Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Dorim să închegăm o familie în Consiliul Judeţean pentru a ne atinge obiectivele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, îşi va prelua funcţia în mod oficial în câteva zile.

El şi-a conturat deja planul de acţiune pentru perioada următoare, plan care vizează eficientizarea activităţii instituţiei şi „europenizarea” ei. Pentru asta, proaspătul preşedinte îşi va aduce consilieri pe diverse domenii de activitate şi va face o infuzie de tineret în Consiliul Judeţean.

Flutur transmite angajaţilor harnici din Consiliul Judeţean că nu au motive să se teamă, dar că vor fi mult mai responsabilizaţi pentru a le creşte eficienţa.

Mai multe despre planurile noului şef al administraţiei judeţene în interviul care urmează.

 

Domnule Gheorghe Flutur, aţi câştigat de o manieră categorică alegerile în judeţul Suceava. A fost greu?

Da, a fost destul de greu, pentru că după 16 ani în care a condus acelaşi om la Consiliul Judeţean, şi aş spune după 18 ani în care socialiştii au condus judeţul Suceava, nu a fost uşor.

Un partid nou, care s-a înfiinţat în 15 decembrie 2007, în şase luni de zile să confirme, să ajungă primul partid, şi la o diferenţă consistentă în faţa PSD-ului, este un rezultat bun.

De ce nu a fost aşa de uşor ? Pentru că au avut foarte mulţi primari. Să nu uitaţi că la un moment dat PSD avea aproape 100 de primari şi au intrat în campania electorală cu 81 de primari.

A fost destul de greu de dezrădăcinat, plus faptul că preşedintele Consiliului Judeţean de până acum şi-a creat tot felul de legături aici şi nu putea fi subestimat.

Eu vă spun cum era văzut şi la nivel central, era unul din oamenii cu adânci rădăcini în judeţul Suceava şi cred că s-a văzut şi prin ceea ce a făcut PSD la centru. Şi-a trimis aproape toată conducerea aici ca să-l sprijine. Un fief important al PSD-ului.

Aşa cum stau lucrurile astăzi, cred că a fost una din cele mai mari surprize, dacă nu cea mai mare, pentru că se discuta mereu că Doljul şi Suceava sunt miza PSD-ului şi a PD-L-ului. Din păcate, colegul meu Radu Berceanu a pierdut la puţine voturi preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, dar aici a fost din fericire un câştig net de 12%, aproape 35.000 de voturi diferenţa dintre mine şi Gavril Mîrza. Cred că asta arată că a fost şi greu, dar cu cât e mai grea, cu atât e mai frumoasă o victorie.

 

„O organigramă mai eficientă”

În curând veţi prelua în mod oficial fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Cum vă imaginaţi primele zile de activitate?

În primul rând, trecem la organizare. Eu deja încep să mă organizez de pe acum. E drept că până la validare mă concentrez pe campania electorală a celor care au intrat în turul doi şi sper ca sucevenii să-mi dea primarii pe care îi doresc, ca să putem face treabă.

Primele zile mi le închipui de contact cu personalul existent la Consiliul Judeţean. Vreau să fac o radiografie, să stau de vorbă cu fiecare direcţie şi compartiment în parte, să înţeleg şi eu mai bine mecanismele din interiorul Consiliului Judeţean, să identific urgenţele, că probabil această trecere înseamnă şi unele întârzieri care trebuie recuperate. Mă refer la obligaţiile Consiliului Judeţean.

Pe partea organizatorică, vrem să vedem cum găsim noi de cuviinţă o organigramă mai eficientă în perioada imediat următoare. O să îmi pregătesc consilierii cu care o să intru, consilierii mei pe diverse domenii, aşa cum am mai spus, pe mediul de afaceri, ţin foarte mult, pe legătura cu Biserica, în domeniul economic, în domeniul juridic, în relaţia cu deconcentratele, cu Bucureştiul şi, nu în ultimul rând, pe probleme europene, adică în relaţia cu celelalte regiuni.

Va fi domnul Luhan unul dintre consilierii mei, dar mai am discuţii în momentul de faţă. Am colegi pe care mă gândesc să-i aduc alături de mine. Ţin foarte mult la această relaţie cu mediul de afaceri pentru că va trebui investit mult. Judeţul Suceava are nevoie de locuri de muncă.

Apoi, vreau o legătură specială cu Biserica. Am avut deja o discuţie cu conducerea Arhiepiscopiei şi am solicitat să-mi dea posibilitatea să lucrez cu un reprezentant al Bisericii ca şi consilier al meu. Dacă va fi preot sau specialist în acest domeniu vom vedea, dar e necesar pentru proiectul turismul religios, pentru o mai bună relaţie între administraţia judeţeană, administraţiile locale şi Biserică. Ţin foarte mult la acest lucru.

Nu în ultimul rând, legătura cu Ucraina, cu regiunea Cernăuţi. Intenţia mea este ca prima vizită să o fac la Cernăuţi, la fraţii noştri din Bucovina de Nord, unde vreau să aflu şi eu care ar fi priorităţile. Apoi, celelalte relaţii cu Germania, cu Augsburgul, le avem în vedere să le dezvoltăm. Dar văzând şi făcând. Nu am pregătit o schemă, o organigramă dinainte. Am obiective şi, ca să le ating, voi face în aşa fel încât să fim cât mai eficienţi.

 

„Oamenii harnici nu au motive să se teamă”

Puteţi să vă faceţi o scurtă caracterizare pentru liniştea viitorilor dumneavoastră subordonaţi?

În primul rând, cred că cei care sunt salariaţi ai Consiliului Judeţean nu trebuie să-şi imagineze acel Flutur de pe ecranele televizoarelor, care trebuia să riposteze la atacuri care, la un moment dat, veneau din toate părţile şi care, pentru o stare de normalitate, sigur că şi-a construit un portret de luptător. Am luptat pentru o cauză şi am ajuns la obiective.

Astăzi judeţul Suceava ne-a oferit nouă şansa să-l conducem cu majoritatea noastră simplă. De aici încolo, eu am mai spus, o să încerc să dezbrac cel puţin câteva zile pe săptămână haina politică şi s-o îmbrac pe cea de administraţie şi aici ne concentrăm pe proiecte.

Meseriaşii, specialiştii, oamenii harnici nu au motive să se teamă. Urăsc linguşeala şi falsitatea, accept confruntarea de idei şi să fiu contrazis şi chiar îi rog să fiu contrazis în dezbateri cu argumente tehnice. Să încercăm să facem o familie pentru a ne atinge obiectivele cu care am câştigat alegerile şi asta este relativ simplu.

Un Consiliu Judeţean trebuie să fie transparent, trebuie să aibă o relaţie mult mai ofensivă, în sensul bun, cu Consiliile Locale şi cu primăriile şi să aducă fonduri.

 

Sunt o serie de angajaţi ai instituţiei pe care i-aţi criticat destul de vârtos de-a lungul timpului. Ar mai putea face echipă cu dumneavoastră?

Eu i-am criticat pe acei oameni pe care îi găseam pe frontul politic de luptă, am criticat omul politic. Tot timpul mi-am pus problema de unde au ei timp să facă şi politică să-şi apere şeful, pe domnul Mîrza. Mi se părea că prea mult timp au pentru politică şi prea puţin pentru administraţie. Cu asta nu am fost de acord.

Un om politic trebuie să fie un om politic. Amintiţi-vă că aici la Suceava, la un moment dat, în mandatul PSD 2000-2004, erau locotenenţi slugarnici pe la deconcentrate care ieşeau să-mi dea replici de la Direcţia Agricolă, Direcţia Silvică, Mediu şi alte instituţii ale statului şi mi s-a părut deplasat lucrul acesta. Să-mi dea replici un om politic sau un purtător de cuvânt, fie el şi acelaşi om, dar după masă, când nu este în haina de director al unei instituţii. Nu am fost de acord şi nu sunt de acord cu aşa ceva.

Voi analiza la faţa locului să vedem despre ce este vorba, dar nu merg cu idei preconcepute. Vreau să spun însă că o să fiu destul de ferm, pentru că ştiu sigur că în povestea ursului păcălit de vulpe mulţi pot să-ţi adoarmă vigilenţa, mai puţin mie.

 

Suceava are nevoie de un lider cu recunoaştere la nivel naţional

Vă veţi aduce oamenii de încredere în Consiliul Judeţean?

Da, voi aduce în Consiliul Judeţean tineri, foarte mulţi tineri. Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale vor trebui să fie deschise pentru tineri cu pregătire multiplă, în special pe programe europene, pe anumite domenii. Trebuie să acceptăm că aceşti oameni trebuie puşi în puncte cheie.

Părerea mea este că judeţul Suceava a stagnat pentru că nu s-a dorit, a fost mai mult o prelungire a acelor metode a primilor secretari şi cred că trebuie să europenizăm această instituţie. Ea trebuie să devină transparentă şi să încurajeze valorile.

Nu trebuie neapărat vârsta să fie principalul criteriu de promovare, pentru că asta seamănă a plutonierul adjutant care primea grade înainte de a ieşi la pensie. Nu. Poate fi un vârf şi la 28-30 de ani, de aceea deschid porţile tinerilor, pentru a se afirma aici, că avem nevoie de proiecte curajoase în Suceava.

 

Deţineţi o funcţie importantă la nivel central în PD-L. Cum veţi reuşi să acoperiţi atribuţiile politice la nivel central şi pe cele administrative la nivel judeţean deopotrivă, fără să afectaţi calitatea actului de conducere? Sau veţi face, ca Boc, naveta Suceava-Bucureşti.

Simplu. Cel puţin o zi pe săptămână eu cred că pot să-mi permit să merg la Bucureşti pentru a fi prezent în structurile centrale ale partidului. Suceava are nevoie ca un lider să aibă recunoaştere la nivel naţional, iar în rest va trebui să merg pentru treburile judeţului.

Voi face sigur faţă, pentru că sunt un lider naţional şi vreau să rămân un lider naţional. Eu cred că un preşedinte de Consiliu Judeţean care a obţinut cel mai mare scor din ţară are un cuvânt greu de spus.

Sunt unul dintre cei cinci lideri ai PD-L dacă vreţi încă o dată confirmat cu ceea ce s-a realizat şi eu zic că acesta este un atu. În conducerea centrală a PD-L avem primari, primarul de Braşov, de Arad, Târgu Mureş, de Alba. Eu, care am fost senator, sunt vicepreşedinte al partidului, vin acum în calitate de preşedinte al unui Consiliu Judeţean mare din România. PD-L este un partid care are pilonii de bază aleşi locali, Boc la Cluj, Flutur la Suceava, Frunzăverde la Caraş, mai mult la sigur Blaga la Bucureşti.

 

„Sper ca Guvernul să nu sancţioneze un judeţ pentru modul în care au votat locuitorii”

Vă aşteptaţi la „represalii” din partea guvernului liberal după ce aţi colorat în portocaliu judeţul Suceava?

În primul rând, acest guvern este pe ultima sută de metri. Deci bugetul pe anul 2008 este votat, este cheltuit în cea mai mare parte. Sigur că mă voi lupta foarte tare ca drepturile Sucevei să fie câştigate, însă vom fi atenţi. Sper să nu ajungem până acolo încât un judeţ să fie sancţionat, mai ales că vorbim aici de Guvern minoritar.

Sunt foarte optimist că Suceava, în toamnă, la viitoarele alegeri parlamentare, ne va da votul pentru a face o majoritate parlamentară, ca să facem noi Guvernul, şi atunci va fi şi mai bine. Nu uitaţi că PD-L este forţa numărul unu în Parlamentul European. Avem Parlamentul European majoritar, avem la Suceava conducerea toată, avem mulţi primari, ne trebuie în toamnă majoritatea în Parlament ca să facem Guvernul şi voi lupta din răsputeri pentru asta.

 

Domnule preşedinte, constat că nici un fost PD-ist cu greutate nu se află printre cei propuşi pentru posturile de vice la judeţ sau viceprimar la municipiu. Se poate trage concluzia că îi favorizaţi pe foştii PLD-işti şi îi marginalizaţi pe cei care au venit din PD.

Nu sunt de acord cu dumneavoastră. Dacă vă uitaţi pe lista Consiliului Judeţean Suceava, din primii 19 oameni, 9 sunt de la fostul PD şi 10 de la fostul PLD. Apoi, dacă vorbim de Consiliul Judeţean, să nu uităm că unul dintre vicepreşedinţi, Ilie Vasile, a fost preşedinte al PD care sigur că la un moment dat a plecat. Eu nu am urmărit niciodată algoritmul aici, am urmărit aplecarea lor spre ceea ce îi aşteaptă şi spre programele pe care le avem.

Pe vicepreşedinţii Consiliului Judeţean îi văd ca pe nişte oameni care vor avea responsabilităţi enorme pe proiectele de dezvoltare a judeţului. Asta am ales, algoritmul nu m-a interesat.

Dacă vorbim de municipiul Suceava, unul dintre viceprimarii propuşi de domnul Lungu, tânărul Harşovschi, vine din PD şi sigur că Seredenciuc din fostul PLD. Aşa s-a nimerit. Putea să fie şi altfel, nu am ţinut seama de asta.

Suceava este judeţul unde s-a închis foarte bine relaţia PLD-PD, contrar speculaţiilor adversarilor, care nu vedeau o coabitare. Mai mult de atât, nu îmi las oamenii la greu. Nu îmi las oamenii la greu şi nici pe cei care au fost alături de mine în această campanie şi vor avea atribuţii în funcţie de competenţele lor. Puterea nu am câştigat-o singur. Trebuie să le dăm responsabilităţi, pentru că nu fac cadouri. Dacă pe cineva îl chem lângă mine consilier sau director sau altceva în Consiliul Judeţean, el trebuie să ducă această cruce, acest mandat alături de mine pentru că ne-au ales sucevenii, pentru că au încredere în noi. O să chem oamenii să vină alături de mine şi sigur că sunt aici în echipă cei care şi-au exprimat dorinţa să vină alături de mine în Executivul judeţean.

 

„Dacă ceva s-a greşit la „Utilităţi şi mediu”, vinovaţii să plătească”

V-aţi pronunţat întotdeauna împotriva societăţii Bucovina Eco Term Gaz care, implementează proiectul „Utilităţi şi mediu”. Veţi dizolva societatea? Ce se va întâmpla cu proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”?

Nu mă duc cu gândul acesta, pentru că aici este vorba de acum să preiei activul şi pasivul. Contractele care sunt în derulare trebuie respectate. Nu putem noi să întoarcem nişte angajamente. Vom analiza şi vom vedea ce este eficient pentru suceveni. Pentru mine foarte clar este un lucru, şi anume cum ajunge mai repede gazul la Bosanci, la Udeşti, cum ajunge la Câmpulung şi Vatra Dornei, iar dacă ceva s-a greşit, cei care au greşit să plătească.

Eu, ca om politic, am urât secretomania, închistarea şi faptul că nu au dat publicităţii niciodată clauzele acestor contracte, că nu au fost dezbateri publice decât de vitrină. S-a dat atât cât trebuia să se ştie, fără să vedem ce este în spate, care sunt costurile pentru cetăţeni şi atunci eu am acţionat politic, spunând că nu e suficientă transparenţă, dar în rest mă voi achita de toate obligaţiile pe care Consiliul Judeţean le are prin semnătura celor care au condus până acum.

Dacă socotesc că s-a greşit şi undeva ceva nu e în regulă, sigur voi încerca să rezolv asta, dar cred că în primele săptămâni va trebui să facem un bilanţ să vedem ce am găsit în Consiliul Judeţean pentru a arăta populaţiei ce este acolo şi pentru putea porni de la un anumită linie.

Eu voi acţiona legal, ca să aducem bani pentru suceveni. Nu am de gând să lucrez decât în interesul sucevenilor, respectând legea şi atunci, pornind de aici, vedem care va fi cea mai eficientă soluţie.

 

„Daţi-mi echipa de primari, dragi suceveni”

Se vorbeşte că în cazul în care PD-L va face viitorul Guvern, veţi pleca la Bucureşti ca ministru. Nu ar fi tocmai corect să faceţi un astfel de gest, de aceea vă întreb dacă puteţi să garantaţi sucevenilor care v-au dat votul că vă veţi duce mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean până la capăt?

Nu vizez eu, ci vizează colegii mei. Theodor Stolojan şi ceilalţi au spus-o de fiecare dată că „domnul Flutur are categoric asigurat un post într-un guvern al PD-L, pentru că a probat”. Aşa cum stau lucrurile pe vot uninominal, am câştigat încrederea sucevenilor, nu vreau să le-o înşel şi rămân ca să-mi fac treaba aici.

Însă mă voi lupta ca Suceava să fie reprezentată în Guvernul României şi la nivel de ministru şi la nivel de secretar de stat şi la alte nivele, pentru că e mare lucru să ai oameni de aici care să înţeleagă mai bine doleanţele.

Şi pentru că e primul meu interviu după succesul la alegerile locale, adresez din suflet o rugăminte sucevenilor. Mai întâi le mulţumesc încă o dată pentru că ne-au acordat votul şi încrederea şi le cer echipa care se potriveşte cu noi, adică aceşti candidaţi de primari ai PD-L care luptă în turul doi. Una e să ai candidaţii tăi care te ascultă pe linie ierarhică de partid şi alta e să ai de la alte partide. Aceşti oameni vor trebui să asculte, au un program, sunt angajaţi alături de mine, de preşedintele partidului şi de preşedintele Consiliului Judeţean şi atunci mult mai uşor va fi să facem reformă cu oamenii mei.

Am mare încredere că la Fălticeni, Rădăuţi, dar şi în celelalte zone sucevenii mi-i vor da primari pe Tofan Vasile, pe Aurel Olărean ca să pot face ceva în aceste zone. PD-L va negocia foarte atent şi posturile de viceprimari, ca să avem în fiecare localitate din judeţ un om fie primar, fie viceprimar. Estimez că ceea ce am promis, între 50-60 de primari, vom realiza, pentru a putea guverna eficient judeţul Suceava pe următorii patru ani. Daţi-mi echipa, dragi suceveni.

 

“Cei cu conştiinţa încărcată pot pleca înainte de a veni eu”

De când s-au aflat rezultatele alegerilor am văzut că atmosfera în Consiliul Judeţean a devenit apăsătoare. Credeţi că e din cauza despărţirii de fostul titular al postului Gavril Mîrza sau din cauza fricii de dumneavoastră?

În primul rând, eu am transmis de mai multe ori că nu trebuie să aibă frică şi le transmit încă o dată salariaţilor să-şi vadă de treabă. Evident că într-un mod s-au obişnuit 16-18 ani unii oameni acolo. Poate unii au motive să se teamă de ceva, dar nu au de ce.

Şi într-un minister când mergi, şi am văzut personal acest lucru, este această teamă de a vedea ce face noul conducător care vine. Perioada de acomodare va fi, după părerea mea, relativ uşoară, pentru că principiul meu este să-i responsabilizez foarte repede pe oameni şi să încercăm să fim foarte eficienţi.

Nu are rost să discutăm şi mi se pare gratuită această chestiune să fie stres sau temere.

Dacă unul sau altul se simte vinovat foarte tare, dacă are conştiinţa încărcată poate că pleacă înainte de a veni eu, dar eu nu am prejudecăţi.

 

„Nu am avut de gând niciodată să folosesc imunitatea pentru probleme legate de justiţie”

Odată instalat preşedinte al Consiliului Judeţean, vă veţi pierde imunitatea. Credeţi că adversarii dumneavoastră v-ar putea pregăti vreo surpriză?

Nu m-am gândit niciodată că am o imunitate de care să mă folosesc şi, dacă vă amintiţi, am fost unul dintre oamenii politici care, fără foarte mult tam-tam la televizor, în perioada 2000-2004 am fost la Parchetul General, trimis de dosarele lui Cozmîncă şi ale altora, şi s-au rezolvat problemele prin „neînceperi” pe loc.

Am fost chemat atunci când s-a speculat că am semnat de două ori o moţiune, ceea ce s-a dovedit clar că nu era o problemă a mea, ci una a secretariatului la acea dată.

În rest, nu am avut de gând niciodată să folosesc imunitatea pentru probleme legate de justiţie. Nici vorbă. Nu are nimic una cu alta. Sunt un tip luptător şi am încredere în Justiţie. Această problemă mă lasă rece.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dorim să închegăm o familie în Consiliul Judeţean pentru a ne atinge obiectivele”.
 Vizualizări articol: 8458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 13 voturi
„Dorim să închegăm o familie în Consiliul Judeţean pentru a ne atinge obiectivele”3.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teama celor din CJ trimis de
( 9 iun 2008, 11:29:25
Sunt prea multi care stau pe banii nostri in CJ si directiile subordonate si nu fac absolut nimic! Lor le e teama, firesc, pentru ca nu stiu ce e ala un concurs dat corect, nu platit, un post de sef luat pe merit, nu platit, nu stiu sa munceasca, mai ales. Le va fi greu dupa atatia ani de stat pe internet si jocuri sa si faca ceva. Nu mai spun de bautele de pe acolo... Este o moda la unii sa se inceapa ziua de lucru servind o vodca. Si sunt platiti fff bine din bani publici. Cel putin jumate dintre ei ar putea pleca, fara sa se simta ceva negativ, dimpotriva, se salveaza din buget si din imaginea unei insitutii atat de importante!
1.1  RE: Teama celor din CJ trimis de
( 9 iun 2008, 14:09:20
Cu atitea rugamintii, cei de la Minister, trebuie sa fie multumitii.Am luat si prostul acasa, ce mai vor si gura, asta nu se poate, oamenii bunii.
1.2  RE: Teama celor din CJ trimis de
(10 iun 2008, 05:36:16
ACUMA AM SA MA ODIHNESC CU MAI PUTZINE GRIJI!!!DOAMNE CHIAR AM SCAPAT DE COSHMARU ALA DE MARZA????VOI ADUCE MULTZUMIRI!!!!
1.3  RE: Teama celor din CJ trimis de
(10 iun 2008, 05:39:34
PS. chiar daca ma bucur de victoria domnului Flutur vreau sa-i transmit felicitari shi sa nu-shi invetze angajatzi cu shampanie shi chefuri ca SUNT CU OCHI PE VOI!!!,,CEI BUNI SUNT BUNI PANA GRESHESC!!!``ASHA CA NU MA FACETZI SA-MI PARA RAU DE BUCURIA PE CARE AM AVUTO IMPREUNA LA ACESTE ALEGERI!!!
2.   Bucovinean falos trimis de
( 9 iun 2008, 12:31:30
Credeti ca-l va lua pe Flutur ,Stolojan la Bucuresti ? Stiti ce ne rugau cei din Ministerul Agriculturii ,,sa ne luam prostul acasa ' .N-a facut nimic ,pentru ca nu stie sa faca treaba .Intrebatii pe cei care au lucrat cu el . El stie sa vorbeasca .ATAT .Dar voi oameni simpli stiti ca ,,gura bate ..."
2.1  RE: Bucovinean falos trimis de
( 9 iun 2008, 13:32:56
Leaga cateaua "socialistule".
2.2  RE: Bucovinean falos trimis de
( 9 iun 2008, 14:02:53
cu ce/////////
3.   Ce? trimis de
( 9 iun 2008, 14:04:52
Harsovschi viceprimar?DUMNEZEULE
4.   Ar fi bine sa faca ceva Flutur la C.J. trimis de
( 9 iun 2008, 14:09:05
Acolo este o armata imensa de invirtitori de hirtii, si cind te ducit sa rezolvi ceva trebuie sa astepti la nesfirsit pina primesti un raspuns . La directia tehnice este sperietoatea de Buzas, care nu mai gasea servici nicaieri dupa ce a reusit sa falimenteze intreprinderea unde a lucrat si a gasit loc cald la C.J. acum face pe nebunul si este si omul lui Marza.

Daca ar avea curaj Flutur ar rezolva multe din probleme dar nu cred ca va reusi sa inlature Mafia de acolo.
5.   Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 14:19:50
In 2004, la ceremonia religioasa de la manastirea Putna, prilejuita de comemorarea Marelui Voievod, domnii Flutur si Stolojan si-au atras simpatia si pretuirea oamenilor pentru modestia de care au dat dovada stand intre ei, in timp ce reprezentantii de atunci ai puterii stateau rascracanati intr-o tribuna a lor, in dispretul miilor de credinciosi nevoiti sa stea chiar si pe dealurile din apropiere! Reamintesc acest fapt, tocmai pentru a exprima dorintele lor: apropiere fata de oamenii acestor locuri, cu bucuriile si necazurile lor, caci de vesnica sfidare de catre alesii lor, sunt satui!
5.1  RE: Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 14:28:41
Draga cititorule, iti spun sincer ca ai trait cam degeaba SUB ACEST ASPECT (al perceptiei sociale). Urmasii tai au fost sclavi sau tarani supusi, si tu vei fi la fel, pentru ca nu poti ridica ochii mai sus de opinca. Te respect. Pa.
5.2  RE: Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 15:47:59
D-le "Gigioc","Cititorul" are dreptate,am fost prezent si eu la Putna in 2004.Daca atunci se sarbatoreau 500 de ani de la moartea marelui Stefan,astazi 9 iunie sarbatoresc 8 zile de la "mazilirea" celui care a intarziat dezvoltarea economica sociala si culturala a acestui judet.A baronului Marza si sper si cred ca si a acolitilor de la CJ.Daca imbuibatii din PSD(Iliescu,Ady Zambaccian,Marza etc),atunci,serveau vin si apa etalandu-si burtile la soare,iar multimea privea si asculta laudele aduse mai marilor din PSD,de securistul Pimen,de pe dealurile din imprejurimi.Atunci,securitatea celui care a mostenit de la Tamara sume,tablouri,case si aroganta,a interzis accesul masinilor pe o raza de 2 km.Cetatenii din R Moldova,Ucraina,Polonia si Germania nu au avut acces in curtea manastirii.Am parcat masina la 2 km cica ptr "siguranta oficialilor".Asadar,cred ca "Cititorul" are dreptate,cei din PD-L sunt mai aproape de oameni.
5.3  RE: Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 18:49:29
Supervizor, sincer iti zic sa soogi pewla si tu si prietenii tai pedelei, dar asa cu suflet, cu devotament, si din inima daca se poate. Si cand o soogi sa fii si tu aproape de oameni, m,o,r,t,z,ii m,a,t,i.i de gunoi pdlist....
5.4  RE: Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 21:55:44
Sunt mandra...mi-ati adus aminte de ceremonia de la Putna din 2004.Sotul meu a fost unul din pilotii elicopterului.....
5.5  RE: Printre oameni trimis de
( 9 iun 2008, 23:52:02
Sotul tau e homosexual draga gabriela. Am auzit ca ii place mult pozitia schiorului.
5.6  RE: Printre oameni trimis de
(10 iun 2008, 09:49:15
Din fericire,in judetul Suceava,nu sunt multe specimene ca tine.Sunt convinsa ca doar rebuturi ale societatii sunt la fel ca si tine.Usor va eliminati singuri rebuturilor!
6.   "SOCIALISTUL" trimis de
( 9 iun 2008, 14:39:14
Ai vre tu sa plece Dl. Flutur la Bucuresti sa zburde comunistii si socialistii din nou,eu cred �nsa ca se va tine de cuv�nt si va va pune si la treaba ca de chelemecit a-ti chelemecit destul,puturosilor.
7.   Ca intr-o familie! trimis de
( 9 iun 2008, 14:47:14
O sa fie totul frumos si bine si osul se va imparti k intr-o familie, fara sa se mai haraie unul pe altul!
7.1  RE: Ca intr-o familie! trimis de
( 9 iun 2008, 18:18:23
Bai,nemernicule,in campania electorala dadeai limbi la greu lui Marza si psd,iar ai aparut pe forum?Lichea dedulcita la rele in fratia lui Marza,cara-te de-aici,ai luat-o in bot si tu si cotarlele tale!DNA te-asteapta nerabdator si pe tine...
8.   Pt. radauteni trimis de
( 9 iun 2008, 14:54:29
Alegeti pe Olareanu ca sa va ieie la bataie c�nd veti veni cu vreo doleanta la Primarie,poate asta si meritati,daca votati cu c.u.r.u.
9.   Ca de obicei : Vorbeeeee... trimis de
( 9 iun 2008, 16:40:28
Mai fratilor nu va speriati ca nu vi-l mai ia nimeni in guvern : 1-pentru ca guvernul il vor face PSD +PNL si nu PD-Laturile,dar si-n acest f.improbabil caz, aia de la Bucuresti de-abia au scapat de el.O sa vedeti ca si aici tot de politica se va tine,ca altceva (administratie !)nu stie.Cind va spuneam ca la Minister ii spuneau Zarone ,pentru ca nu facea decit sa dea interviuri toata ziua(iata ca a inceput si la noul post !),o sa-si aduca trupa lui de oameni ascultatori,invatati cu "aportul" si va fi un al doilea Boc.In fine ,voi l-ati votat,folositi-l ca sau cu alifie...si ungeti-va pe cap cu el !
9.1  RE: Ca de obicei : Vorbeeeee... trimis de
( 9 iun 2008, 18:21:15
Bai nenorocitule,de unde stii tu ca-i spunea Zarone?Cine p... ma-ti esti de te dai asa specialist in administratie?Cotonogarule,ia- talpasita si urla-n alta parte,bastard nenorocit ce esti!
10.   Eheeeeeeeeeeeeee trimis de
( 9 iun 2008, 18:12:04
incet ,incet vor disparea si restul padurilor ce au mai ramas in judet

11.   ??????? trimis de
( 9 iun 2008, 19:39:48
Nu am mai vazut-o pe Gabriela pe forum ! Trebuie dusa lupta mai departe.Ce va face cu aeroportul,cu mafiotii de acolo si ma refer la directorul pus de Mirza ,Asmarandei si de ...copilul de mingi a lui ,bolnavul ala Alisavetei ? Ei doi inca mai viseaza la contractul cu ,,americanii " de unde le pica comisionul destul de gras. Nici acum in al 12 lea ceas nu s-au linistit.Trag sperante sa il poata lamuri pe d-nul Flutur ca ei sunt cei mai buni ,dar!!! vom mai vedea
11.1  RE: ??????? trimis de
( 9 iun 2008, 21:43:41
Va voi raspunde la ceea ce ati scris.Ieri am fost la aeroport,la concursul de masini.Dar,printre altele am fost si in aeroport si am discutat cu persoane de cond.din aeroport.Din pacate nu exista proiecte privind modernizarea aeroportului.Au fost doar vb goale....Stiu ca directorul aeroportului este omul lui Marza,stiu cum se comporta cu angajatii,stiu ce "organizare"este acolo.Am ramas socata de modul in care arata pista...De aeroport ce sa spun...arata exact ca acum 35 de ani...

Mai multe nu pot sa scriu pe acest forum...Astept sa se termine turul 2 al alegerilor,iar apoi voi face totul pentru a lamuri factorii de decizie ca trebuie schimbata viziunea radical in acel loc.

P.S.Va asigur ca va inteleg mahnirea.Sotul meu este pilot si a zburat 23 de ani.Respect oamenii care muncesc in aviatie si incerc cu adevarat sa fac ceva.Va rog doar putina rabdare....Factorii de decizie din PD-L sunt ocupati cu campania pentru turul doi iar dupa 15 iunie vom discuta!
11.2  RE: ??????? trimis de
( 9 iun 2008, 21:50:13
Am lucrat si eu multi ani in aviatie si stiu bucataria interna a acestei inaltatoare arme(spun arma deoarece am lucrat in aviatia militara).Dar,deosebiri mari intre aviatia militara si cea civila nu sunt.Un om care se respecta,ii respecta in primul rand pe cei din jurul sau(din echipa sa)...lucrul care nu s-a intamplat in ultimii ani la aeroportul Stefan cel Mare.Nu-mi vine sa cred ca domnul Asmarandei,pilot fiind,s-a putut comporta asa cu angajatii(cu care trebuia sa faca ,cu adevarat o echipa)....
11.3  RE: ??????? trimis de
( 9 iun 2008, 23:53:20
Gabriela, va moiesc si pe tine si pe sotul tau aviatorul! Pa.
11.4  RE: ??????? trimis de
(10 iun 2008, 09:51:03
Doar atat poti sa scrii,rebut al societatii???
12.   Lehamite trimis de
( 9 iun 2008, 19:45:10
Oameni buni, peste alti 4 ani vor fi alegeri la C.J. Sa-i lasam pe cei care au fost alesi sa-si faca treaba si dupa un an sa ne dam cu parerea, sa-i tragem de urechi daca fac "minuni", sa-i incurajam daca sunt pe drumul cel bun. Succes domnule Flutur! S-auzim de bine!
13.   Corect trimis de
( 9 iun 2008, 21:45:32
sunt perfect de acord cu domnul cetatean.Aveti fratilor rabdare.si o intrebare pt unii: de unde domnilor atata rautate in limbaj?E un mod de relaxare?
14.   Pentru domnul Flutur trimis de
(10 iun 2008, 14:11:29
Felicitari pentru rezultatele din alegeri. Ramane sa vedem daca noua echipa a P.D.L la conducerea C.J. se va detasa de vechile metehne ale celor din P.S.D. in frunte cu seful lor. Adica inconjurati-va cu oameni noi in echipa si nu cu fosti activisti p.c.r expirati ca Lesanu Paul, Stirbu Petru iar unii chiar canalii din fosta nomenclatura p.c.r. a sectiei agrare cum este cazul lui Atanasie Nistor, pripasit la Directia de patrimoniu a C.J. Ei au considerat ca la vremuri noi, tot noi. Asa ca domnule Flutur fa O CURATENIE GENERALA PRIN c.j. DIND DE PAMANT CAT MAI REPEDE CU ASTFEL DE SPECIMENE. SUCCES DEPLIN.
15.   Pentru domnul Flutur trimis de
(10 iun 2008, 18:44:08
La mai mare dl.Flutur! Asteptam cu nerabdare sa faceti curatenie si la D.G.A.S.P.C

Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei