Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puşi pe jar

Amatorii de grătare, verificaţi de Poliţie şi Garda de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieşirile la grătare îi pot costa scump pe cei care lasă în urmă mizerii sau foc aprins. Începând de la 1 mai, zilnic, echipe mixte ale Gărzii de Mediu Suceava, Poliţiei şi Jandarmeriei controlează zonele preferate de suceveni pentru a ieşi la grătare, verificând în special dacă sunt respectate normele de conservare a spaţiilor verzi şi cele referitoare la păstrarea curăţeniei.

Dacă în prima zi au fost verificate zonele din preajma municipiului Suceava, în cursul zilei de ieri verificările au continuat în zona Rădăuţi, Arbore, Mihoveni şi Costâna.

“Comisarii Gărzii de Mediu au la ei pungi pentru depozitarea resturilor menajere, numai că, spre surprinderea noastră, au fost rare ocaziile în care a trebuit să le folosim. Majoritatea aveau la ei pungi şi saci de gunoi, semn că oamenii s-au învăţat că trebuie să strângă mizeria pe care o fac”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

 

Amenzi uriaşe pentru gunoiul lăsat în urmă

Verificările vor continua şi în zilele următoare, când sunt vizate şi localităţile din zona de munte, precum Cârlibaba şi Vatra Dornei, de unde au fost primite câteva sesizări referitor la gunoaiele lăsate în urmă de cei care au ieşit la mici şi bere în natură.

“Îi vom amenda aspru pe cei care se fac vinovaţi de distrugerea spaţiilor verzi sau de nerespectarea regimului de depozitare a deşeurilor”, a spus Constantin Harasim, care a precizat că, în cazul persoanelor fizice, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 10.000 de lei.

În paralel, pot fi amendate şi primăriile localităţilor pe raza cărora se constată încălcări ale legii, deoarece acestea sunt responsabile de menţinerea curăţeniei şi integrităţii spaţiilor verzi pe teritoriul pe care îl administrează.

Pentru o primărie, amenda minimă este de 5000 de lei, cea maximă ajungând la 15.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amatorii de grătare, verificaţi de Poliţie şi Garda de Mediu.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Amatorii de grătare, verificaţi de Poliţie şi Garda de Mediu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Initiativa fff buna trimis de
( 3 mai 2008, 12:09:20
asa trebuie bravo
1.1  RE: Initiativa fff buna trimis de
( 4 mai 2008, 05:03:44
Educati-i pe TARANI !!, ca daca ai avea cat de cat educatie nu ti-ai lasa deseurile in urma si nu ai polua.
1.2  RE: Initiativa fff buna trimis de
( 5 mai 2008, 23:33:44
Cati dintre nesimtiti erau de la tara sai faci tarani?? Taranii , inca mai au bun simt, dar orasenii (dezradacinatii de la tara si urmasii lor) se cred buricul pamantului si destepti de bubuie. Drept dovada , la oras se arunca gunoiele peste tot, la tara , gospodarii isi fac singuri curatenie si o mai si pastreaza.
2.   Amenzi trimis de
( 3 mai 2008, 13:09:44
sunt mici amenzile. vedeti ca daca omul este atins la buzunar poate fi si atent, si curat, de toate. Amenzi mai mari!!!!
3.   ASA DA trimis de
( 3 mai 2008, 13:25:06
BRAVO, FOARTE BINE.
4.   Bravo trimis de
( 3 mai 2008, 14:02:44
De cand astept asemenea masuri...vrem amenzi si pentru scuipatorii de seminte,aruncatorii de chistoace si nesimtitii care scuipa jos guma de mestecat.Luati in rate camere de supraveghere,ca le-or amortiza ghiorlanii!
5.   Apa de ploaie trimis de
( 3 mai 2008, 17:08:54
Mai crestinilor,unde va aflati voi cu regulile astea . La noi la Campulung Mold. a venit o ordonanta de la primarie ca tate gunoaieli trebuie date pi garla pe Valea Seaca si Moldova tat ci nu va trebuie prin ograda sa zvarliti pi apa. Papuci, greble,cauciucuri,telivizoare etc samd. Ghenele di gunoi is facute pentru fudulii iar gunoiul sa ridica numa in fata primarii si la dom Mangiurea la poarta.
6.   Neculai Barba (surubar universitar) trimis de
( 3 mai 2008, 18:48:39
Romica Andreica (excroc GSM) si Neculai Barba (surubar universitar) sunt niste imputziti !
7.   Bravo trimis de
( 3 mai 2008, 18:51:29
da doamne mintea taranului cea de pe urma:din 1990 trebuia ca garda de mediu sa faca lucrul acesta doar asa nu ti-o ma-i fi greata cind treci pe linga padure.sa mearga domnul HARASIM in com.UDESTI mai exact pe drumul care duce spre plesesti si sa vada dezastrul de acolo.

8.   SUPER! trimis de
( 3 mai 2008, 21:05:34
Cred ca trebuiau sa procedeze asa mai de mult.Amenzi usturatoare ptr cei care nu lasa curat in urma lor.Tineti-o tot asa!Ardeti-le amenzi usturatoare si o sa arate altfel padurile noastre.
9.   Lucruri grave trimis de
( 4 mai 2008, 22:22:26
Garda de mediu ar trebui sa-si faca datoria si in cazul asa-ziselor ferme de crestere a animalelor care polueaza zonele in care se gasesc. De exemplu, la Putna, o ferma de bovine, situata in apropierea caselor este o rusine pentru toate autoritatile care, nu se stie pe ce criterii - spagi, l-au autorizat pe proprietarul ei, Biholar Gheorghe, sa polueze nu numai aerul ci si apa prin mormanele de balegar din apropierea paraului Putnisoara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei