Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dublu click, la foame

Mâncarea pacienţilor, aleasă de medici de pe site-ul spitalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă intenţionează să diversifice hrana bolnavilor internaţi prin introducerea a cinci meniuri noi, stabilite în funcţie de tipurile de afecţiuni.

După ce angajaţii vor începe să lucreze şi online, meniurile dietetice vor fi postate pe site-ul unităţii, unde vor putea fi vizionate şi comandate de medicul curant al fiecărui pacient în parte.

Miercuri, în conferinţă de presă, managerul interimar dr. Doina Ganea Motan a anunţat că a transmis preşedintei Comisiei de nutriţie din cadrul spitalului, dr. Gabriela Creţeanu, solicitarea ca până luni să elaboreze 5 meniuri noi de regim, în funcţie de care se va face şi achiziţia de alimente.

Sursa citată a precizat că intenţia este de a se pune accent pe produse alimentare mai sănătoase, precum fructe, legume, cereale, să se scoată carnea de porc şi să fie introdus, în măsura în care se va găsi un furnizor sigur, şi peşte.

Fast-food pentru personal, vizitatori şi unii pacienţi

„În funcţie de aceste meniuri vom gândi şi achiziţia de alimente, fiindcă trebuie să gătim în funcţie de meniul stabilit şi nu de produsele care există în magazie. Noile regimuri dietetice vor fi comunicate secţiilor sau postate pe site, după informatizare, iar medicul curant le va putea recomanda pe cele care se potrivesc cel mai bine terapiei urmate de pacient”, a punctat dr. Motan.  

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă a completat că prin modernizarea bucătăriei şi după introducerea atâtor meniuri variate, unitatea pe care o conduce ar mai avea nevoie de un nutriţionist, motiv pentru care a transmis dr. Gabriela Creţeanu să solicite prin referat unul.

De asemenea, ea a trasat serviciului Administrativ sarcina de a gândi modul în care în spaţiile libere de la bucătărie ar putea fi înfiinţată o linie de tip fast-food, eventual şi cu mâncare caldă, unde să poată lua masa personalul spitalului, vizitatorii şi chiar unii pacienţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncarea pacienţilor, aleasă de medici de pe site-ul spitalului.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Mâncarea pacienţilor, aleasă de medici de pe site-ul spitalului2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   M-am saturat trimis de
(11 ian 2008, 11:34:41
oameni buni nu ne intereseaza ce meniu dati la spitalul judetean,pentru ca asta e o lauda...a plecat dascaliuc iar doina ganea motan...ce sa faca ...normal la banii pe care ii ridica CA SALAR trebuie sa se bucure de publicitate...toata ziua despre spital...mai lasa-ne femeie in pace du-te si trateaza bolnavii ca pentru aia esti pregatita ,nu pentru conducere.....ti-ai umplut sarsanalele destul...lasa-ne sa fim civilizati..maine poate ne spui cu ce te imbraci..sau ce-ti mai pui la gat.....astea sunt probleme interne ale SPITALULUI....
2.   Spitatul trimis de
(11 ian 2008, 12:27:13
Criticati de ce initiativa directoarei? Este foarte bine sa stim ce va urma sa faca in spital ,dat fiind faptul ca cca 2 luni s-a discutat numai despre cate probleme are blocul alimentar si in ce conditii mizere mananca toti bolnavii. Sunt convins ca d-na doctor se achita si de-a doua atributie cu brio,si anume cea de medic oncolog. Iata o femeie care demonstreaza ca se poate si o face chiar foarte bine. Bravo doamna!
2.1  RE: Spitatul trimis de
(11 ian 2008, 13:16:49
lia, esti ata de proasta incat iti dai pe fata numele de felina!
2.2  RE: Spitatul trimis de
(11 ian 2008, 16:58:07
Mai,,iata o femeie parsiva" esti genul cretinel care te-ai trezit din somn si critici? Ce probleme ai? Nu am dreptul sa-mi spun parerea? Sunteti obisnuiti doar sa criticati iar cand o alta persoana incerca cel putin sa faca ceva tot aveti de comentat.Sunteti niste frustrati incapabili sa faceti mai mult! Poate tipa chiar o sa si faca,puteti sa-i acordati aceasta sansa!
3.   Fara laude ca nu le merita trimis de
(11 ian 2008, 12:46:01
Un director nu are voie sa profeseze sunt niste limite.Si credeti ca daca medicul unei sectii propune un regim i se va aduce pacientului acel fel de mancare? E comic si s.f. O intereseaza f. tare pe dna director ce mananca bolnavii, hai sa fim seriosi,este campanie.Acum bolnavii dumneaei o asteapta seara si stau pana la1noatea la consultatii (la ora 8 seara este plina sala de bolnavi )vai de capul lor !Numai acolo sa nu ajungi !Datoria tuturor ese sa aiba grija de bolnavi care au nevoie de tratament corect, o vorba buna ,un suras, o imbarbatare nu jigniri.
3.1  RE: Fara laude ca nu le merita trimis de
(11 ian 2008, 13:14:12
pe motan o intereseaza ce maninca bolnavii NUMAI in masura in care ii ies comisioane grase de la achizitionarea alimentelor. si in masura in care poate scoate ochii cu calitatile ei imaginare de bun manager de o saptamana!este o mare cutra!dixit!
3.2  RE: Fara laude ca nu le merita trimis de
(11 ian 2008, 15:16:30
asta e exemplu politic.tata PNL,mama PNL IN PNL de la itcani,fata...doctorita..medic bun o fi ea dar de ce se baga peste tot...ce ma doare pe mine ce mananca ,un bolnav ..... VREAU SA STIU CATI DIN BANII MEI AJUNG IN TRATAMENTELE CELOR CARE AU NEVOIE.........IAR CAND AJUNG LA MEDIC BAG MANA IN BUZUNAR ca altfel nu se uita la tine,...daca cea care face reclama,nu stie sa faca o supa...vai si amar de barbatul acestei doamne MOTAN GANEA.....am auzit ca e ... buna de tot.....si de musca....dragi femei luati modelul de a fi manager de la acest medic doinita...........
4.   CARCOTASILOR !!! trimis de
(11 ian 2008, 15:12:45
N-are voie omul sa incerce sa faca ceva bun ca voi gata sa le luati gatul. Dl Dascaliuc n-a fost bun, d-na Motan Ganea nu e buna. Apropo !!! A fost vreun director de spital bun pentru voi? Daca sunteti asa de buni, de ce nu va instalati voi in scaunul de director? Va spun eu din top ca n-ai cum sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca. Cade omul din copac si mai sta un pic sa se odihneasca. Asteptati si voi un pic sa vedeti ce face d-na Ganea Motan si dupa aia sariti-i la beregata.
5.   Numai la mana lor sa nu ajungi trimis de
(11 ian 2008, 19:37:30
va spun din propria experienta,decat sa ajungi la mana acestor"oameni" mai bine....

indiferent ca sunt doctori,asistenti sau femei de serv. nevoia a facut sa fiu la usa urgentelor in prima zi de craciun. nu cred ca cineva si-ar fi dorit sa fie acolo la momentul acela,erau urgente.iar ele urlau ,nu mai aveti sarbatori,ati venit aici sa ne stricati si noua sarbatorile",jicneau bolnavii ca si cum oamenii aia erau la cersit la usa lor.oare din banii cui sant platite aceste asistente?, acesti medici care se trag de sireturi cu asistentele?
6.   Aberatii trimis de
(12 ian 2008, 02:47:18
Cine citeste acest articol isi da seama ca e propaganda pro Motan.

Domnilor redactori chiar inghititi toate aberatiile debitate si ....le mai si publicati????
7.   Urma scapa turma trimis de
(12 ian 2008, 15:20:49
hai sa fim realisti toate aceste apariti la ziar sant inventate de la monitorul sv. nu au ce scrie la ziar si baga fel si fel de prosti pentru a baga zarva si dusmanie in lume .hai sa fim seriosi poate nu toate lucrurile merg ca pe roate dar.hai sa ne vedem fiecare de necazul nostru ca e mai bine.poate un pic de adevar o fi dar sa nu intindem elasticul tare ca ne loveste.bine ar fi ca noi toti sa ne vedem deale noastre si sa ne iubim si sa tinem unul la altul ca maine poimane dam coltul toti si ramin toate de noi .sanatate multa
8.   .....no comment... trimis de
(13 ian 2008, 09:44:06
Dupa ce un Dascaliuc s-a zbatut ca acest Spital Judetean sa aiba o bucatarie superdotata este foarte simplu sa faci meniuri diversificate!...Dar locul unui medic nu este printre meniuri diversificate ....este acolo unde sunt bolnavii care au nevoie de ingrijire de specialitate iar meniul lor este stabilit de fiecare medic curant sau de un medic nutritionist....asa ceva se facea in Spitalul Judetean Timisoara inca din anii 1986... calitatea profesionala si a ingrijirilor medicale sunt insa aspectele care lasa cel mai mult de dorit in Spitalul Judetean Suceava....d-na doctor Motan..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte