Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mingea e rotundă... dar şi coada dracului!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte interesantă mi se pare zicerea aia cu mingea, care cică e rotundă. Ea se utilizează aproape exclusiv în fotbal pentru a explica inexplicabilul, adică vreun rezultat perfect surprinzător. Sintagma face aşadar trimitere la forma mingii, încercând să sugereze şansele egale ale combatantelor, numai că o întâlnim, repet, numai atunci când apare rezultatul-surpriză. De unde şi concluzia logică: în anumite meciuri, mingea e... mai rotundă pentru unii decât pentru ceilalţi! Tot ciudat este şi faptul că în handbal, baschet, chiar tenis, nimeni nu pomeneşte de rotunjimea obiectului muncii. Tot aşa cum în rugby n-a spus nimeni vreodată că mingea, fiind ovală, deci infinit mai greu de manevrat, poate fi generatoare de surprize. Sfârşitul săptămânii trecute a adus câteva rezultate pentru care cuvântul "surpriză" pare complet inadecvat. Au fost veritabile cataclisme, tsunami-uri, cutremure petrecute în aceeaşi zi şi în aceeaşi competiţie: FA Cup, în care atât Chelsea, probabil viitoarea campioană, cât şi actuala, Manchester City, au pierdut şi au fost eliminate. Asta n-ar fi nimic, numai că ambele au jucat acasă, cu echipe din ligile inferioare, iar înfrângerile au fost la câte două goluri diferenţă. Mai ales pariorii ştiu ce înseamnă asta. În plus, la una din ele, a fost şi cu întoarcere de rezultat, respectiv de la 2 - 1 la pauză, la 2 - 4. Tot pariorii înţeleg exact ce vreau să spun. O combinare oarecare între cele două pariuri, să zicem "1 pauză 2 final" la Chelsea cu "Manchester City pierde la 2 goluri diferenţa" ar fi dat o cotă de 140x180. Faceţi singuri înmulţirea şi vedeţi ce vă iese dacă aţi fi pariat 1 liră sterlină, sau 5 lei, în traducere! Deci: mingea nu e rotundă ci, pentru a fi exacţi, sferică. Iar pariurile au încetat de mult să fie altceva decât ştiinţă. Nu noroc. Mai exact: ştiinţă de a bănui când toată suflarea primeşte comanda de la casa/casele de pariuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mingea e rotundă... dar şi coada dracului!.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mingea e rotundă... dar şi coada dracului!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte