Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Sindicaliştii de la Camera de Conturi Suceava, solidari cu cei care au efectuat controlul la DGFP

În perioada 15.01.2008 – 30.04.2008, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava  s-au desfăşurat un număr de 3 acţiuni de control, nominalizate în Programul de control financiar şi audit pe anul 2008, aprobat de Plenul Curţii de Conturi a României prin Hotărârea nr. 66/13.12.2007, astfel :
a)      „ Verificarea contului anual de execuţie bugetară şi a bilanţului contabil la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava “ – cod acţiune 1000,  realizată în perioada 15.01.2008 - 12.03.2008 ;
b)      „ Auditul performanţei serviciilor publice electronice referitoare la declaraţiile fiscale “ – cod acţiune 50107, realizată în perioada 04.02.2008 - 31.03.2008;
c)      „ Verificarea respectării prevederilor legale privind formarea, evidenţierea, urmărirea şi încasarea veniturilor bugetului de stat “ - cod acţiune 10200, realizată în perioada 04.03.2008 - 30.04.2008 ; 

Cu adresa nr. 9 din 03.01.2008, Camera de Conturi Suceava a adus la cunoştinţa conducerii DGFP Suceava – director executiv Petrică Ropotă, că urmează să efectueze acţiunile aprobate prin programul de control – audit, solicitând pregătirea logisticii necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a acţiunilor de control, cât şi a activităţii D.G.F.P. Suceava. De asemenea, tot prin această adresă s-a solicitat comunicarea eventualelor disfuncţionalităţi care pot apărea pe parcursul efectuării acţiunilor de verificare şi audit, ca urmare a existenţei unor puncte de vedere divergente care privesc atât modul de abordare şi desfăşurare a controlului şi auditului de performanţă,  cât şi constatările rezultate.

Acţiunile de control s-au desfăşurat de către controlorii financiari desemnaţi de către conducerea Camerei de Conturi Suceava, în limita atribuţiilor şi competenţelor prevăzute de Legea nr. 94/1992, cu modificările şi completările ulterioare, a Normelor de control financiar ulterior extern şi de valorificare a constatărilor aprobate de Plenul Curţii de Conturi prin hotărârea nr.33/27.02.2003,  a Normelor şi Regulamentelor Curţii de Conturi.

 La efectuarea acţiunilor de control, au fost respectate  tematicile de control şi audit  specifice domeniilor de activitate, nominalizate prin programul de control aprobat pe anul 2008,   cu precizarea că obiectivele din tematici nu sunt restrictive ( aspect consemnat în fiecare tematică), controlorii financiari putând verifica şi alte aspecte pe care le consideră necesare.

Aceste controale s-au desfăşurat la DGFP Suceava în fiecare an începând cu data aplicării

prevederilor Legii nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi a României, cu modificările şi completările ulterioare  ( respectiv de 14 ani ),  fără ca instituţia controlată să  afirme despre controlorii financiari că au dat dovadă de neprofesionalism, că au „ hărţuit şi terorizat „ personalul DGFP Suceava, că au săvârşit abuzuri în exercitarea atribuţiilor de control.

În aceste condiţii este inexplicabil cum este posibil a se afirma de către salariaţii DGFP Suceava, faptul că în anul 2008 s-a efectuat un control lipsit de profesionalism, s-au săvârşit abuzuri, iar  salariaţii instituţiei controlate au fost stresaţi şi hărţuiţi.   

Facem precizarea că în exercitarea controlului, conform art.nr.4 alin. (1) din Legea nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi a României, cu modificările şi completările ulterioare,  „ Curtea de Conturi are acces neîngrădit la acte, documente şi informaţii necesare funcţiilor sale de control, oricare ar fi persoanele juridice sau fizice deţinătoare „. 

Potrivit  dispoziţiilor art.nr.4 alin.(2) din acelaşi act normativ, „ toate persoanele juridice şi fizice supuse controlului Curţii de Conturi sunt obligate să-i transmită, actele, documentele şi informaţiile solicitate, la termenele stabilite de Curte…..”

Prin solicitarea de documente şi situaţii, nu s-au săvârşit abuzuri iar aceste solicitări nu pot constituit  un stres şi o hărţuire asupra salariaţilor DGFP Suceava.

Membrii sindicatului LEGIS CCR din cadrul Camerei de Conturi Judeţene Suceava, dezaprobă acţiunile întreprinse de conducerea DGFP Suceava şi de către membrii de sindicat.

„ indignaţi „ ai acestei instituţii, asupra controlorilor financiari, care nu au făcut decât să – şi facă datoria conform prevederilor legale şi a sarcinilor de serviciu.

 

MEMBRII

SINDICATULUI „ LEGIS CCR „ DIN CADRUL

CAMEREI  DE CONTURI  JUDEŢENE  SUCEAVA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la Camera de Conturi Suceava, solidari cu cei care au efectuat controlul la DGFP.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii de la Camera de Conturi Suceava, solidari cu cei care au efectuat controlul la DGFP5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtiti cu tupeu trimis de
(27 mai 2008, 12:47:09
mai au curajul sa conteste!sunt de o mare nesimtire de sus pana jos! niste spagari si hoti au un comportament ca ti-e scarba sa calci pe aolo pe la ei prin institutie toti fac numai hotii tin evidenta contabila la sute de firme sub numele sotilor,sotiilor,rudelor si.......a cui se poate!ei care se tin aparatorii legii sa le vezi o evidenta contabila la o firma detinuta de ei te umfla rasul!fac bani din orice se stie despre toata lumea:si subordonatii directi ai d-lui ropota:dan anchidin si altii,ai d-lui horodinca care fac licitatii pe spaga mare si....altii ,in principiu...toti niste hoti
2.   Camera de conturi trimis de
(27 mai 2008, 14:01:51
Camera de Comert sau Curtea de Conturi? Le-ati amestecat sau am ramas in urma cu stirile?
3.   Tupeu trimis de
(27 mai 2008, 17:29:07
Camera de Conturi Suceava a devenit o cloaca a coruptilor si hotilor.

Cine sunt sindicalistii de la Camera de Conturi Suceava - Hurjui si Obreja?

Sa spuna sindicalistii de la Camera de Conturi Suceava cum se fac angajarile pe posturile de controlor financiar si cat costa un post. Sa spuna Hurjui si Obreja care este criteriul pe baza caruia trimit o anumita echipa de control pentru o anumita actiune. Unde merg domnisoarele angajate recent si unde merg controlorii vechi si neimplicati politic.

Hurjui Ioan, va veni vremea cand vei da socoteala pentru toate. Ai un salariu de peste 100 de milioane si tot nu iti ajunge. O sa-ti ajunga.Sa nu uiti ca roata se invarte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei