie aproximativ 20% din posturile vacante din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava fiind în acest domeniu de activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere a numărului de salariaţi şi a contractelor de muncă.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creştere a numărului de salariaţi şi a contractelor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravooo trimis de
(21 aug 2008, 11:13:18
a crescut nr de salariati si de contracte de munca datorilta nr mare de intreprinderi construite in Suceava si in judet... v-an gura sa va fooot
1.1  RE: Bravooo trimis de
(21 aug 2008, 14:47:10
si care e problema???nu mai ai unde iti deschide si tu??daca au crescut nr de salariati asta ar fi ceva rau??
2.   Bla bla trimis de
(21 aug 2008, 19:41:08
abureala ridebulll

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei