Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiuni sindicale

Asistenţii medicali suceveni ameninţă cu greva generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asistenţii medicali din judeţ ar putea intra în grevă generală începând cu data de 28 ianuarie.

„Suntem marginalizaţi. Afirmaţia guvernanţilor cum că sănătatea reprezintă o problemă prioritară este doar un slogan pentru campania electorală”, a arătat, ieri, liderul Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava, Ana Ionescu.

Sursa citată a explicat că se va recurge la această măsură de protest în cazul în care lista de revendicări ce cuprinde acordarea unui spor de prevenţie de 10% pentru personalul sanitar, dublarea primei de stabilitate, majorarea salariilor cu 12%, în câte două tranşe de 6%, nu va fi aprobată în şedinţa de Guvern din 23 ianuarie.

 

Vor fi rezolvate doar urgenţele

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România şi cei ai Ministerului Sănătăţii Publice au încheiat un acord, în data de 8 ianuarie, care cuprinde 17 puncte referitoare la rezolvarea solicitărilor sindicale, şi care a stat la baza proiectului de ordonanţă de Guvern privind salarizarea din sistemul sanitar în 2008.

Documentul nu a fost semnat de ministrul Eugen Nicolăescu, iar în şedinţa de Guvern de miercurea trecută actul normativ nu a fost aprobat.

Federaţia Sanitas a atras atenţia că în cazul în care Guvernul nu va aproba proiectul de ordonanţă cu toate punctele cuprinse în acordul negociat cu Ministerul Sănătăţii Publice, conflictul colectiv de muncă, suspendat în noiembrie, când au început tratativele, se consideră reactivat.

Uniunea Judeţeană Sindicală Sanitas Suceava numără 2.400 de membri, din care 800 în Spitalul Suceava, iar 90 dintre aceştia au semnat deja pentru declanşarea grevei generale.

Un astfel de protest presupune paralizarea activităţii asistenţilor medicali, care nu vor lua parte decât la rezolvarea cazurilor ce reprezintă urgenţe.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii medicali suceveni ameninţă cu greva generală.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Asistenţii medicali suceveni ameninţă cu greva generală3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasati trimis de
(22 ian 2008, 14:52:00
Lasati dragii mei, ca doar nu muriti chiar de foame, de bine de rau, voi traiti bine, nu ca altii.......din alte domenii. Deci nu va mai plangeti at�ta.
2.   Ce sa lasam trimis de
(22 ian 2008, 15:35:32
cine nu stie ce munca se presteaza in sistemul sanitar, ce salarii de mizerie avem si in ce conditii se lucreaza,comenteaza!!!!!Si.... nu va convin salariile dumneavoastra,faceti si voi greva!cine a scris mesajul anterior ar trebui sa-i fie rusine!
3.   Asistentii si greva trimis de
(22 ian 2008, 21:00:21
Stmati colegi asistenti,numai lupta sindicala,la foc continuu-poate aduce rezultate !Nu-i luati in seama pe cei care nu ne cred sau nu le convine,ca noi avem revendicari,noi stim cel mai bine ca acestia sunt"pacientii nostri",actuali sau viitori.O sa-i ajutam sa se faca bine,chiar si fara voia lor!Cat priveste,guvernul si ministrul Nicolaescu,dovedesc inca odata ,ca sunt ridicoli.Sa-i trezim la realitate,ca ei nu ne mai dau pace si odihna-prin "masurile "si stilul de guvernare!Cat e acum euro?Dar preturile(alimente,gaze,curent electri scl.) ??????Cand e vorba de salariile celor de rand,se creeaza inflatie,cand e vorba de drepturile lor salariale-se maresc-cu vot in unanimitate !Rusine ,lor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte