Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăriceanu: Stolojan nu e de încredere, Geoană face şi el politică de tip Golden Blitz

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, susţine, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Theodor Stolojan este un politician în care nu poţi să ai încredere, iar Mircea Geoană a început să facă şi el politică de tip Golden Blitz.

De asemenea, premierul Tăriceanu îi cere liderului PDL, Emil Boc, să se disocieze public de gestul PRM de a contesta votul uninominal.

 

Reporter: De ce consideraţi că Partidul Naţional Liberal ar trebui să conducă România şi în următorii 4 ani?

Călin Popescu Tăriceanu: PNL este partidul economiei de piaţă, al prosperităţii. PNL şi Guvernul liberal au reuşit cea mai mare creştere economică din ultimii 18 ani şi una dintre cele mai mari creşteri nu doar din Europa, ci din lume. Aceasta a însemnat dublarea salariilor, triplarea pensiilor, investiţii în educaţie. Într-un cuvânt: o viaţă mai bună pentru fiecare român. Ceea ce am făcut până acum este doar începutul. Mesajul meu către români este că, împreună, putem să promovăm o Românie mândră şi prosperă. Împreună vom reuşi să aducem România pe al şaptelea loc din Europa ca forţă a economiei.

 

 

Rep.: PSD şi PDL şi-au prezentat programele de guvernare, cu promisiuni mai consistente decât ale PNL. Ce vă face să credeţi că PNL va câştiga încrederea românilor?

C.P.T.: Pentru că PNL a demonstrat românilor că atunci când promite ceva se ţine de cuvânt. Alţii vorbesc despre creştere economică, creşterea salariilor şi pensiilor, noi, liberalii, le-am realizat.

 

Pentru o viaţă mai bună

Rep.: PDL are sloganul "Gândim altfel". Cu ce slogan va merge PNL în campanie?

C.P.T.: Promovăm o Românie mândră şi prosperă. PNL pentru o viaţă mai bună descrie cel mai bine ceea ce am reuşit să facem împreună cu românii în ultimii 4 ani şi ceea ce putem face în viitor. Românii ne-au spus că sunt mândri de ceea ce a reuşit România în Uniunea Europeană şi în lume. Românii mi-au spus că vor continua să pledeze pentru creştere economică, pentru a avea şi mai multe locuri de muncă bine plătite. Am vorbit cu sute, mii de români şi toţi mi-au spus că vor o viaţă mai bună. Le promit tuturor românilor că PNL va continua să lupte pentru ca fiecare român să fie mândru de România europeană şi să ducă o viaţă mai bună.

 

Rep.: PNL a criticat programele de guvernare lansate de PDL şi PSD, vorbind în ambele cazuri despre demagogie. De ce consideraţi aceste programe demagogice?

C.P.T.: Am citit programele PDL şi PSD şi par a fi scrise pe genunchi. S-au adunat 4-5 oameni şi au vărsat sacul cu promisiuni. Rezultatul: două programe de guvernare care nu au nici o legătură cu realitatea. Una este să vrei şi alta să poţi. Ceea ce promite PNL se bazează pe ceea ce am realizat. Vă dau un exemplu: când spunem că salariul mediu va ajunge la 800 de euro, adică mai mult decât dublu faţă de valoarea actuală, atunci aşa va fi, precum am demonstrat în perioada 2004-2008.

 

O singură bătălie

Rep.: În acest moment se conturează o luptă în trei - dumneavoastră, Mircea Geoană şi Theodor Stolojan -, ca propuneri pentru funcţia de premier din partea PNL, PSD şi PDL. Credeţi că veţi câştiga această bătălie electorală?

C.P.T.: Se va duce o singură bătălie. Bătălia la nivelul programelor de guvernare şi vă pot spune de pe acum că PNL câştigă net. În ceea ce priveşte competiţia pentru funcţia de premier – pentru că aşa o privesc – ceea ce vă pot spune este că sunt mândru că românii mi-au dat mie şi colegilor mei liberali şansa de a conduce România. Cred că nu le-am înşelat încrederea şi sper că ne vor alege să conducem România şi în următorii 4 ani. Eu şi colegii mei venim în faţa românilor cu soluţiile noastre pentru ca România să ajungă a şaptea putere economică a Europei. Raportarea noastră este la români, şi mai puţin la adversarii politici.

 

Rep.: Ce credeţi despre adversarii dumneavoastră, Theodor Stolojan şi Mircea Geoană?

C.P.T.: Theodor Stolojan este un politician în care nu poţi să ai încredere. Eu şi colegii mei liberali ştim asta din proprie experienţă. Românii nu se pot baza pe Theodor Stolojan. Când eşti premier, nu poţi să te retragi de la o zi la alta pentru că ţi se pare că eşti şantajat de cineva. Cât despre Mircea Geoană, regret că a început să facă şi el politică de tip Golden Blitz. Încă mai sper să avem o campanie bazată pe idei, nu plină de înjurături.

(Interviu realizat de Alexandru MOISE)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Stolojan nu e de încredere, Geoană face şi el politică de tip Golden Blitz.
 Vizualizări articol: 7265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Tăriceanu: Stolojan nu e de încredere, Geoană face şi el politică de tip Golden Blitz2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei