Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj alarmant

Cel puţin unul din cinci suceveni a dat şpagă la Primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corupţia din instituţiile publice este încă la putere. Conform unui sondaj efectuat recent, la comanda primarului Sucevei, Ion Lungu, unul din cinci suceveni recunoaşte că a fost nevoit să dea o mică atenţie (şpagă), unor angajaţi ai instituţiei, pentru a rezolva anumite probleme.

Din sondajul efectuat de societatea ieşeană INFOmass, pe un eşantion de 1023 de persoane, toate având peste 17 ani, reiese clar faptul că 18% din cei intervievaţi au dat şpagă angajaţilor Primăriei Suceava, cel puţin o dată.

Numărul celor care au dat şpagă angajaţilor Primăriei poate fi încă şi mai mare, din moment ce 20,5% din sucevenii care au participat la sondaj au refuzat să răspundă întrebării:

„Aţi fost nevoit să daţi, în ultimul an, o mică atenţie unor angajaţi ai Primăriei, pentru a rezolva o anumită problemă?”.

În acelaşi timp, 61,5% din suceveni spun că nu au fost nevoiţi să dea nici un fel de “atenţii” pentru a-şi rezolva problemele.

Cine sunt cei care au dat şpagă

“Situaţia e gravă, dacă 18% din cei intervievaţi recunosc că au fost nevoiţi să dea şpagă. Practic, nu e vorba numai de cei care au fost întrebaţi, ci de întreaga populaţie a Sucevei, care are peste 17 ani, pentru că eşantionul celor chestionaţi este unul reprezentativ. Rezultă clar că mii şi mii de suceveni recunosc că au dat şpagă angajaţilor Primăriei, anul trecut. Practic, unul din cinci suceveni a dat şpagă funcţionarilor Primăriei, dar, dacă şi dintre cei care au refuzat să răspundă, sunt unii care au dat, dar nu vor să recunoască, atunci problema e şi mai gravă. Se pare că primarul Sucevei are o problemă în ograda proprie”, consideră sociologul Adrian Botezatu, care a analizat rezultatele sondajului comandat de Ion Lungu.

Dintre cei care recunosc că au fost nevoiţi să dea şpagă, cei mai mulţi sunt persoane cu studiile nefinalizate încă, precum şi cei care au făcut o şcoală profesională, sau mai puţin.

Şi ca venituri, printre cei care spun că a trebuit să dea şpagă la Primărie predomină persoanele al căror venit luna pentru întreaga familie este sub 750 lei, urmaţi de cei care câştigă între 1500 şi 2500 de lei lunar. Cel mai mic procent este înregistrat la persoanele din familii care câştigă peste 2500 de lei lunar.

De asemenea, femeile sunt cele care au recunoscut că au dat şpagă, un număr mare de femei, din cele chestionate, ferindu-se să răspundă la întrebare.

Interesant e că cei mai mulţi dintre cei care recunosc că au dat şpagă sunt persoane care nu au un serviciu, numărul celor care au o ocupaţie, dar au dat şpagă, fiind mult mai mic.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin unul din cinci suceveni a dat şpagă la Primărie.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cel puţin unul din cinci suceveni a dat şpagă la Primărie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mica atentie trimis de
(11 ian 2008, 11:10:28
intrebarea din sondaj a fost pusa cam aiurea:Ati fost nevoit sa dati, �n ultimul an, o mica atentie unor angajati ai Primariei, pentru a rezolva o anumita problema?" Nu spune nimic de MARILE atentii
2.   Pic cu pic trimis de
(11 ian 2008, 11:41:47
Se aduna si se face mult. Si astea conteaza. Cele mari se impart la cei mari cele mici la cei mici...dar toate fac o diferenta....
3.   Ha ha ha trimis de
(11 ian 2008, 12:00:10
Sondaj la comanda primarului Lungu?! El e primul care ia spaga in primarie . Si nu putin...destul de mult....dovada ce se intampla cu orasul....
4.   Cinste trimis de
(11 ian 2008, 12:07:53
Primarul Lungu este un om cinstit

4.1  RE: Cinste trimis de
(11 ian 2008, 13:35:23
Si lepra e doar o mancarime...
5.   Traditia trimis de
(11 ian 2008, 12:38:02
ce mica atentie, cea mai mica e 50 de euro ,n-ai dat mai sus de suma asta te freaca deti sar capacele contrafac hartii in numele primarului cum vor ei,ele, toti din primarie iau spaga bani nu e nici unul care sa fie curat in primarie,numai spun ca nici studii cum trebuie nu au unii ,unele ,da au niste functii si iau niste spagi de mama,mama,nu le dai iti spune in fata sau te****cum vrea muschii lor

6.   Nu te obliga nimeni sa dai..... trimis de
(11 ian 2008, 12:46:07
cei ce vorbesc de spaga cred ca ei sant autori si de ce,iata-..,,,eu personal am avut treaba sa rezolv 2 probleme destul de complicate si pot sa zic ca nam dat bani un buchet de flori si atata si am rezolvat treaba .poate mai sant persoane care nus ortodoxe dar de vina santeti voi ce le puneti banul la interval ca sa rezolvati problema .pentru a va rez. interesul vostru .nu da spaga si vei fi servit .atentie.
7.   Spaga trimis de
(11 ian 2008, 12:51:25
ce spuneti voi in artico adica cei fara studii slab pregatiti dau spaga ,adica prostii so credeti voi si de la cei care au studii mai multe decat una sau unu care e un mare sef de serviciu ,si de la oameni cu functii ptr ca esti la mana lor iti cere spaga,daca nu la fantu asteapta iti vezi problema care tine de primarie rezovata
8.   Spaga trimis de
(11 ian 2008, 14:11:52
cred ca 1% din primarie nu iau spaga, restul toti iau; sunt niste lingai care stau cu limba scoasa sa nu piarda niciun prilej de a-si umple buzunarele. RUSINE LOR IN FRUNTE CU MAI MARELE LOR SEF!!!!!!!!!!!!
9.   Sange albastru..... trimis de
(11 ian 2008, 14:15:29
Lunguleeee,da-ti demisia,penalule!!!Te-ai ajuns,comanzi sondaje,i-ti tremura kuru,alegerile sunt aproape!!Ai pus-o,regateanuleee!!!Sa nu mai spui ca esti Bukovinean,ca rad curcile de tine,penalistule!!!!
10.   Nu este adevarat trimis de
(11 ian 2008, 14:22:54
Nu ii bagati pe toti in aceeasi oala sint si oameni cinstiti care nu iau spaga dar sint si contribuabili care se cred mari si tari ca au fost plecati prin tara 1-2 luni si cind au de rezolvat o problema cred ca totul se rezolva cu bani ca ei sint mari si tari nu e chear asa.Daca greseste vreounul asta nu inseamna ca toti sint la fel,sint si care merg pe premiza sarac si curat adica o fi salarul asa cum o fi dar se gindesc ca mai bine cu servici decit fara.
11.   Cine da spaga ?? trimis de
(11 ian 2008, 14:32:39
intrebatii pe cei care fac afaceri cu primaria cata spaga dau ca cine o ia se stie....ha ha doar nu gardianul de la intrare primesc spaga cei ce tin in mana pixul care semneaza aprobarea pentru constructia ilegala , licitatia aranjata din start etc etc. cui se adreseaza sondajul de opinie ...si unde se face prin piete unde vand cartofi taranii.......
12.   Proverb trimis de
(11 ian 2008, 16:38:58
Cum e sacul... e si peticul. Ce pretentii mai poti avea de la angajatii Primariei ? Daca ai nevoie de ceva, fara o "cafe" sau o "ciucalata" nu se uita nimeni la tine. Culmea e ca trebuie sa cunosti pe cineva de acolo ca functionarii sa-ti accepte spaga. Ce sa mai zic... nesimtire crasa, incompetenta strigatoare la cer... astea sunt criteriile pe care actualul primar le-a implementat in institutia pe care o conduce. Nu mai avem mult pana la alegeri.
13.   Ptr. eu si ptr.dna trimis de
(11 ian 2008, 19:06:21
asa e si cei care au afaceri in suceava adica suceveni neplecati din tara ne mulg astia ,astea din primarie de spaga de numa ne spun in fata daca nu dai nu-ti dau hartiile si ai sa primesti raspunsul care vreau eu ca semneaza altcineva ptr primar secretarul sau altul,ptr.ca ma parfumez si arat ih ..... bine

14.   SPAGA cine a inventat-o ???? trimis de
(13 ian 2008, 14:43:15
TOTI SAU APROAPE TOTI DAU SPAGA ALTFEL NU-SI REZOLVA PROBLEMELE LA TIMP!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte