Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Judeţul Suceava are o strategie de dezvoltare pe următorii şase ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni suceveni au aprobat cu unanimitate de voturi strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului pentru perioada 2008 – 2013.

Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, obiectivul principal al acestei strategii este valorificarea resurselor materiale şi umane în vederea atingerii unei dezvoltări economice şi sociale durabile, care să ducă, pe termen lung, la creşterea nivelului de trai al populaţiei şi dezvoltarea economică a judeţului.

El a precizat că la elaborarea acestei strategii s-au luat în considerare propunerile autorităţilor judeţene şi locale, caracteristicile naturale, social – economice şi culturale, dar şi posibilitatea utilizării resurselor proprii şi guvernamentale, precum şi a fondurilor europene.

 

Obiective

„Realizarea acestei strategii va angaja eforturi financiare considerabile. Şi datorită faptului că aceste sume nu pot fi asigurate doar de la bugetul central şi de la bugetele locale, o preocupare permanentă trebuie să fie atragerea de fonduri nerambursabile prin programele operaţionale sectoriale şi Programul Operaţional Regional”, a declarat Gavril Mîrza.

Strategia de dezvoltare a judeţului are o serie de obiective specifice, respectiv dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de transport, consolidarea mediului de afaceri prin creşterea competitivităţii şi eficienţei microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii, dezvoltarea şi consolidarea mediului rural în vederea creşterii nivelului de trai al locuitorilor şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate şi serviciilor sociale.

De asemenea, Consiliul Judeţean Suceava îşi propune luarea măsurilor necesare în vederea dezvoltării infrastructurii din învăţământ şi din domeniul culturii, susţinerea tinerilor, realizarea de investiţii şi diversificarea ofertei de servicii turistice în vederea valorificării potenţialului turistic local şi, nu în ultimul rând, modernizarea administraţiei publice.

 

Strategia, adoptată fără comentarii

Strategia prezentată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a fost adoptată fără nici o obiecţie din partea membrilor deliberativului judeţean, indiferent de formaţiunea politică pe care o reprezintă.

Votul dat de consilieri nu a reprezentat o surpriză, poate cu excepţia reprezentanţilor PD-L în Consiliul Local Suceava, ştiut fiind faptul că reprezentanţii acestei formaţiuni politice au anunţat, pe tot parcursul acestei campanii electorale, că au pregătită o strategie proprie de dezvoltare a judeţului, pe care o vor promova în condiţiile în care vor prelua conducerea administraţiei judeţene.

Cu toate acestea însă, cei trei consilieri judeţeni PD-L prezenţi la şedinţă, Elena Cardaş, Mihai Chiriac şi Adrian Sabin Drăgan (vicepreşedintele CJ Suceava Eugen Uricec era ieşit din sala de şedinţe), au votat pentru aprobarea strategiei propuse de actuala conducere a deliberativului.

Gestul celor trei consilieri judeţeni nu a rămas fără ecouri, preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, declarând după şedinţă că „acest vot arată faptul că ei au recunoscut că suntem mai buni şi că strategia noastră este net superioară. Asta în condiţiile în care ei vin cu tot felul de proiecte care de care mai aiurea, cum ar fi , care probabil ar presupune că interzicem prezenţa femeilor în Bucovina, sau , despre care nu s-a mai auzit nimic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava are o strategie de dezvoltare pe următorii şase ani.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Judeţul Suceava are o strategie de dezvoltare pe următorii şase ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Koo trimis de
(27 mai 2008, 23:37:25
Judetul Suceava nu are nimic. Are niste oameni mandri de c@catul in care calca zilnic. Este mai simplu sa scrii "Cica judetul Suceava are o strategie de dezvoltare pe urmatorii sase ani" decat sa parafrazezi un personaj care nu a fost in stare sa faca ceva constructiv pentru judet in speranta (sau cu scopul) de a da electoratului sperante desarte.
2.   De nimic trimis de
(27 mai 2008, 23:57:31
o strategie facuta din birou care nu reflecta nevoile si posibilitatile judetului....va fi un dosar lasat in sertare...dar s-a mai bifat o "realizare" �n lista lui Marza
3.   Ipocrizie trimis de
(28 mai 2008, 09:02:33
Ok Mirza stapineste judetul asta de dupa revolutie,in acest timp eu ca locuitor al judetului nu vad nici o realizare de-a sa, drumutile sunt deplorabile,orasele din judet sunt moarte,nu mai au fabrici sau inteprinderi in care oamenii sa lucreze, nu au apa nu au caldura si nu au nici o perspectiva. Cu ce sa implicat Mirza (si altii) in definitivarea soselei Suceava -V.Dornei desi lucrarea e pornita de atitia ani,de ce nu incepe soseaua de centura a sucevei(desi bani au fost alocati),nu a fost in stare sa definitiveze marele proiect de alimentare cu gaz metan a oraselor Cimpulung si Vatra Dornei.Pina la urma care sunt realizarile concrete ale lui Mirza,faptul ca a impartit banii veniti de la Bucuresti cui a vrut si cit a vrut el.Iar remarca cu votul in C.J. mi se pare ipocrit ca sa nu spun de o stupizenie totala.Daca asa doreste Mirza sa ramina in functie mai bine sa mearga la Cajvana sau sa se retraga la sutele de hectare pe care are a le cultivat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei