Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Într-un an de zile

Deficitul comercial din judeţ s-a redresat cu peste 30 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prăpastia dintre valoarea exporturilor şi cea a importurilor s-a redus cu mai bine de 30 de milioane de euro într-un an de zile. Conform unei analize realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, anul trecut din judeţ s-au exportat mărfuri în valoare de 182 de milioane de euro, în timp ce valoarea mărfii importate s-a cifrat la 236 de milioane de euro. Din aceste cifre rezultă că valoarea importurilor a depăşit-o pe cea a exporturilor cu 54 de milioane de euro, deficit comercial mult mai redus decât cel din 2006. Atunci valoarea exporturilor de mărfuri din judeţ a ajuns doar până la 157 de milioane de euro, în timp ce importurile au atins 244 de milioane de euro. A rezultat un deficit comercial record, de 87 de milioane de euro, cu 33 de milioane peste cel din 2007.

Cel mai mare deficit comercial de anul trecut s-a înregistrat la mărfurile din categoria „metale comune şi articole din acestea”, „materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea”, şi „maşini, aparate şi echipamente electrice”. La polul opus, s-a exportat marfă mai multă decât s-a importat la secţiunile „produse din lemn plută şi împletituri din nuiele”, „hârtie şi carton şi articole din acestea”, „pălării, umbrele şi articole similare”.

De precizat că dacă în 2006 gradul de acoperire al importurilor prin exporturi a fost de doar 64,1%, anul trecut procentul a ajuns la 77,1%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficitul comercial din judeţ s-a redresat cu peste 30 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deficitul comercial din judeţ s-a redresat cu peste 30 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvator pe pat de moarte... trimis de
( 3 mai 2008, 17:45:16
Tot PADUREA saraca cu lemnul ei echilibreaza balanta,ce vom face peste citiva ani cind nu vom mai avea ce "barberi"de pe falnicii nostri munti care deja sint precum freza lui Kojak...sau vom merge dupa zicala:decit un par rar mai bine o chelie deasa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei