Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinşi degeaba

Teancuri de dosare penale fără rezultat pe numele braconierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii care braconează mari cantităţi de peşte folosindu-se de ecrane, voloace, setci şi tot felul de unelte ilegale de acest fel au puţine motive să se teamă de rigorile legii, toate dosarele penale finalizate anul trecut soldându-se cu soluţie de neîncepere a urmării penale.

Pe parcursul anului 2007, numai jandarmii au constatat 107 infracţiuni la regimul piscicol, faţă de doar 23 înregistrate în anul 2006. De cealaltă parte, şi poliţiştii au întocmit mai mult de 200 de doare penale anul trecut, tot pentru cei care au braconat peşte.

Din păcate, oricât de serioase ar fi pagubele produse de aceşti „pescari”, dosarele penale finalizate în 2007 s-au soldat doar cu aplicarea unor amenzi penale.

„Toate cele mai bine de 100 de dosare penale finalizate în 2007 au avut aceeaşi soluţie. În ultima vreme colaborăm bine cu jandarmii şi poliţiştii, facem multe acţiuni de control, însă finalitatea lor tinde spre zero”, ne-a declarat Nicolaie Goicea, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava.

 

Braconajul, în floare

În 2007, faţă de anul precedent, numărul infracţiunilor şi contravenţiilor constatate a crescut foarte mult.

Numai jandarmii au aplicat 144 de amenzi şi 328 de avertismente scrise celor care pescuiau fără autorizaţie sau în perioadele interzise.

Prin comparaţie, în 2006, oamenii legii aplicaseră celor care au pescuit în mod ilegal doar 42 de sancţiuni contravenţionale.

Şi în ceea ce priveşte dosarele penale situaţia este aceeaşi. De exemplu, în primele nouă luni ale anului trecut, poliţiştii au constatat 203 infracţiuni piscicole, faţă de doar 47 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

Cum se braconează cu ecranul şi setca

Cel mai adesea, braconierii îşi fac simţită prezenţa pe râul Suceava, în toate zonele, şi pe lacurile de acumulare de la Lipoveni, Rogojeşti şi Hînţeşti. Nici când gerul s-a instalat în judeţ, aceştia nu au luat pauză, în câteva cazuri braconierii fiind surprinşi în timp de prindeau peştele cu plasele, la copcă. 

Cel mai adesea, oamenii legii adună din confiscări ecrane şi setci monofilament. Braconajul cu ecranul este foarte simplu. De vârful unui bâţ se ataşează ecranul, o plasă deasă în formă triunghiulară. Plimbată prin apă, plasa agaţă peştele, care, odată prins, greu se mai poate elibera.
Mult mai profitabil pentru braconieri este pescuitul cu setca. Lungă de 100 sau 200 de metri, şi cu o lăţime de minimum 1,5 metri, setca se întinde în apă pe lateral. Este foarte eficientă şi în apele curgătoare şi în cele stătătoare, agăţând cu uşurinţă şi puiet, dar şi peşti mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teancuri de dosare penale fără rezultat pe numele braconierilor.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Teancuri de dosare penale fără rezultat pe numele braconierilor4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Instiintare trimis de
(26 ian 2008, 15:47:27
Florinele,spre stiinta ta acumularea de la Hantesti se cheama de fapt acumularea Bucecea si este administrata de "Apele Romane"
2.   Re branconierii trimis de
(26 ian 2008, 16:20:35
Ce e de facut cu cei care branconeaza cu arma ? le numara careva cartusele ?
3.   Dosare? trimis de
(26 ian 2008, 19:49:48
Pai cred ca procurorii aia raspund doar la comanda politica. Nu misca nimic. Chestiuni evidente si zac fara a incepe efectiv urmarirea penala. Mai trce niscaiva timp, dau un NUP si gata.

Hai sa ne facem ca muncim ca ei ne platesc IMPARATESTE!
4.   Este si normal trimis de
(27 ian 2008, 13:55:11
de ce sa faca omul pedeapsa sa-u sa plateasca amenda .Pe cand la noi in tara se fac hoiti si furturi mari si nu pateste nimeni nimica,,nastase-mitrea-etc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte