Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interviu

„Este extrem de important să nu ajungă ţara pe mâna lui Băsescu încă cinci ani”

- Cine reprezintă partidul dvs. la aceste alegeri?
- Partidul Alianţa Socialistă este un partid de stânga, cu un program inspirat din principiile socialismului democratic, care militează pentru înfăptuirea în România a unui model socialist de dezvoltare durabilă, în condiţiile statului de drept şi economiei mixte sociale de piaţă. Candidatul nostru pentru preşedinţia României este Constantin Rotaru.
Dumnealui este născut la 23 iulie 1955, în comuna Daniceni din judeţul Vrancea, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti, are un masterat în economie şi tehnici de comunicare economică. Înainte de 1990 a fost şef de secţie la Asociaţia Economică Intercooperatistă de producţie Vitomireşti, iar în prezent este director la o societate pe acţiuni, „Rotaremex” SA din RM. Vâlcea. Între 1992 şi 1996 a fost deputat de Vâlcea din partea PSM, iar din 2004 este preşedintele PAS.
 

- Cu ce obiective s-au înscris partidul şi candidatul dvs. în cursa electorală?
- PAS consideră armata un garant al apărării independenţei şi suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Partidul nostru se pronunţă pentru îmbunătăţirea ocrotirii familiei şi a copilului şi militează pentru gratuitatea întregului sistem de învăţământ. PAS militează pentru ca tinerii să beneficieze de şanse egale de afirmare în societate, de condiţii echitabile de formare profesională şi încadrare în muncă. PAS se pronunţă pentru stimularea capitalului autohton, precum şi pentru sprijinirea cu prioritate a sectoarelor producătoare de bunuri şi servicii.
În domeniul sănătăţii, considerăm că asistenţa medicală trebuie acordată tuturor, fără deosebire de statut social sau posibilităţi financiare. Să nu uităm că în 1989 aveam 215 paturi de spital, acum avem doar 148.
Ţara a crescut însă la capitolul datorie externă. Aveam zero datorie în 1989, în 2008 datoria era de 37,8 miliarde de euro. Deci, după 18 ani, a crescut de 190 de ori. Se impune şi verificarea banilor aduşi de la FMI şi Banca Mondială.
PAS va pune accentul pe sportul de masă şi ne vom ocupa şi de prevenirea şi combaterea marginalizării şi excluderii sociale. Şi nu puteam uita de turism, că tot e la modă acest domeniu. Ne pronunţăm pentru dezvoltarea şi promovarea formelor variate de organizare, accesibile tuturor categoriilor. În ce priveşte agricultura, PAS consideră fondul funciar agricol şi forestier, resursele de apă, piscicole şi de vânat ca factor de importanţă naţională, indiferent de forma de proprietate. Optăm pentru promovarea unei strategii de susţinere şi protejare a agriculturii şi industriei alimentare ca ramuri economice de prioritate naţională. Totodată, PAS susţine o nouă politică de industrializare, promovarea femeilor în toate domeniile şi, pe plan extern, relaţii de prietenie cu toate ţările.
 

- Pe cine veţi susţine în al doilea tur al alegerilor, în cazul în care candidatul partidului dvs. nu rămâne în competiţie?
- Noi luptăm pentru ca PAS să fie reprezentat la al doilea tur al alegerilor. Dacă totuşi Constantin Rotaru nu va trece în a doua etapă a competiţiei, îl vom susţine pe Mircea Geoană sau pe orice contracandidat care se va lupta cu Traian Băsescu. Este extrem de important să nu ajungă ţara pe mâna lui Băsescu încă cinci ani, a demonstrat de ce e în stare şi noi refuzăm categoric să susţinem pentru turul doi un astfel de candidat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Este extrem de important să nu ajungă ţara pe mâna lui Băsescu încă cinci ani”.
 Vizualizări articol: 8012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Este extrem de important să nu ajungă ţara pe mâna lui Băsescu încă cinci ani”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei