Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repercursiuni

Sucevenii ar putea rămâne doar cu o treime din căldura şi apa caldă necesară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremuri tulburi la societatea de termoficare a Sucevei. După săptămâni de negocieri între sindicalişti şi conducerea întreprinderii, în vederea majorării salariilor, angajaţii Termica se pregătesc de grevă.

Încercarea de conciliere a conflictului de interese, prin intermediul Direcţiei de Muncă, nu a avut sorţi de izbândă, încât, de săptămâna viitoare, angajaţii Termica ar putea intra în grevă generală.

“Până marţi vom aduna semnăturile necesare declanşării grevei generale. Conform legii, trebuie să avem acordul a jumătate plus unul din membrii de sindicat, adică 191 de semnături, în cazul sindicatului Prometeu, care are 380 de membri. În cazul declanşării grevei generale, vom anunţa administraţia cu cel puţin 48 de ore înainte şi vom lua măsuri pentru asigurarea unei treimi din capacitatea de producţie necesară”, a declarat liderul sindical Iordănel Secrieru.

Greva sindicaliştilor de la Termica s-ar resimţi în casele tuturor sucevenilor din sistemul centralizat de încălzire, printr-o scădere a temperaturilor la care este furnizat agentul termic, cât şi prin presiunea redusă a apei calde.

 

Greva considerată ilegală

Tocmai de aceea, directorul general al Termica, Constantin Plăcintă, speră ca neînţelegerile dintre conducere şi sindicate, pe tema măririi salariilor, să nu ducă la declanşarea grevei generale.

„Din punctul meu de vedere, această grevă ar fi ilegală. Noi suntem furnizori de servicii şi utilităţi, nu ne putem permite să lăsăm oamenii fără căldură sau fără apă caldă. Sper din suflet să nu se ajungă la declanşarea grevei generale, pentru că practic ar însemna să închidem una din centralele care furnizează acum căldură şi apă caldă, iar cealaltă să meargă la limită. Nu doar costurile de pornire şi oprire sunt mari, trebuie să ne gândim şi disconfortul creat populaţiei”, a spus Constantin Plăcintă.

 

Cu cât ar putea creşte salariile celor de la Termica

Directorul Termica speră ca întregul conflict să fie rezolvat în cele din urmă la masa negocierilor: “Le-am făcut o propunere de majorare salarială de 19%, la care se mai adaugă un fond de 1,5% din salarii, pentru acordarea de stimulente. E cea mai mare mărire salarială pe care o acordăm din ultimii cinci ani, dar o facem pentru că ne dăm seamă că vor pleca oamenii de la noi dacă nu mai mărim salariile. Puterea lor de cumpărare a scăzut mult, au nevoie de o mărire de salariu, dar trebuie să ţinem cont şi de limitele legii şi de fondurile de care dispune întreprinderea”.

În schimb, sindicaliştii societăţii de termoficare cer majorarea salariilor, conform prevederilor contractului colectiv pe ramură de activitate, de la 468 de lei, la 620 de lei, caz în care creşterea salarială ar fi aproximativ 30%.

În prezent, salariul mediu net al unui angajat al Termica ajunge la 800 – 900 de lei, ultima mărire de salariu fiind cea de la începutul anului trecut, de 4,5%, adică exact rata inflaţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii ar putea rămâne doar cu o treime din căldura şi apa caldă necesară.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sucevenii ar putea rămâne doar cu o treime din căldura şi apa caldă necesară5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
(26 ian 2008, 12:50:37
Da acum cativa ani, cand cei de la Termica aveau salarii care sfida orice bun simt (de 3 sau 4 ori mai mari decat a unui medic, aunui profesor sau a oricarei categorii sociale) de ce nu au facut greva? Sa se invete sa traiasca la fel ca noi ceilalti. Unde mai pui ca ei au (daca nu ma insel) si niste scutiri de plata pentru energia termica. Asa ca...la munca stimati angajati, ca indata nimeni nu va mai avea nevoie de "energia" voastra!
1.1  RE: Nedumerire trimis de
(26 ian 2008, 15:53:29
pai inca le au mai mari ca ale profesorilor,doctorilor.la profesori vorbim de circa 900 lei brut din care trebuie sa mai scazi si impozitele la ei e vorba de net .ei pleaca cu banii astia acasa.asta e.cum sa te mai duci in clasa si sa ii pui la invatat pe elevi daca ei vad ca fara carte ai parte si nu invers.
1.2  RE: Nedumerire trimis de
(26 ian 2008, 22:24:28
ai dreptate fraiere toate astea se pot face pe intuneric si in frig
2.   Cheltuielile cu gigacalorimetrile sunt de nesuport trimis de
(26 ian 2008, 14:32:55
Speram ca ati inteles ca tre sa scapam de Termica, trecind cit mai urgent la centrale termice! Daca nu, e cazu' sa o faceti incepind din aceasta vara,da!?

Va rog, sa stiti, ca se vor linisti preturile acum mai mari la gaze, iar investitaia facuta, in instalare, se amortizeaza in citiva ani. Dupa aceea, va ,,tace capu'! Cheltuielile cu gigacalorimetrile sunt de nesuportat!
2.1  RE: Cheltuielile cu gigacalorimetrile sunt de nesuport trimis de
(26 ian 2008, 16:48:23
bai placinta,tu si termica sunteti niste placinte de R.A.H.A.T.
2.2  RE: Cheltuielile cu gigacalorimetrile sunt de nesuport trimis de
(26 ian 2008, 22:27:05
puneti centrale pe gaz ca se ieftineste
3.   Comentarii de cacao trimis de
(26 ian 2008, 16:39:57
Stimati concetateni ai acestui oras vreau sa va spun ca aceste salarii sunt cu tot cu sporuri,de vechime si de noapte .Oricum asemenea salarii nu se mai dau nici la firmele private fiindca si acolo mai la alb sau mai la negru tot se ia cate 1000-1200 lei pe luna.In ceea ce priveste studiile d-le,,je,, esti totala necunostinta de cauza fiindca nu poti desfasura o activitate de asemenea amploare fara a avea calificarile necesare fiecarei meserii in parte asa ca las-o mai moale cu asta,fiecare are importanta muncii lui ,in invatamint doar debutantii au 900-1000 de lei iar aici vb de oameni care au peste 30 de ani vechime si care au 750-800 de lei iar pt. ei painea e tot 1,5 lei .As vrea sa va mai spun ca la sectia Termoficare la care faceti referire salariile nu au fost niciodata mai mari ca ale doctorilor,profesorilor sau mai stiu eu ce........Nu mai confundati TERMIC cu TERMOFICAREA asta este doar o simpla sectie. Cat priveste eventuale scutiri de la energie acestea sunt pure speculatii
3.1  RE: Comentarii de cacao trimis de
(26 ian 2008, 16:50:15
angajatule,carate la plimbare ca oricum ne maninci banii de pomana
3.2  RE: Comentarii de cacao trimis de
(26 ian 2008, 18:23:24
eu am 10 ani vechime in invatamant ,4 ani de studii universitare si 2 de masterat ,am gradul 2 si salariul este de 954 lei brut si daca la voi salariile sunt asa cum scrie in articol 90o lei net cred ca nu aveti de ce sa va plangeti.macar va puteti consola cu ideea ca nu v-ati tocit coatele pe bancile facultatilor.o calificare la scoala profesionala nu e mare lucru(ma refer la faptul ca nu e greu de obtinut) asta daca tinem cont ca e vorba de mai putin de 12 ani de studii per total.nu vreau sa mi-o luati in nume de rau dar......parca totusi nu e cinstit.e adevarat ce spui ca fiecare munca are rolul si importanta ei.nu contrazic faptul ca salariile voastre sunt mici dar ale noastre suntt si mai mici si nu mi se pare corect sa platesc mai mult la facturi pentru a va da voua salarii mai mari salarii care sunt oricum mai mari ca al meu.
3.3  RE: Comentarii de cacao trimis de
(26 ian 2008, 22:31:31
puneti centrala pe gaz si o sa economisesti ce? nu stiu
4.   Pentru cetateanul de mai sus,nedumerit trimis de
(26 ian 2008, 16:44:25
unde ai auzit sau ai vazut ca cei de la Termica au scutiri la plata energiei termice???intereseaza-te mai intai sa vezi cat salariu au cei de la birou si cat au muncitorii,diferente de la cer la pamant.Daca cineva crede ca acolo se sta degeaba si se asteapta numai banii ,chiar il ajut sa se angajeze macar o luna.In partea scrisa cu ..ai carte ai parte.....mai gandeste. Cine iti da azi bani daca nu muncesti? Poate tie.
5.   Centrala manii trimis de
(26 ian 2008, 16:46:07
Ba eu nu stiu ce salarii au astia de la TermiTA da a mei s-o pus centrala si platesc mai mult decat inainte mama o inchide tata o deschide da tot frig e.Mai bine ma duc inapoi la astia ca era mai bine.
5.1  RE: Centrala manii trimis de
(26 ian 2008, 16:51:38
pai sinteti bananieri rau de tot
6.   Nu cofundati TERMICA cu TERMOFICAREA trimis de
(26 ian 2008, 17:04:26
Multi oameni nu stiu ca Termoficarea e doar o sectie in cadrul TERMICA,sectia cu cele mai mici salarii si unde se lucreaza pe tot parcursul anului,aici salariile sunt cu mult mai mici fata de celelalte sectii iar fata de TESA nici nu se poate pune in discutie.doar si Placinta are 6000lei+spor de conducere de 45% si toate celelalte.Ei vedeti unde sunt salarii dragi suceveni,acolo si nu la amaratii aia care stau in santuri si carpesc tevile ca nu le aduc nici de alea .Asta sa intelegeti oameni buni ca amaratii care fac greva nu fac degeaba acest lucru sper ca si primarul sa fie informat corect in legatura cu acest aspect al problemei si sa vada si el ce se intampla cu adevarat.

7.   Situatie reala trimis de
(26 ian 2008, 17:08:42
Fraiere eu ti-am spus o situatie reala tu duci discutia intr-o directie in care te fac oricum. Da mai bn lasa ca tot n-ai inteles nimic ,linge cocosul in continuare.
8.   Tero trimis de
(26 ian 2008, 18:40:58
nu mai spuneti minciuni caci aveti salarii foarte mari pe spatele oamenilor ar trebui da-ti afara toti cei care fac greva. eu muncesc la patron 10 ore pe zi plus 2 duminici si iau 600 ron si de acolo platesc caldura care numai caldura nu e
8.1  RE: Tero trimis de
(26 ian 2008, 22:34:48
papi **** gratis
9.   Pentru je trimis de
(26 ian 2008, 18:56:48
cel cu studii de ce nu spui ce salar ai in realitate vrei sa-l spun eu 1500-1800lei vezi ca vinzi pepeni la gradinari la care se adauga ''micile atentii'' sa nu spui ca nu este adevarat iar pentru ce-i care vor sa-si puna centrala sa stiti ca nu veti plati m-ai putin o spun din proprie experienta
9.1  RE: Pentru je trimis de
(26 ian 2008, 20:37:58
cand vrei sa-ti arat fluturasul?oricum nu e greu de verificat caci grila de salarii o gasesti pe site-ul ministerului.as vrea sa stii la ce atentii te referi?la lumanarile sau globurile pe care unii prof .le primesc de craciun?hai ca ti le dau tie .asta o zic ca idee nu ca as astepta neaparat ceva de la copii.o clasa are vreo 14-15 profesori si 30 elevi.chiar m-ai enervat cu remarca asta.esti vreun frustrat dar serios hai ca iti dau tie lumanarile.asa ca nu te mai da mare destept caci tot ce zic eu poate fi verificat.
9.2  RE: Pentru je trimis de
(26 ian 2008, 22:37:30
mai putin banii neimpozabili de pe meditatii
9.3  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 10:33:17
cati fac meditatii? as face si eu dar.............nu am pe cine medita.caci acum opii nu mai dau bani pe meditatii ci ii strang pentru a plati taxa la facultate.poate doar cei de limbi straine au elevi pe care ii mediteaza.eventual romana ,matematica dar restul?nu intram toti in aceeasi oala.
9.4  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 12:11:07
Pai si voi faceti greva,de ce ? Tot pt. salarii ,nu?
10.   Abureala trimis de
(26 ian 2008, 19:00:18
Exact asa:"abureala". Aveti salarii destul de mari,nu va mai plangeti.Platim cred cea mai scumpa gigacalorie din tara ca sa aveti voi salarii babane.Mai lasati-o balta. La munca cu voi!!!
10.1  RE: Abureala trimis de
(28 ian 2008, 10:01:10
am citit pana acum toate comentariile, si nu ma surprinde ca oamenii sau mai precis romanii au ramas la mentalitatea de " sa moara si capra vecinului " .IN primul rand nu puteti compara salariile doctorilor si a profesorilor care muncesc in cel mai fericit caz 4 ore cu cei care muncesc intr-o societate de gradul 1 , daca stiti ce este asta, 8 ore + ore suplimentare care nu ti le plateste nimeni. Pentru " batranu " : gigacaloria nu o stabilim noi , mai informeaza-te.

Toata lumea se plange ca nu are bani, dar ati calculat ce lux aveti comparativ cu anii 90 , telefon mobil, cablu , calculator , masina lux, termopane , mancare multa.
11.   Pentru voi trimis de
(26 ian 2008, 20:01:18
pentru toti cei care stiu sa judece de ce nu mergeti la termica sectia combustibil sa vedeti cat este de rau chiar acolo unde a fost acidentul de munca acum cateva luni soldat cu o victima stam in frig la benzi nu m-ai spun de praful de carbune pe care il inhalam de aceia multi dintre noi avem fibroza si alte boli de plamani de aceia nu cred ca sunteti in masura sa judecati niste oameni cu salariu de 800-900lei iar pentru cel cu salariu de 600 de ce nu cauti alt loc de munca
11.1  RE: Pentru voi trimis de
(26 ian 2008, 22:40:50
dute in alt oras unde pretul gigacaloriei este aproape dublu si apoi comenteaza
12.   Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 00:05:09
hai ca sunteti varza,si va luati de cei care va incalzesc locuinta,si sa nu spuneti ca nu aveti caldura ca va ia mama dracu de trintori.aaaa profa aia cu 10 ani vechime si 4 ani studi si 2mast si tra ....la tra...la esti tare .auzi prof de sport sau de ed .fizica,ha ha.
12.1  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 04:02:16
GICA DU-TE LA JE SA ITI ARATE FLUTURASUL....SAU POATE E FLUTURASA...LOL...SI TE RACORESTI MAMA...
12.2  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 10:44:27
inchipuieti cum e sa ai o clasa de retardat ca tine.dar asta e..........unde nu-i nici dumnezeu nu cere.atata poti atata faci.sarcul.asemenea creaturi sunt de compatimit.nu e vina lor.

iar pentru gica:noi platim caldura si deci si salariile voastre .pentru cultura ta generala sa stii ca si profii de sport sustin o multime de examene si incaceva:nu sunt prof. de sport .
12.3  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 11:03:12
Tovarase ,,je,, cat ai platit incalzirea daca nu sunt indiscret? probabil ca ai si subventie ca doar ai salariu mic nu-i asa? Ei bine draga ,,je,, sa stii ca gigacaloria la noi costa la populatie 145 lei pret impus de catre primarie,mai mult decat atat pretul stabilit de ANRSC la nivel national e de 210 lei.Diferenta ar trebui s-o dea primaria ca sa-ti subventioneze dumitale caldura primita,ei bina draga ,,je,, ei bine vreau sa-ti spun ca acesti bani nu i-a vazut Termica niciodata si in timp ce tu te bucuri de caldura si subventii noi nu mai avem cu ce trai.Ti se pare corect?A,inca ceva cat te-ar costa sa incalzesti un apartament de marimea celui pe care banuiesc ca-l ai daca ai locui la tara si ar trebui sa-l incalzesti cu lemne si nu ai avea nici subventie? Cat priveste gradul de pregatire vreau sa-ti spun ca nu am vrut sa ma falesc dar am mai multa decat tine n-are rost sa-ti explic acum ca oricum nu te incalzeste cu nimic.Deci asta trebuie ca tu si altii ca tine.
12.4  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 12:10:59
as vrea sa ma bucur de subventie dar din pacate nu ma incadrez.foarte bine daca ai mai multa pregatire.ideea era alta dar se pare ca nu ai inteles.spuneam ca in timp ce la voi(asta daca e corect ce scrie in articol)salariul e de 900 lei net la mine si multi altii e de 900 brut.cresterea voastra salariala se va resimti cu siguranta in buzunarele noastre si nu mi se pare corect.buzunarele noastre sunt oricum mai sarace ca ale voastre.
12.5  RE: Pentru je trimis de
(27 ian 2008, 12:19:10
N-ai inteles nimic dar n-are prea mare importanta oricum n-ai sa intelegi vreodata ,cat priveste salariile la Termoficare acestea sunt intre 650si 850 lei net dar oricum lasa ca nu te ajuta pe tine asta.Am auzit ca si sindicatele din invatamint fac greva,de ce ?La mai multi bani ,nu? Evident noi producem,platim impozite iar voi beneficiati de salarii.Nu spun ca nu meritati mai mult dar uitativa si in jur ,fiindca nu toti au salariile care se vehiculeaza.
13.   PT CETATEANU NO.1. trimis de
(27 ian 2008, 10:11:17
ESTI PROST RAU,SI NU STII NIMIC,VORBESTI SA NU ADORMI ,CE SCUTIRI LA ENG .TERMICA DE UNDE AI AUZIT TU MAI FRAERE CU TOATE CA AM AVEA DREPTUL CA NOI PRODUCEM ASA CEVA DOBITOCULE,SI NU MAI LEHAI DE MEDICI SI PROF. CA NU AU SALARII ,DAR AU VILE ;MASINI DE LUX,NU CE ZICI NEMERNICULE.SI NU UITA CA SI NOI AVEM SCOALA+SPECIALIZARE.
13.1  RE: PT CETATEANU NO.1. trimis de
(27 ian 2008, 10:47:28
HA HA HA.

"MAI FRAERE" se vede ca ai scoala multa.unde ai facut-o?in padure?
14.   Bugetarul capitalist trimis de
(27 ian 2008, 12:43:45
AS DORI SA NE EXPLICE , acei profesori din invatamintul preuniversitar, cum e posibil ca dintr-un salariu de mizerie si mereu in stare de greva, sa faca averi fabuloase ( vile de peste 300.000 euro, masini de lux etc. ) cum ar fi fosti si acuali sefi ai Inspetoratului Scolar Suceava.De aceea nici pina astazi nu au publicat declaratiile de avere.O alta intrebare ar fi: daca totusi aveti atita scoala fata de ,,ANALFABETII,, de la TERMICA, de ce incalcati LEGEA si nu platiti impozit pe veniturile consistente , pe care le faceti in urma meditatiilor pe care le impuneti in mod incorect sarmanilor PARINTI pe cate -i amenitati ca le lasati copilul crigent sau repetent. Paaaaaaaaaaaa
14.1  RE: Bugetarul capitalist trimis de
(28 ian 2008, 08:58:02
intreaba-i pe cei pe care ii acuzi de unde au acele averi.in ceea ce priveste ceea ce spui legat de meditaii de ce acceptati?reclamati!daca va complaceti in aceasta situatie inseamna ca aveti niste loaze pentru care mai bine platiti ca nu-i duce capul.altfel nu imi explic de ce nu luati atitudine.
15.   Pt.voi trimis de
(27 ian 2008, 13:19:13
vi se pare ca salariile de la termica sunt mari ? de ce nu veniti sa lucrati acolo voi ca este nevoie de forta de munca si s-au dat si anunturi pt.angajari si nu ati vrut sa veniti la munca,si stiti de ce va spun eu care am auzit ca mor pe capete oameni acolo la sectiile combustibil si sectia chimica,asa cadaca nu stiti nu mai comentati si va plangeti DOMNILOR PROFESORI SI DOCTORI ca cand ajungem la voi trebuie sa ne vindem casa la ce pretentii avetii voi.
16.   Pt voi trimis de
(27 ian 2008, 17:02:56
tipic romanesc trebuie sa te uiti tot timpul in ograda vecinului el de ce are mai mult nu conteaza cum lucreaza si unde trebuie sa aiba mai putin ca sa te simti bine .Daca sunt salarii asa de mari de ce nu va angajati voi la Termica?
17.   Pt cei de la termca trimis de
(27 ian 2008, 17:26:13
cred ca in cativa ani n-o sa mai aveti cu-i sa reduceti apa calda si agentul termi ca o sa ne punem toti centrale de apartament.
18.   Leafa de director! trimis de
(27 ian 2008, 18:02:11
Domnilor angajati de la Termica, in locul vostru, nu m-as mai prevala de legea din februarie 2007, ci as aplica legea care stipuleaza cat la suta din salariul directorului unei societati tutelate de un consiliu local defineste salariul mediu. Si abia pe urma as aplica acea grila de salarii. Banuiesc ca stiti ce leafa (oficial, evident!) ridica lunar Placinta al vostru...60 de milioane de lei vechi! Mai mult decat un deputat! Iar neoficial...mai adaugati un zero si divideti la 3!!!...Important este ca toata lumea sa aiba lefuri cat mai mari, sa poata trai macar decent. Asa ca nu va mai luati de semenii vostri ca au 2 milioane in plus sau minus, ci faceti ceva sa va creasca voua lefurile cat mai mult.
19.   Pt ADA trimis de
(27 ian 2008, 21:16:23
cine nu te lasa sa-ti pui centrala de apartament te-a oprit cineva numai sa vezi cat o sa platesti? intereseaza-te cat plateau cu centrala pe gaz cei din cartierul ANLde la gara si dupa aia mai fa comentarii

20.   Pt voi trimis de
(27 ian 2008, 21:28:35
de ce tace primaria in problema aceasta ,domnul primar? Termica apartine de primarie vreau o luare de pzitie din partea ei
21.   Mai nteresati-va trimis de
(27 ian 2008, 21:58:29
sunteti varza majoritatea. nu stiti ce spuneti. vorbiti numai din auzite dar nui deajuns

22.   Sa vezi trimis de
(27 ian 2008, 22:02:57
adevarul e ca salariile nu sau mai marit de cinci ani. si nu stiu cum credeti voi dar e greu foarte greu

dar e usor sa judeci pe altii dar din ce cauza?

ce vina au muncitorii ca directorul isi face leafa cit vrea el si la angajati leo da in brate?

ce ati face voi in locul nostru?

ia incercati sa va puneti in locul meu dar nu la tesa la birouri, ci undeva mai jos cu mult

23.   Anonimas trimis de
(27 ian 2008, 22:33:13
faceti greva , nu va uitati la toate comentariile. unii nu stiu ce vorbesc.si cine nu stie sa mearga sa munceasca in locul vostru ....nu la birouri
23.1  RE: Anonimas trimis de
(27 ian 2008, 22:40:40
se pare ca ai inteles sau doar se pare
24.   De ce ? trimis de
(28 ian 2008, 06:32:51
...nu va puneti centrale personale si in felul asta le spuneti sa mearga la plimbare ! Ii da-i drumul la caldura cind vrei si cum vrei ...apa calda la fel ?! De ce ?
25.   Pt.voi trimis de
(28 ian 2008, 09:53:39
pai am auzit ca se ieftineste gazul metan de ce nu va puneti centrale ?si o sa vadeti cat o sa platiti....putin vreau sa zic daca tineti centrala anchisa,avantajos nu si te poti lauda ca ai cand vrei nu...ha ha ...ha ha.
26.   Concluzie trimis de
(28 ian 2008, 09:55:25
c-asha-i romanu. il **** grija!
27.   Minciuni trimis de
(28 ian 2008, 10:30:19
salariul mediu la termica este de 3-4 ori mai mare decit se scie in articol.adaugati toate sporurile,prime,prime de vacanta si veti ramine cu gura cascata.tot asa se minte si cu functionarii publice care au venituri nemeritate,care cresc de 3 ori pe an cu precizie de cronometru.
28.   Verifica salariul lui Placinta-directorul trimis de
(28 ian 2008, 11:01:23
D-l director oplacinta are salarii de peste 250.000.000 lei vechi, iar salariatii au salarii de mizerie, se stie ca 20% din salariile directorului sunt banii care le iau cei din Consiliul de administratie, iar acestia sunt din primarie si clientela Politica. De asta platesc cetatenii gicacaloria *caldura( foarte mult, si deasemenea si directorii de la ACET, ETC., APA, GUNOIUL, CANALIZAREA, APA DE PLOAIE, ETC., lasa ca prosti platesc, iar noi politicienii in cardasie cu directorii de la aceste firme ne inbogatim. Blocati fratilor terminc, apa, canalizarea pentru a se ajunge la preturi rezonabile, iar un salar decent sa va dea si voua. jos mafia de la aceste societati in cirdasie cu politrucii........
29.   Pt. mili trimis de
(28 ian 2008, 13:20:47
auzi mili prima la dreapta renunt eu la ea si ti-o dau tie de ce vorbesti daca nu stii despre ce se intampla acolo
30.   Paie pe foc trimis de
(28 ian 2008, 13:43:47
Pacat ca s-a ajuns sa se discute o situatie ,normala de altfel, de negociere a unui contract de munca care se face in fiecare an. E adevarat ca in ultimii ani salariile de la CET au stagnat, cat despre meritat - nemeritat...e discutie lunga si fara castigatori ...ce-ar insemna sa fac pe naivul sa intreb cat concediu au profesorii sau cata spaga iau medicii ?! Nu pot fi bagati toti intr-o oala, adevarul e ca ne complacem intr-o mizerie generala , intr-o stare conflictuala intretinuta de la cei care ne conduc tara pana la cei care trebuiau sa rezolve problema prin negociere nu prin scandal . Pt. cei cu centrale bafta la pretul gazului, nu de alta dar avem unul dintre cele mai mici preturi la gigacalorie pe tara !!! O sa vina privatizarea si-o sa vedeti atunci ce inseamna sa ai caldura in conditiile EON de exemplu...Pana la urma meritam sa "traim bine " ( parca asa zicea "popularul" Basescu , nu ?
31.   Despre termica trimis de
(28 ian 2008, 16:22:52
problemele celor din ,,termoficare ,, sint cu atit mai reale cu cit directorul lor este mai lipsit de cuvint si mai tovaras capitalist .Exercitiile DE CONSTRINGERE SI IMPUNERE DE TIP SECURISTO-COMUNIST nu cred ca i-l vor mai ajuta !!!!!!
32.   Pt.toti cei mici. trimis de
(28 ian 2008, 16:42:04
hai sa fim realisti.avem salarii de rahat ma refer la patura de jos(amaratul de muncitor) si asta la toate categoriile sociale.f bine ceretiva drepturile sunt alaturi de cei de la termica.asa este au ramas in urma cu salariile au dreptate.bafta baeti......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte