Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără timp…

Citind titlul îţi pui probabil întrebarea: „Cum adică fără timp? Nu avem timp pentru ce? Nu avem timp ca să ce? Ca să petrecem? Să ne destrăbălăm în cluburi?”.

Personal, am ajuns la concluzia că nu mai avem timp pentru nimic. Nu mai avem timp pentru a ne descoperi şi pentru a fi noi înşine. Trăim într-o lume în care totul pare a se desfăşura cu viteza luminii. Te trezeşti, îţi petreci ziua pierzând timpul şi aşa îţi trece întreaga viaţă fără a putea profita de ea.

Nu mai ai timp să te bucuri de lucrurile mărunte... Îţi aminteşti cum era în copilărie? Te bucurai când venea vara, când te jucai cu fluturii şi, deşi totul era simplu, erai mult mai fericit. Astăzi fericirea nu-ţi poate fi cumpărată decât cu o maşină nouă, un nou telefon mobil sau un nou laptop. Totul se rezumă la bani...“Dacă nu ai bani, eşti un nimeni”, ar zice un oarecare.

Mă adresez ţie, cititorule, care îţi consumi energia enervându-te că ai uitat să faci rezervare la clubul ăla fiţos. Şi probabil mi-ai zice: ”Dar ce, tu stai numai în casă?”. Eu una, consider că trebuie să existe o balanţă în ceea ce faci...

Te-ai gândit ce şansă ai în primul rând prin faptul că trăieşti? Prin faptul că ai un acoperiş deasupra capului şi ai ce mânca? A uitat buna ta mamă să-ţi pună la cină caviar? Nu te stresa... se poate mult mai rău. Ai deschis plasma să vezi cum o duc alţii sau eşti prea ocupat cu pierderea timpului? Când tu te plângi că nu vei avea apă caldă o oră, aminteşte-ţi că alţii ar da orice să aibă măcar ce bea... Când tu alergi prin viaţă, negăsindu-i rostul, aminteşte-ţi că alţii ar da orice numai pentru a trăi.

Şi-acum mi-ai zice: ”Cine te crezi tu, de-mi zici toate astea?”. Nu încerc să fac pe lupul moralist şi nu susţin că aş fi cel mai bun exemplu pentru tine. Încerc doar să-ţi deschid ochii şi să realizezi câte momente şi lucruri importante trec pe lângă tine fără măcar ca tu să le poţi observa...

Sabina Saghin

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără timp….
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 14 voturi
Fără timp…4.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei