Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scumpiri de sezon

Preţul florilor s-a dublat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua femeilor a adus comercianţilor de flori suceveni câştiguri considerabile. Toate florăriile şi tarabele de flori din municipiu au fost asaltate ieri de sucevenii care au ţinut să ofere o floare doamnelor de lângă ei. Nimeni nu a mai ţinut cont de faptul că preţul florilor aproape că s-a dublat, iar pentru un buchet de flori, unii au cheltuit şi aproape 100 de lei.

„Am făcut buchete de trandafiri şi crini care au costat peste 100 de lei”, ne-a declarat o florăreasă. Aceasta a mai precizat că majoritatea cumpărătorilor au fost elevii şi părinţii, care au oferit de ieri flori profesorilor, având în vedere că ziua de 8 Martie este sâmbătă.

Preţul florilor a crescut semnificativ şi, indiferent de floarea aleasă, cumpărătorul a trebuit să plătească aproape dublu faţă de costul unui fir într-o altă zi. Dacă într-o zi obişnuită preţul unui trandafir era de aproximativ şapte, opt lei, ieri, costul acestuia a ajuns la 10 lei şi chiar 12 lei în unele florării. Şi preţul crinului imperial a crescut ieri, iar cei care au vrut să le ofere doamnelor un crin au scos din buzunar între 20 şi 25 de lei.

 

De teamă că azi preţurile vor fi şi mai mari, unii suceveni au cumpărat flori de ieri

Orhideele au fost florile căutate ieri de suceveni. O orhidee la cutie s-a vândut cu 15-20 de lei, iar un fir de orhidee a ajuns şi la 50 de lei.

Cei care nu şi-au permis să ofere celor dragi buchete din flori scumpe şi au optat pentru o frezie, o lalea sau o zambilă, au avut surpriza să constate că şi aceste flori au fost ieri mai scumpe decât de obicei. Laleaua s-a vândut cu cinci, şase lei firul, frezia a costat cinci lei, iar bucheţelul de zambile a costat ieri patru lei.

„Este de două ori mai scump decât ieri. Zambilele costau ieri doi lei, iar astăzi costă patru lei. Eu trebuie să cumpăr şase bucheţele şi mă costă ceva”, a spus o mămică care achiziţiona flori pentru profesoarele copilului său.

Unii suceveni, mai precauţi, au cumpărat de ieri florile pentru cei dragi, temându-se că azi preţul acestora va creşte şi mai mult.

Chiar şi aşa, florarii au parte de zile pline, de bani mulţi şi câştiguri pe măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul florilor s-a dublat.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Preţul florilor s-a dublat3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasati simbolul! trimis de
( 8 mar 2008, 15:01:18
Mai degraba oferitile femeilor o cutie cu bomboane, mai lasati simbolul , fiti practici. Ii imbogatiti pe astia peste masura ...florele lor nu rezista mai mult de 2 zile! Cred ca a trecut vreme simbolurilor cu orice pret!...
2.   Traditia asta!!.... trimis de
( 8 mar 2008, 23:19:49
Da chiar e mai buna o prajitura sau o bomboana ...
3.   Floricica pizda tigancii trimis de
( 8 mar 2008, 23:33:01
Pai daca le vand tiganii si cei care fac specula,cum dreacu sa nu fie scumpe?Din florariile autorizate,la acelasi pret le cumperi!Eu am cumparat o cutie de bomboane care ar fi costat cat 5 trandafiri de la florarie.Deci,nu mai luati flori in aceste zile,faceti acest lucru peste vreo 10 zile cand vor fi cu siguranta mult mai ieftine si poate speculantii isi vor epuiza stocul,care oricum se ofileste in galeata tranzitiei!!!
4.   Cra cra ciori aduse la oras de ceausescu trimis de
( 9 mar 2008, 13:57:22
dati foc ciorilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte