Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Primar din Brodina pentru Brodina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ilie Haleţa are 62 de ani, este pădurar de 38 de ani şi candidează pentru funcţia de primar în comuna Brodina, din partea PSD

 

Domnule Haleţa, de ce vă doriţi să ajungeţi primar în comuna dumneavoastră?

Am pornit în această cursă electorală cu gândul de a-i reda demnitatea comunei Brodina şi de a o scoate din anonimatul în care se zbate de ani de zile. Îmi propun să schimb vechile metode de lucru ale administraţiei locale cu cetăţenii. Locuitorii acestei comune s-au săturat să fie minţiţi, amânaţi, duşi cu vorba şi chiar umiliţi atunci când vin la Primărie.

Am în vedere întocmirea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene care să vină în sprijinul producătorilor de carne şi lapte din satele comunei, care să pună în valoare frumuseţile locului şi ocupaţiile tradiţionale.

Îmi propun întărirea colaborării cu consilierii locali din comună şi elaborarea de proiecte pentru atragerea de investitori.

Iubesc copiii şi tineretul, am un mare respect pentru şcoală şi învăţătură, de aceea mă voi implica în dezvoltarea de proiecte pentru fiii comunei noastre.

 

Pregătire profesională

Ce calităţi vă recomandă pentru a ocupa funcţia de primar în comuna Brodina?

Sunt un fiu al locului, aici am absolvit şcoala, după care am plecat la Şcoala pedagogică de la Sighet. Fiind dintr-o familie de gospodari, era mult de muncă pe lângă casă.

În vacanţa de la sfârşitul anului întâi am venit acasă pentru a-mi ajuta familia, dar am participat şi la diverse lucrări silvice la Ocolul Falcău. Eu de mic mă tot uitam către pădure, dar abia atunci mi-am dat seama că acesta-i de fapt drumul meu în viaţă. Am abandonat şcoala de la Sighet, am făcut armata, după care am absolvit Şcola Silvică de la Câmpulung Moldovenesc. Am lucrat ca pădurar întâi la Ocolul silvic Cîrlibaba, apoi la Ocolul silvic Falcău şi Brodina. Silvic

În cei 38 de ani de activitate am depus efort pentru prevenirea contravenţiilor şi infracţiunilor silvice, fără a da amenzi sau a demara procese pentru delicte silvice.

La propunerea mea s-a construit Cabana „Sadău”, care a fost dată în folosită în 1994. Timp de 11 ani, cît am funcţionat acolo ca gestionar, am cunoscut personalităţi din diverse domenii, care au plecat cu impresii de neuitat despre zona noastră, după o şedere mai lungă sau mai scurtă.

După 11 ani de activitate am fost mutat, din ordinul domnului Flutur. Decizia de schimbare a mea din funcţie a luat-o după ce, cu câtva timp înainte, mă premiase pentru rezultate profesionale foarte bune. Toamna trecută actuala conducere a încercat să mă readucă acolo, să preiau cabana, dar nu am acceptat.

 

Rezultate

Aveţi rezultate remarcabile pe plan profesional...

De câte ori am participat la concursul „Cel mai bun pădurar”, am obţinut rezultate, la nivel judeţean, naţional şi chiar internaţional. Am ocupat de mai multe ori locul I la nivel judeţean (1985, 1986, 1987), m-am situat între primii trei la acelaşi concurs, la nivel naţional (1985, 1986, 1987, 1997, 1998).

Am primit apoi, din partea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, Diploma „Marin Drăcea”, pentru rezultate foarte bune obţinute în activitatea profesională din anul 2002. Dar cel mai important rezultat este locul I obţinut la concursul „Cel mai bun pădurar”, obţinut în 1999, la Tighina, concursul reunind atunci cei mai buni specialişti din România şi Republica Moldova.

Cum vă spuneam, iubesc nespus pădurea, am marea satisfacţie de a fi creat sute de arborete prin plantare pe suprafeţe defrişate şi sunt, de asemenea, pasionat de vânătoare, cunoscătorii apreciind modul în care am organizat partidele de vânătoare.

 

Familia

În viaţa personală aţi avut mari satisfacţii, prin copiii care au făcut toţi o facultate şi sunt la casele lor, dar aţi cunoscut şi o grea încercare.

Împreună cu soţia mea, Veronica, şi ea angajată a Ocolului Silvic Falcău, am avut 6 copii. Pe doi dintre ei ni i-a luat Dumnezeu. Liviu avea 5 ani, iar Liliana avea 4 ani, când au căzut într-o fântână părăsită şi au murit. Pierderea lor a însemnat o durere de nedescris.

Cu sprijinul prietenilor şi colegilor am depăşit momentele cumplite. Apoi au venit ceilalţi copii, unul după altul. Nu a fost uşor să-i purtăm pe toţi patru în şcoală, la liceu şi facultate, toţi urmând cursuri la zi.

Am muncit mult, dar şi satisfacţia de a-ţi vedea copiii oameni la locul lor e mare. Ei sunt mândria noastră. Marele meu regret este că nu am făcut o facultate, aşa erau timpurile, era mult de lucru în gospodărie.

Am ţinut ca toţi copiii mei să facă o facultate şi au făcut. Bogdana – Mihaela, 30 de ani, a absolvit Facultatea de textile-pielărie, Universitatea „Gh. Asachi”, are propria ei afacere.

Marilena – Adela, 29 de ani, absolventă a facultăţii de Inginerie Chimică şi protecţia Mediului Iaşi, este asistent universitar doctorand.

Nadia, 28 de ani, absolventă a Facultăţii de textile-pielărie Iaşi, lucrează ca inginer programator la o firmă în Braşov, iar mezinul, Petru, absolvent la Facultăţii de Silvicultură Suceava, lucrează de mai bine de un an ca şef de district la Ocolul Silvic Moldoviţa.

Credinţa în Dumnezeu ne-a ajutat să răzbim greutăţile. De aceea, am considerat că şi eu trebuie să fac ceva pentru biserică. În calitate de epitrop, alături de preotul paroh şi ceilalţi consilieri, am contribuit la refacerea bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Sadău, care a fost resfinţită în 2003.

 

Proiecte

Cu ce obiective vă prezentaţi în faţa locuitorilor comunei Brodina?

Câteva dintre obiectivele prioritare ar fi: modernizarea drumului 176 Brodina – Valea Brodinei; extinderea reţelei electrice în satul Ehrişte, punctul Hlodiceni-Paltin-Raşişnei; regularizarea râului Suceava şi afluenţilor, protejarea drumurilor de acces de pe văile acestor râuri; repartizarea a câte 10 ari de teren tinerilor, în vederea construirii de locuinţe; construirea unui nou dispensar uman la Brodina şi redeschiderea unui punct sanitar la Km 14; reabilitarea şcolii din Falcău; reparaţii la biserica din Sadău, împrejmuirea bisericii ortodoxe, dar şi a bisericilor celorlalte culte; modernizarea Căminului cultural din Brodina şi a sălii de la Km 15; amplasarea de tarabe acoperite în Piaţa Brodina, pentru un comerţ civilizat; amenajarea unui punct de sacrificare a animalelor în localul existent; amenajarea unui teren multifuncţional pentru tineri, unde, atât ziua cât şi în nocturnă, să poată practica tenis de câmp şi minifotbal; definitivarea situaţiei cetăţenilor în drept pentru punerea în posesie pe terenurile sau terenurile cu vegetaţie forestieră. Nu în ultimul rând, realizarea la unei expoziţii permanente, cu vânzare, de ouă încondeiate şi cusături specifice zonei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primar din Brodina pentru Brodina.
 Vizualizări articol: 10412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 4 voturi
Primar din Brodina pentru Brodina1.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LAUDA DE SINE..... trimis de
(16 mai 2008, 22:11:10
Cei care il cunosc stiu de ce e in stare acest individ.

Nu degeaba l-a "detronat " Flutur atunci cand a ajuns ministru.Comunist convins, PSDist convins, acest domn nu va reusi sa pacaleasca electoratul brodinean cu toate smecheriile de care e in stare, inclusiv acest interviu-monolog platit de Marza

Au suferit oameni multi, au fost injurati, amenintati, batuti pentru un pastrav prins pe apa, pentru o legatura de nuiele pentru maturi, pentru un lemn luat pentru a se incalzi. asta in timp ce el vindea masini intregi cu lemn de gater si se lingusea pe langa PSDistii veniti sa faca ciolhanuri la cabana da la SADAU .Mai nou, a adunat bani de la biserica in saptamana mare si si-a facut campanie electorala.NU-L VOTATI!
2.   UN OCHI LA PADURE, ALTUL LA PRIMARIE trimis de
(16 mai 2008, 22:18:51
CUM SA FIE PRIMAR UNUL CARE STA BEAT MORT CATE O SAPTAMANA?

CUM SA FIE PRIMAR UNUL CARE NU DA DOI BANI PE CETATENII DIN COMUNA?

CUM SA FIE PRIMAR UNUL CARE ARE IN JUR DOAR GATERISTI SI OAMENI DE AFACERI CU CARE E PRIETEN LA IMPARTITUL BANILOR?

BRODINENII VOR VOTA PD-L SI PE FLUTUR. VE-TI VEDEA!
3.   VRAJEALA ELECTORALA trimis de
(16 mai 2008, 22:21:57
BISERICA A FOST RENOVATA (NICIDECUM REFACUTA ) CU CONTRIBUTIA INTREGULUI SAT.

LASATI BISERICA DEOPARTE DE MIZERIA DIN POLITICA!
4.   PUSCA SI CUREAUA LATA trimis de
(16 mai 2008, 22:34:47
Majoritatea promisiunilor electorale sunt luate din discursurile d-lui Flutur.

Se vor face multe pentru Brodina, dar de catre Flutur, nu de catre Marza. Ce a facut acesta timp de 17 ani?

Mergeti sa vedeti drum facut asta toamna intre Brodina si Brodina de jos-km 15!

Tot in acest fel vor sa-l faca si in viitor.

AJUNGE!

Brodina nu mai e o prada usoara!

SPECIAL PENTRU PRIMARUL-VANATOR:http://www.yo
5.   .DEDICATIE trimis de
(16 mai 2008, 22:36:28
http://www.youtube.com/watch?v
6.   CABANA DIN SADAU trimis de
(17 mai 2008, 11:02:31
Intr-un articol din ziarul OBIECTIV din lunile trecute o ruda de-acelor arestati in scandalul cu trafic de tigari facea referire expresa la acest

Haleta ca fiind persoana care stie foarte multe despre traficul cu tigari din zona Sadau.Chiar si doar acest aspect ar trebui sa-l scoata din cursa electorala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei