Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Servicii de urgenţă

Hârburi cu girofar, în dotarea ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre cele 84 de mijloace auto şi autospeciale existente în parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, mai bine de 70% au durata de exploatare îndeplinită. Anunţul a fost făcut, ieri, de către şeful ISU Suceava, colonelul Lucel Lulciuc, care a precizat că din această cauză costurile de reparaţie a maşinilor Inspectoratului au fost destul de ridicate.

Colonelul Lulciuc a mai spus că peste 95% dintre autovehiculele din dotarea ISU Suceava sunt echipate cu motoare care nu corespund cerinţelor europene.

„Acest aspect are consecinţe negative din punct de vedere al protecţiei mediului înconjurător şi ridică serioase probleme tehnice”, a declarat Lulciuc.

Şeful ISU a mai spus că maşinile stricate stau mult timp în garaj, reparaţiile fiind întârziate din cauza lipsei tot mai acute a pieselor de schimb, ca urmare a încetării fabricaţiei unor tipuri de autovehicule pe şasiurile cărora sunt carosate autospecialele de intervenţie.

 

Timpul mediu de intervenţie la incendiu: 54 de minute  

Potrivit calculelor făcute din statisticile ISU Suceava pe anul 2007, timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă a fost de 11 minute, iar timpul mediu de intervenţie la incendii de 54 de minute.

Lucel Lulciuc s-a arătat nemulţumit de acest timp mediu, dar a precizat că de vină sunt drumurile din judeţ, distanţa foarte mare dintre locul intervenţiei şi subunitatea de pompieri, precum şi starea tehnică a maşinilor.

Viteza medie de deplasare a autospecialelor la incendii a fost calculată la 56, 8 kilometri pe oră.

„Începând din acest an, se vor derula la nivel naţional mai multe programe de dotare, completare şi înlocuire a tehnicii de luptă, inclusiv de înlocuire a parcului auto”, s-a arătat optimist şeful ISU Suceava, precizând că în semestrul II al acestui an vor sosi la Suceava cinci ambulanţe noi, care vor intra în dotarea serviciilor SMURD.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hârburi cu girofar, în dotarea ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Hârburi cu girofar, în dotarea ISU Suceava3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   �n semestrul II al acestui an vor sosi la Suceava trimis de
(26 ian 2008, 17:03:38
pentru tot judetul cred... restul sa mai astepte
2.   Totusi este bine trimis de
(27 ian 2008, 21:48:06
Domnule inspector sef aveti perfecta dreptate. Este foarte greu. Dar toti cei care am intrat in structurile ISU suntem obligati sa facem totul ca sa rezolvam treburile care din pacate apar. Dumneavoastra mereu dati dovada de intelepciune si pentru asta noi va apreciem. Sunt fel si fel de probleme cu tehnica de lupta dar toti angajatii fac imposibilul sa se rezolve. Domnule colonel va multumim ca existati, va multumim ca va zbateti ca noua sa ne fie mai bine, iar cei care critica pompierii sa/si vada de problemele lor ca nu le/as dori nici un minut sa participe la interventie. Inca o data multa bafta donule inspector sef in tot ceea ce intreprindeti. UN POMPIER

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte