Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Date îngrijorătoare

Numărul accidentelor şi morţilor de pe şosele, aproape dublu faţă de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele rutiere grave, soldate cu morţi şi răniţi grav, cresc îngrijorător de la an la an în judeţul Suceava. După ce anul trecut în judeţ s-au produs cu 25% mai multe accidente grave decât în 2006, 2008 se anunţă un an în care recordul are toate şansele să fie bătut. Accidentele produse în primele trei luni ale acestui an şi numărul morţilor şi al răniţilor grav este aproape dublu, ori chiar depăşeşte dublul, faţă de primul trimestru al anului 2007.

 

Accidentele grave, sâmbătă şi duminică seară

Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în trimestrul I al anului 2008, în judeţ s-au produs 70 de accidente rutiere grave, faţă de doar 42 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În urma acestor evenimente rutiere şi-au pierdut viaţa 19 oameni, faţă de 11 decedaţi pe şosele în primul trimestru al anului trecut. Cel mai mult a crescut numărul răniţilor grav, de la 33 în 2007, la 67 în acest an. Mai mult de jumătate dintre accidente au avut două cauze: viteza şi indisciplina pietonilor.

Analiza poliţiştilor mai scoate în evidenţă că cele mai multe tragedii pe şosele se petrec sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 18.00-24.00. Altfel spus, accidentele rutiere grave apar când valorile de trafic sunt reduse şi le permit şoferilor să ruleze cu viteze mari. De asemenea, la sfârşit de săptămână consumul de alcool în rândul şoferilor creşte semnificativ, iar aceasta duce adesea la producerea de accidente rutiere.

 

Cele mai multe accidente, în Suceava şi localităţile din jur

Din totalul de 70 de accidente grave petrecute în primele trei luni ale acestui an, 29 s-au produs în aria de acoperire a Poliţiei Municipiului Suceava, adică în oraş şi în localităţile din jur. În top urmează municipiul Rădăuţi şi localităţile arondate, cu 12 accidente grave, şi zona municipiului Fălticeni, unde s-au petrecut 10 accidente rutiere grave.

Şi în ceea ce priveşte accidentele uşoare şi tamponările, 121, respectiv 1827 în judeţ în primul trimestru, în top se află tot municipiul Suceava şi localităţile din apropiere.

Poliţiştii de la circulaţie spun că şi-au făcut pe deplin datoria, organizând în această perioadă nu mai puţin de 472 de acţiuni de control în trafic. Controalele au vizat disciplinarea pietonilor, combaterea excesului de viteză, portul centurii de siguranţă, disciplinarea operatorilor de transport, consumul de alcool, RCA, stare tehnică etc şi s-au soldat cu constatarea a 252 de infracţiuni şi aplicarea a 14.842 de amenzi. De asemenea, în primele trei luni ale anului, 457 de şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul accidentelor şi morţilor de pe şosele, aproape dublu faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul accidentelor şi morţilor de pe şosele, aproape dublu faţă de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea multe trimis de
( 3 mai 2008, 14:27:44
S-au inmultit de cand vin cei din BT in excursie la Kauf ,Metro ,Selgross sau Carrefour,la McDonald"s,de cand vin Mailatii cu bolizii lor fara a avea experienta in ale soferiei,iar de cei din zona Radauti ce sa spun-Spirtul sa traiasca!Valabil si pentru Falticeni cu rachiul de mere!
2.   Pietonii pericol rutier trimis de
( 3 mai 2008, 14:29:39
ar trebui la scoli sa se faca un obiect special sa ii invete pe copii cumse traverseaza strada,pe unde, si nu numai.multi dintre pietoni se arunca pe trecere ca doar :"deh e trecere de pietoni si is obligati sa opreasca" nu domble.tu esti obligat sa te asiguri nu sa sari ca oaia in fata masinii si dupaia dai in judecata pe sofer ca te-a calcat pe trecere.politistii ar trebui sa inceapa cu amenzile intai de la pietoni.iar daca prind vreunu care merge in zig-zag pe strada amenda.si gata!e pericol public!!!!
3.   Pentru Larisa soferita.....!!!! trimis de
( 4 mai 2008, 10:09:00
Tantalauco!!!cand te apropii de o trecere pietoni trebuie sa reduci viteza,tu ce faci?Mergi cu 100 la ora si ai pretentii.Stropesti pietonii cand ploua.Pe voi sa va amendeze,unii soferi se cred pe camp,ca si tine.Unde ai facut scoala,pe maidan,taranco!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei