Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Efectul Băsescu

Primarul venit în costum la inundaţii: „Din acele haine fac muzeu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criticat şi beştelit în faţa întregii naţiuni de preşedintele României pentru că a venit în pantofi şi costum la inundaţii, primarul din Suceviţa se gândeşte să pună la muzeu hainele care i-au adus nedorita celebritate. Dincolo de umilinţa publică, Ioan Onufrei vede şi partea bună a întâmplării, s-a ales cu o reclamă pe care mulţi şi-o plătesc cu bani grei.

 

„Când te văd la inundaţii în costum îmi vine să dau cu tine de pământ!”. Afirmaţia care a făcut înconjurul ţării aparţine preşedintelui României, Traian Băsescu, şi i-a fost adresată primarului comunei Suceviţa, Ioan Onufrei. Se întâmpla luni, 28 iulie, în timpul vizitei pe care şeful statului a făcut-o în mai multe zone afectate de inundaţiile care au lovit judeţul Suceava.

Ieri, am luat legătura cu primarul din Suceviţa pentru a afla povestea costumului şi ce crede acesta despre reacţia preşedintelui Băsescu.

Ioan Onufrei a spus din capul locului că nu era îmbrăcat în costum, ci într-o pereche de pantaloni negri, „vechi de 10-12 ani”, o haină de la un costum, tot de culoare neagră, şi o pereche de pantofi pe care i-a cumpărat acum doi ani şi cu care merge de obicei pe teren.

„Nu era un costum, aşa cum s-a spus. Eu nici măcar nu port cravată, iar atunci nu am făcut excepţie. Oricum, am hotărât ca din acele haine să fac muzeu”, a precizat primarul din Suceviţa.

 

„Trebuia să mă îngrijesc puţin, că doar venea preşedintele ţării”

Ioan Onufrei a povestit şi cum l-a găsit preşedintele României îmbrăcat neadecvat situaţiei.

„Luni dimineaţă, pe la 9.30, am fost anunţaţi că va veni la Suceviţa preşedintele Traian Băsescu. M-am gândit că trebuie să mă îngrijesc puţin, că doar venea preşedintele ţării”, a explicat Ioan Onufrei.

Primarul din Suceviţa spune însă că îmbrăcămintea nu l-ar fi împiedicat să-l însoţească pe şeful statului pe teren, prin noroaie, chiar dacă era cu pantofi.

„S-a făcut prea multă tevatură pentru nimic. Eu am crezut că este nevoie de un primar care face treabă, nu de un primar îmbrăcat într-un fel anume. Cizmele de cauciuc erau în maşină, le-am lăsat acolo cu două ore mai devreme, după ce venisem din zonele afectate de inundaţii”, a spus Ioan Onufrei.

 

„M-am simţit umilit, iar autoritatea mea de primar a fost ştirbită”

Primarul din Suceviţa spune că singurul lucru care l-a deranjat a fost partea cu datul de pământ.

„Aşa ceva se poate spune în familie, nu unei persoane străine, chiar dacă vine din partea preşedintelui României. M-am simţit umilit în public, iar autoritatea mea de primar a fost ştirbită”, a opinat Onufrei. Acesta crede că reacţia lui Traian Băsescu a venit pentru că i s-a cerut să meargă să vadă zona Voivodeasa, aflată la câteva sute de metri distanţă de locul unde s-au oprit maşinile.

„Am stat lângă el cam jumătate de oră şi abia atunci m-a văzut. Cred că l-a deranjat că i-am zis să vină până acolo şi să-i încurajeze pe oameni, chiar dacă nu poate face mare lucru pentru ajutorarea lor, deoarece banii sunt de la Guvern”, a precizat primarul din Suceviţa.

Totuşi, Ioan Onufrei vede şi partea bună a lucrurilor. „Dacă voi candida din partea partidului oamenilor îmbrăcaţi bine, câştig sigur”, a făcut haz de necaz alesul din Suceviţa.

 

Sătenii din Suceviţa cred că Băsescu a exagerat

Oamenii din Suceviţa nu cred că şeful statului a ales cea mai bună cale şi moment pentru a-l critica pe alesul lor.

„Nu putea să-l întâmpine în ciubote pe preşedinte. Băsescu nu a făcut deloc bine că l-a criticat, că el vine şi pleacă, dar problemele noastre tot primarul le rezolvă”, a declarat Iosif Cornea, un bărbat din Suceviţa.

Ecaterina Tofei crede însă că şi primarul are partea lui de vină, dar şeful statului a exagerat.

„Primarul trebuia să se îmbrace altfel, dar preşedintele putea să treacă cu vederea asta, că există lucruri mult mai importante de care trebuie să se ocupe”, a precizat Ecaterina Tofei.

 

Îl bate gândul să renunţe la politică

După experienţa de luni, Ioan Onufrei ia în calcul să renunţe la politică, deşi are doar 43 de ani şi o experienţă în administraţia publică locală de 16 ani. Între 1992-2000, Ioan Onufrei a fost viceprimar în Marginea, iar în perioada 2000-2004 a ocupat funcţia de primar al acestei comune. Din 2004 se află în fruntea Primăriei Suceviţa, la alegerile din luna iunie a acestui an fiind reconfirmat pentru un mandat de 4 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul venit în costum la inundaţii: „Din acele haine fac muzeu”.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Primarul venit în costum la inundaţii: „Din acele haine fac muzeu”4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e trimis de
( 1 aug 2008, 11:08:32
DA E PROST TARE BASE ASTA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,HO HO HO
2.   Popey trimis de
( 1 aug 2008, 11:20:31
Marinarul trebuie sa stie ca aici in Bucovina oamenii stiu sa se poarte si mai ales sa caute in cinste oaseptilor, punand ce au mai bun pe masa si primind oaseptii cu cinste . Se pare ca nu merita cinste acest marinar prpasit pe la Cotroceni, prea mare este timona pentru putera lui Domnul primar de la Sucevita este un bucovinean adevarat asa ca oamenii il apreciaza si nu se uita la unul care a uitat sa isi ia doza de wiski Fi tare Domn primar Esti al nostr.
3.   ... trimis de
( 1 aug 2008, 11:28:03
adevarul e ca basescu a gresit de data asta. nu se face asa. iar eu l-am vazut in imagini si pe flutur cu panatloni de costum, cu camasa,doar ca avea pe deasupra un pulover. na, mare branza. nu jignesti omu' in public, cat de presedinte ai fi tu.
4.   Bravo... trimis de
( 1 aug 2008, 11:49:16
chiar merita sa i se spuna ****ar de data asta "marinelului"; ce-i drept ar fi trebuit sa fi fost 'ca pt inundatii', dar pt asta nu trebuia sa se faca de oaie Basescu. Ce sa-i ceri...
5.   Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 12:19:16
cine cunoaste acel primar ii da dreptate lui base

si daca ar fi destept s/ar apuca de treaba nu de criticat presedintele ca daca ar fi fost ilici l/ar fi facut prostanac ca de la psd se poarta si astfel de cuvinte

5.1  RE: Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 13:44:04
Taranul asta de onufrei n-a fost invitat nici la restaurant si nici la Cotroceni de Presedintele Romaniei. Si daca stam bine si ne gandim dl. Basescu nici macar nu l-a chemat pe onufrei. S-a bagat ca paiul in cur. Oricum voi astia care comentati si mancati **** MOCA nu sunteti decat niste comunisti ratati. Nu sunteti decat ULTIMELE SCURSURI ale societatii romanesti. De ce nu spuneti ca vreti inapoi in comunism ? La cat ati furat din 1989 pana acum (incepande cu "revolutia"), acum va facem cadou bilete de avion poate va simtiti si emigrati in China. Poate mai prindeti si voi cativa ani de comunism...ca se pare ca si pe acolo se impute treaba asta cu...comunismul. Mars la salopete si la biciclete !!!
5.2  RE: Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 15:58:48
Care e legatura cu comunismul, cu ultimele scursuri si cu biletele de avion? Presedintele a mai facut gafe la viata lui, asa si acum... Daca era un primar in salopeta care nu s-a miscat din birou era mai bine? Mai decorativ, mai adecvat imaginii t.v.? Va amintiti de vizitele de lucru ale tovarasului C.? Ei, atunci se aranjau pietele, fabricile, entuziasmele... Frumoase vremuri!!!
5.3  RE: Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 19:48:44
Bre coriolane, bre !!! Eu am mai citit niste comentarii de-ale tale si chiar mi-ai lasat impresia ca te duce si pe tine mintiuca, daaaaaaaaaar...pas.Hai sa-ti desenez ca sa intelegi si tu, ca la mintea ta odihnita iese Basescu inca de 10 ori presedinte si tu tot nu intelegi. Hai sa vedem care sunt dusmanii de moarte ai lui Basescu. Ar fi: psd-istii, pnl-istii, prm-istii...Avand in vedere si luand in considerare faptul ca partidul cu cel mai mare nr. de membri este psd-ul, voi vorbi despre acest partid de tot c@c@tul.Cine a format acest partid? Tatuca GHINion iliescu, zis si tatuca ilici, bunicuta, cucuveaua.Unde a studiat tatuca? Cu ce s-a ocupat tatuca pe vremea comunistilor?Cine ni l-a bagat pe gat pe tatuca?Cine a chemat minerii in 1990 la Bucuresti ca sa "faca ordine si disciplina" ca dupa aceea sa nege? In 1989 Ceausescu ne-a informat ca a reusit sa achite datoriile externe. Cine a reusit sa aduca Romania in halul in care a ajuns?
5.4  RE: Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 20:09:08
Din cauza cui n-am mai primit dupa 1990 clauza natiunii celei mai favorizate? De ce dupa toate gafele pe care le-a facut a ramas totusi...presedinte de "onoare" a psd-ului? Sa nu-l uitam si pe muhe ala de bombonel=nepotul favorit al matusii tamara. Oare de ce psd nu se cheama psdH? H vine de la hoti. Acum inteleg de ce prea putine sun comentariile PRO Basescu. Daca poporul roman este privit peste tot in lume ca un popor de hoti...acum realizez de ce. Si cum corb la corb nu-si scoate ochii...se vede si in modul in care s-a musamalizat chestia cu "teroristii' din dec 1989, mineriada din 1990, mosteniri...si in final -voi care sunteti ca bombonelele pe coliva. voi cei mai mici pupincuristi, refulati...emo-istii partidelor politice.

comunistii ne-au furat tot ce a fost mai frumos de doua ori: prima data in 1944 si a doua oara in 1989. Sa va dea Bunul Dumnezeu sa aveti tot ce meritati dupa faptele voastre.
5.5  RE: Asa nu e trimis de
( 1 aug 2008, 20:56:33
Eu nu traiesc in Romania, nu am nici o legatura cu nici un partid si sunt departe de toate conflictele locale, regionale sau statale. In ciuda faptului ca ai incercat sa ma jignesti (incepind cu apelativul "bre" cu care nu mi sa- mai adresat nimeni, niciodata), aduci argumente posibil valabile in alt context. Numai ca aici eu ma refeream la atitudinea a doi oameni, fie ei diferiti ca pozitie. M-a deranjat atitudinea de patron a presedintelui, interesat de vestimentatia primarului. Om si acesta, a vrut sa-si respecte seful , imbracindu-se mai curatel. Nu era un motiv de agresiune verbala. Tot asa cum nici dumneata, necunoscindu-ma , nu era cazul sa folosesti invective care - practic - te coboara pe d-ta in ochii mei si a altor cititori. Cit priveste psd-ul, Iliescu etc, lasa-i in raftul dumitale cu idei putine dar fixe... Ca pe mine nu ma intereseaza.
5.6  RE: Asa nu e trimis de
( 2 aug 2008, 15:30:18
Bre boriolane, bre !!! Daca nu te pricepi, nu te bagi.Tu vezi-ti de traba ta si de politica tarii care si-a facut pomana sa te primeasca.

Eu pot sa bag mana in foc ca daca tu (Oare chiar muncesti in strainatate? Yo nu te cred.) tragi la saiba sau cari cu carca saci cu materiale de constructii nu te imbraci in costum pentru ca zice seful de santier ca-l iei la misto-si te da afara. Si tu nu-ti permiti sa-ti pierzi locul de munca.

Revenim la oile noastre. Basescu si cu onufrei s-au intalnit in timpul inundatiilor si nu la discoteca nici la restaurant si nici la Cotroceni. Hainutele bune de care vorbeai tu in comentariul tau sa si le tina pentru intalnirile cu psd-istii lui.

P.S. Nici macar nu ma intereseaza sa cunosc distrusi ca tine care au uitat de unde au plecat si care in momentul in care se intorc in concediu in luna august(dupa ce au facut foame un an intreg) vorbesc din varful buzelor o romana stricata cu accent italian sau spaniol.
6.   Hai cu Base!! trimis de
( 1 aug 2008, 13:35:16
Basescu nu a gresit cu nimic. El este PRESEDINTELE NOSTRU si alaturi de ZEUL BUCOVINEI GHEORGHE FLUTUR numai el are dreptate si altii nu. Nu indrazniti sa-l criticati, ca indata apare D-l Briceag si face scandal, proaspat intors de la inundatii, unde s-a facut covor si punte pt flutur, ca sa nu calce prin noroi....

Basescu are intotdeauna dreptate, iar Primarul din Sucevita trebuia sa viseze sau sa ghiceasca cu ce tinuta sa se imbrace ca sa ii faca pe plac presedintelui tuturor romanilor.

6.1  RE: Hai cu Base!! trimis de
( 1 aug 2008, 15:22:57
cum il poti numi pe flutur zeul bucovinei???cu cat te-a platit sa ii faci asa reclama.bucovina merita mai mult,nu astfel de oameni.'om trai si vom vedea ce va face si flutur pentru judetul asta.
6.2  RE: Hai cu Base!! trimis de
( 1 aug 2008, 16:02:21
Domnu.. "Zeul Bucovinei" e spus cu ironie amara si sarcasm... Stai sa-ti explic: intelesul este (pentru toti oamenii inteligenti) exact pe dos. Fa un efort si incearca sa intelegi aluzia.
6.3  RE: Hai cu Base!! trimis de
( 1 aug 2008, 16:36:46
presupun ca tu esti cel mai inteligent din suceava,no.11111
7.   Judecata trimis de
( 1 aug 2008, 13:35:23


eu daca as fi in locul primarului l-as da in judecata !

8.   Jyjety trimis de
( 1 aug 2008, 13:56:41
base le a dat sarcina de partid la toti sa umble in cizme.flutur are look studiat cu puloverul ala jalnic.

INCA ODATA PENTRU POLITICIANUL ROMAN CONTEAZA IMAGINEA, NU CEEA CE FACE EFECTIV IN SITUATII DE CRIZA /IMPORTANT E SA SE FATAIE PRINTRE OAMENII LOVITI DE NECAZ, CU O VESTIMENTATIE DE ZICI CA AU CONSTRUIT EI SINGURI DIGURI CA DOAR E AN ELECTORAL

9.   ... trimis de
( 1 aug 2008, 14:09:21
trebuia sa-l primeasca in chiloti
9.1  RE: ... trimis de
( 1 aug 2008, 18:44:25
Sa-i arate fundu gol golut si cu rugamintea de a-l pupa marinareste.
10.   Bravo oi si curu mieu,costumu e de 5000 di parai trimis de
( 1 aug 2008, 14:10:38
shi pantofii de 3000 parai de stailmilanu,bre cat mai pot furaci,shi naiba bre sunteti invidioshi,noi psd ai muncim greu cu viski,fimei...e grea munca bri
10.1  RE: Bravo oi si curu mieu,costumu e de 5000 di parai trimis de
( 1 aug 2008, 17:26:25
cred ca nici tu nu stii ce ai scris, mai greseste omul dar...........................
11.   Treziti/va trimis de
( 1 aug 2008, 15:10:59
nici acum nu ati inteles ca pt basescu mai important e tinuta decit situatia zguduitoare ce a fost in Sucevita.Oricum nu va asteptati la prea mult nu aveti de la cine.Om de mahala ca acolitii ce-l sustin.
12.   Cu bota in balta trimis de
( 1 aug 2008, 15:55:34
Un exemplu in plus daca mai era cazul sa vedem cine car****ste nava numita Romania spre titanic.
13.   BASE LASA-NE trimis de
( 1 aug 2008, 16:15:34
Basescu cu fata lui de maidanez ne reprezinta tara noastra "infloritoare".

Nu se jigneste-n public, trebuia sa-i zica personal si nu defata cu publicu acum sa fim seriosi care primar e de laudat, toti sunt o apa si un pamant, dar nu se face asa gafe mai ales ca musafir mai traiane.

Las ca nici Base nu e prea departe cate gafe are pana in prezent, hohohohoo lasa-ti ocrotirea lui base bine ca s-a dus in roma sa-i apere pe tigani, pe boratii aia care ne fac peste tot de ras.

Poate sunt eu orb, ati vazut vre-un tigan la munca pe undeva?

La furat, la cersit doar la profiluri din astea sunt specializati.
14.   ... trimis de
( 1 aug 2008, 17:46:45
Nu haina face pe om.

Stau si ma intreb cum ar fi reactionat presedintele tarii daca primarul respectiv ar fi fost imbracat in porticaliu.
15.   Pulimea trimis de
( 1 aug 2008, 17:53:42
Orice s-ar spune Baselul are sange in preput. A speculat cum nuse poate mai bine momentul si i-a turnat lui Onufrei o scatoalca stiind ca toate televiziunile transmit si in acest fel pulimea va vedea cat este el de patrihot.Oricum Base se da leu printre catei si pisoi printre lei. A se vedea gafele diplomatice pe care le-a comis in ziua de 31.07.2008 in Italia. Orice sef de stat care se respecta, s-ar fi ridicat de la masa si ar fi plecat, daca Berlusconi i-ar fi spus si in gluma ca nu-i permite sa i-a cuvantul. Base este bun pentru Sucevita , Marginea, Tibeni si doar atat.
16.   Mare berbec trimis de
( 1 aug 2008, 18:25:10
...oare basescu asta este tot ce are mai bun Romania??.... oare n-am putea schimba constitutia sa putem avea presedinte strain??... acuma, lasand gluma la o parte.... pot afirma din toata inima... MARE TARAN BASESCU ASTA.. dar sa nu credeti ca alti sunt mai buni...
16.1  RE: Mare berbec trimis de
( 1 aug 2008, 18:36:03
Ti-am raspuns in interventia precedenta . Base este bun pentru Sucevita ,Marginea, Tibeni, dar nu pentru diplomatia internationala. Enumera-i gafele din intalnirile de la varful diplomatiei si imi vei da dreptate.
17.   ATITUDINE trimis de
( 1 aug 2008, 21:57:37
D-LE ONUFREI NU E CAZUL SA RENUNTATI DV LA POLITICA PT CA O S-O FACA DL PRESEDINTE IN 2009 CAND N-O SA-L MAI VOTEZE DECAT DL FLUTUR SI RUDELE D-LUI
18.   Basescu are mare dreptate trimis de
( 2 aug 2008, 11:35:01
Nu vreau sa zic sau sa las de inteles k Basescu ar fii presedintele ideal insa in acest caz are foarte mare dreptate.

Oameni buni introduce-ti o lege care sa impuna anumite conditii pentru a deveni primar.

Am facut practica 2 saptamani la prefectura SUCEVEI si am participat astfel la o sedinta cu primarii din judetul SUCEAVA.Sunt jalnici ,lasa de nedorit, pur si simplu ei vin cu replica ''sunt un bun gospodar pentru comuna mea '' insa numai atat.

Daca stati si priviti lucrurile din toate puctele de vedere precum din intreaga perspectiva o sa observati de partea cui sta dreptatea.Astia sunt oamenii pe care noi i-am ales,oamenii care formeaza PUTEREA.
19.   Bravo,dom'primar! trimis de
( 3 aug 2008, 20:12:42
felicitari,d-le onufrei!acel mariner trebuia sfidat total!noi va cunoastem calitatile si va apreciem si in costum si cu cizme de cauciuc!ne bucuram pt.noul mandat obtinut!ajutati sinistratii si veti fi apreciat si mai mult!
20.   Care Onofrei? trimis de
( 3 aug 2008, 21:56:16
Din cate stiu onofrei a fost PD-ist iar acum e PSD-ist, asa ca Base a avut de ce sa-l "caraie" si sa-l "dea de pamant"...

Prietenii stiu de ce....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei