Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Studenţi plătiţi cu mii de dolari pe lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de studenţi suceveni aleg să-şi petreacă vacanţele de vară în „ţara tuturor posibilităţilor”, acolo unde pot să câştige cel puţin 2000 de dolari pe lună.

Zeci de studenţi pleacă în fiecare vară la muncă în Statele Unite ale Americii pentru e vedea ce înseamnă „visul american”. Lucrează câte trei luni pe an în hoteluri, restaurante, baruri, parcuri de distracţie, câştigă bani frumoşi, pe care aici i-ar putea câştiga după ani buni de muncă, cunosc oameni noi şi au posibilitatea să călătorească prin Statele Unite.

Studenţii suceveni ajunşi pe meleagurile Americii se întorc acasă, după trei luni de muncă, cu cel puţin 5000 de dolari în buzunar.

Şase luni pe an studenţi, iar trei luni muncitori necalificaţi pe „tărâmul făgăduinţei”. Este vorba despre 30 de studenţi suceveni care au ales să-şi petreacă ultima vacanţă de vară în Statele Unite ale Americii, unde au lucrat ca şi chelneri, barmani sau muncitori în construcţii. Totul a început cu o campanie de promovare prin Universitatea Suceava a programului care oferă studenţilor locuri de muncă în Statele Unite. Zeci de studenţi şi-au depus dosare şi aproximativ 30 dintre ei şi-au văzut visul cu ochii şi au plecat vara trecută să muncească în Statele Unite.

 

Ziua de muncă începe la ora 4,00

Ioana Prună este una dintre studentele sucevene care a muncit vara trecută în America. Ea a lucrat, timp de trei luni de zile, într-un fast-food şi după trei luni de muncă s-a întors acasă cu 5000 de dolari în buzunar.

„Sunt bani pe care în România nu-i poţi câştiga într-o vară, am acumulat experienţă, am învăţat să mă descurc singură, mi-am făcut prieteni”, a povestit Ioana.

O zi de muncă în fast-food-ul în care Ioana a lucrat începea dis-de- dimineaţă, de la ora 4,00, când aceasta trebuia să se trezească. La ora cinci trebuia să fie în restaurant, iar la ora şase începeau să-i sosească clienţii. Ziua de lucru se încheia la orele 13:00.

„Dacă era mult de lucru şi rămâneam peste program, eram plătită mai mult, adică încă jumătate din costul unei ore de muncă şi mie îmi convenea acest lucru”, a spus Ioana. Două zile pe săptămână le avea libere, şi în acest fel Ioana a avut posibilitatea să viziteze unele locuri din statul Virginia, să meargă în parcuri de distracţii şi să-şi petreacă timpul cu prietenii.

„Se lucrează bine, se câştigă bine şi eşti respectat pentru ceea ce faci”, a concluzionat Ioana.

După experienţa de-o vară de anul trecut, Ioana intenţionează să plece şi anul acesta la muncă în Statele Unite.

 

10 dolari pe oră

Bogdan Z. a muncit şi el, vara trecută, în Statele Unite ale Americii. A lucrat 64 de zile în New York, în construcţii, şi a venit acasă cu bani frumoşi. Bogdan era plătit cu 10 dolari pe oră, iar anul acesta vrea să se întoarcă în acelaşi loc, să lucreze la aceeaşi companie de construcţii.

„Le recomand tuturor să meargă, au ocazia să se descurce singuri, să vadă lumea şi să facă bani pe care nu i-ar face în România într-un timp atât de scurt”, a spus Bogdan.

Andreea Doroşcan se ocupă de înregistrarea dosarelor studenţilor suceveni care vor să plece la muncă în Statele Unite. Andreea a spus că „programul începe să aibă interes pentru foarte mulţi studenţi şi de la an la an creşte şi numărul cererilor”.

Nu orice student poate pleca însă la muncă în Statele Unite. Cei care doresc să-şi petreacă vara pe continentul nord-american trebuie să fie studenţi eminenţi, cu medii mari, fără restanţe. Studenţilor care au posibilitatea să-şi găsească individual un loc de muncă, aplicând la programul adresat plasării de studenţi la muncă în America, li se poate facilita obţinerea vizei. Pentru aceasta studenţii trebuie să plătească 590 de dolari, bani pe care îi vor recupera în foarte scurt timp în Statele Unite, când vor începe să lucreze. În cazul în care studenţii nu au posibilitatea să obţină pe cont propriu un loc de muncă, programul le poate facilita şi acest lucru, precum şi obţinerea vizei, însă aceştia trebuie să plătească 790 de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi plătiţi cu mii de dolari pe lună.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţi plătiţi cu mii de dolari pe lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xcvx trimis de
( 3 mai 2008, 12:46:15
cel putin 2000 de dolari pe luna??? poate ar trebui sa mai intrebati si alti oameni care au fost in state...nu peste tot se castiga la fel. mai mult de atat, prgramele de work and travel sunt foarte renumite in europa. sunt f multi studenti internationali in state pe vara, dar mai putin romani...iar 10 dolari pe ora e foarte putin pentru constructii...sunt joburi mult mai usoare unde esti platit cu 15-18 dolari pe ora.
1.1  RE: Xcvx trimis de
( 3 mai 2008, 12:48:26
studentii romani ar trebui sa ia in calcul si faptul ca SUA intra sau chiar a intrat deja in recesiune....2000 de dolari de acum un an nu mai sunt 2000 de dolari de anul asta. bafta!
1.2  RE: Xcvx trimis de
( 4 mai 2008, 05:09:14
Taranul roman e visator!Voi in Romania visati mii de USD, sau Euro! Sunteti prosti ca noaptea! Intara 'tuturor posibilitatilor', unde credeti voi ca veti castiga mii de USD?; lucrand la MC Donald? Stiu baieti care munceau 15 ore/zi pt.50USD! De unde se aduna mii de USD cu 50 USD/zi fraierilor? Sau poate visati ca mergeti in America si va angajeaza aia in COMPUTERE!
2.   Traiasca prosti care pun botu... trimis de
( 3 mai 2008, 14:13:22
SA MA PIS U.S.A,2000$ nu e mult, si e tara tuturor prostilor(daca ii intrebi de cultura generala habar nu au) cine a fost a vazut .

Cei care sunt curiosi ar trebui sa se duca sa vada ca nu e chiar ceea ce spun,este o tara care traeste din reclame si filme facute pe calculator,iar prosti pun botu la toata prostia americana.
3.   Lasa-ne trimis de
( 3 mai 2008, 14:24:24
2000 de dolari ti se par multi?ai vazut cat e un dolar ma?aia is bani frumosi?ca vin saracii studeti in tara dupa 3 luni vai de capul lor,si banii care i-au castigat ii termina in maxim 1 luna avand in vedere preturile la toate.incepand de la alimente si pana la imbracaminte.nu mai scrieti ba articole doar ca sa umpleti pagina!!!
4.   :))AMERICA NU E CA IN FILME! trimis de
( 4 mai 2008, 03:33:00
PT 10 DOLARI IN CONSTRUCTII CINE E BAIAT DESTEPT NICI NU SE RIDICA DIN PAT...FATUCA CARE POVESTESTE CE FRUMOS A FOST JOBUL CARE INCEPEA LA 4 DIMINEATA PROBABIL CA E INNEBUNITA DUPA MCDONALDS..

STIU O GROAZA DE ROMANI CARE VIN AICI ,BAGA MUNCA LA GREU DE DIMINEATA PANA SEARA,FAC FOAMEA IAU AVIONUL PANA LA CHICAGO INTR-O ZI SI ZIC..CE FRUMOASA E AMERICA!AM VIZITAT ,AM VAZUT VISUL AMERICAN ,M-AM PLIMBAT ,MI-AM FACUT PRIETENI....

DE CE NICI UN PROGRAM DE GENUL ASTA NU E IN CALIFORNIA????SUNT NUMAI IN PETARDELE ASTEA DE STATE PLINE DE SARANTOCI:)VIRGINIA ,ALABAMA ETC..

MAI INTREBATI SI VOI OAMENI CARE CHIAR AU FOST SI S-AU INTORS CU MAI MULT DE O laughing)DUPA 5 6 LUNI:)SA STIE LUMEA CUM STA TREABA ..SI MAI LASATI POVESTILE:))

HAI ,TAKE CARE CA M-AM DISTRAT CU VOI:)))
5.   SI INCA CEVA SA NU UIT:)) trimis de
( 4 mai 2008, 03:38:30
FACETI UN MIC SI SIMPLU CALCUL..CA SA PLECI TREBE SA PLATESTI PROGRAMUL,AMBASADA ,BILETUL DE AVION PE CARE COMPANIA RESPECTIVA TE OBLIGA SA IL IEI PRIN EI CA SA ITI IA COMISION,ASIGURAREA ..REZULTA UNDEVA INTRE 2500-3000 DE COCO..MAI PUNE CA ACOLO CAND AJUNGI ESTI PLATIT DUPA 2 SAPTAMANI DAR TU TRE SA DAI DEPOSIT PT RENT..DECI DIN 5000-6000 SCAZI TOATE ASTEA PLUS MUNCA CA UN SCLAV SI UNDE AJUNGI..TREAGETI VOI CONCLUZIILE ....

CE FAINA II AMERICA:))
6.   Ma faceti sa rad trimis de
( 4 mai 2008, 07:30:30
auzity bai astia de la monitorul....eu sunt in state de 2 ani....si am intalnit studenti...care lucreaza cu asa zisele programe....stiti cevaai degraba isi cauta singuri de lucru.....deci lasane monitorul de sv...cu aburelile tale....ca sunt o droaie de studenti romani si straini aici care lucreaza pe cont propriu...si suma asta de 2000 de dolari de unde ati scoso?:)))))....sunteti penibili....
6.1  RE: Ma faceti sa rad trimis de
( 4 mai 2008, 23:09:37
Ai dreptate ......mari abureli .Oana , lasa vrajeala ....noi stim mai bine cum merg treburile pe aici.
7.   Vai Oana .. trimis de
( 4 mai 2008, 16:23:58
chiar asa de bine o duc studentii in america ... nu cred ,... de ce nu te ai dus si tu pana acum ca sa vorbesti din experenta personala ..sau i ti place sa scrii din ce auzi de la altii .
8.   Parerea mea trimis de
( 4 mai 2008, 22:25:14
Eu cred ca un student roman castiga mult mai mult in cele trei luni- si nu ma refer la bani. Chiar daca gaseste un job super sau unul in care ia suturi in fund, conteaza experienta, conteaza sa iasa din tara. Ce folos au daca raman in tara peste vara? Sunt mai respectati? Invata ceva? Asa macar vad America, vad alti oameni si se intorc si cu ceva bani de- o inghatata. De ce ar trebui sa faca in trei luni avere? Daca vine cu 2000 mi se pare OK. Mi se pare mai periculos in ziua de azi sa nu te misti din loc. Romanii habar n- au de ce se peterece in jurul lor, si sunt parte di UE!!!
9.   Pt XW trimis de
( 5 mai 2008, 00:28:26
ai dreptate ,dar cred ca ar fi mai interesant daca asa zisii redactori ar prezenta realitatea asa cum e ea:)nu cu titluri de genul de mai sus:)
10.   Auzi oana trimis de
( 5 mai 2008, 07:44:43
parerea mea este ca oana sa intors cu atatia bani pentru ca sa prostituat
11.   Articol fals 100% trimis de
( 5 mai 2008, 09:33:15
DEZINFORMARE.CIO BIX ai prezentat aproape toate cheltuielile reale dar ai omis chiria,asa ca dupa asta ramai doar cu .....experienta.Cat despre vazutul Americii mai este cale lunga.. cand lucrezi 12-14 ore nu stiu cand mai ai timp de vazut ...doar din avion la aterizare si la decolare.Adevaratul VIS AMERICAN il vezi doar acolo,care inseamna munca 99,99%... ca de aia sunt acolo unde sunt.Adevarul este ca nu ramai cu prea multi bani, dar in schimbi inveti cum sa abordezi cu adevarat MUNCA,deci cui ii place sa munceasca serios nu-i strica deloc ...o lectie adevarata.Articolul din ziar este scris sub interesul firmelor care trimit studenti in AMERICA si care le aduc venituri frumusele, mai ales ca multe firme romanesti subcontracteaza locuri din Ungaria .....incercati si va ve-ti convinge.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei