Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

O fetiţă paralizată are nevoie de 1.750 de euro pentru operaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de cinci ani, Adriana Solomon, din comuna Ciprian Porumbescu, diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă – tetrapareză spastică -  are nevoie urgent de 1.750 de euro pentru a putea fi operată. Medicii neurologi i-au recomandat fetiţei un tratament chirurgical: Miofibrotomie subcutanată pe etape, după metoda profesorului Ulzibat.

Este vorba de mai multe intervenţii chirurgicale executate de un grup de specialişti din Ucraina, care operează în mai multe clinici din ţări diferite. Ei vor opera şi în Republica Moldova, în perioada 19 mai – 24 mai. Costul intervenţiei chirurgicale este de 1.750 de euro, la care se adaugă cheltuielile cu deplasarea şi recuperarea. Adriana este programată pentru operaţie pe data de 24 mai. Metoda profesorului Ulzibat nu este formată dintr-o singură intervenţie, ci din mai multe operaţii stabilite după o anumită strategie, la anumite perioade de timp.

 

Prin spitale de când s-a născut

Adriana Solomon s-a născut şi cu cataractă congenitală. Cu ajutorul cititorilor noştri, mama Adrianei, Elena Solomon, a reuşit să adune banii necesari operaţiilor la ochi. Ea a dus-o pe fetiţă la o clinică din Iaşi, unde a fost operată la ambii ochi cu rezultate bune.

Adriana este cel mai mic copil din cei şase ai familiei Florin Solomon şi Elena Moroşan, din Ciprian Porumbescu. Cu toţii trăiesc într-o căsuţă modestă, formată din două camere, fără să beneficieze măcar de curent electric. Doi dintre copii sunt şcolari, şi îşi fac lecţiile la lampă.

Venitul acestei familii formate din opt persoane este compus din alocaţiile copiilor, pensia de însoţitor pentru Adriana, care se încadrează la gradul de handicap grav – cu însoţitor, şi ce mai adună Florin, tatăl copiilor, din munca cu ziua. Adunate toate, aceste venituri nu depăşesc patru - cinci milioane de lei.

Cazul Adrianei este cunoscut şi de Echipa Mobilă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a inclus copilul în programul de chinetoterapie, dar şi de Primăria din comuna Ciprian Porumbescu.

Cei care o pot ajuta pe Adriana Solomon pot să depună orice sumă în conturile: RO18BPOS34006242589RON01; RO50BPOS34006242589EUR01 – BANCPOST- Sucursala Suceava. Elena Moroşan poate fi găsită la numărul de telefon 0747/398 860.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă paralizată are nevoie de 1.750 de euro pentru operaţie.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
O fetiţă paralizată are nevoie de 1.750 de euro pentru operaţie4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Formularul trimis de
(19 mar 2008, 17:24:32
Nu mai tin minte exact, dar stiu ca s-a trambitat in presa ca exista acel formular de decontare a cheltuielilor in strainatate cu operatii medicale & etc etc...sau nu se aplica pentru Chisinau? Nu mai tin minte.

In fine, tinand cont ca e an electoral, ar trebui mediatizat un pic cazul, si sigur se gaseste un partid "cu bune intentii" care sa scoata 1.750 pentru campanie.

SAU DACA NU, HAI SA PUNEM FIECARE MACAR ECHIVALENTUL UNUI PACHET BUN DE TIGARI SAU O CIOCOLATA, SI SA FACEM O FAPTA BUNA, FARA SA APELAM LA BANII MURDARII AI POLITICIENILOR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte