Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Domnu’ Piţi şi polonicul de tocşoist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ce mai freamăt a stârnit acestă victorie a naţionalei! Această victorie furată Ungariei, desigur. Iată că domnu’ Piţi a găsit un mod pervers de a-i oftica la maximum pe maghiari, luându-le cărniţa din gulaş taman când se terminaseră găluştile! Şi, în loc să fie apreciat pentru asta, este luat la ţintă de pretutindeni. Se descoperă abia acum că nici măcar nu putem să ne bucurăm de acest egal amărât, fiindcă apar turcii pe turnantă. Dar n-am auzit pe nimeni să-i fi atras atenţia selecţionerului asupra acestei chestiuni atunci când declara că un egal la Budapesta l-ar mulţumi. La emisiunea lui Ivanovici, domnu’ Piţi a fost şutuit ca în anii ’50, de începusem să ţin cu el! Distinsul amfitrion Ivanovici declara că domnu’ Piţi e un selecţioner slab, el ar fi susţinut asta dintotdeauna. Băiatul ăsta sigur a avut, la vremea lui, polonicul de tocşoist în raniţă… Îmi amintesc perfect cum încerca disperat o împăcare cu Piţurcă după victoria cu Olanda, de la Constanţa, ridicându-l în slăvi şi numindu-l antrenor mare. De fapt, Victor Piţurcă nu e deloc mare, dar nici chiar aşa de slab. E doar un mediocru bătut de noroc. Ajutat puţin spre deloc de circumvoluţiuni, s-a răzbunat pe noroc, bătându-l şi el. Prima sa calificare a fost obţinută pe cârca lui Hagi, dar a fost uşuit pentru că a făcut declaraţii de toată jena chiar despre cel care îl scosese din rahat în preliminarii. Iar la calificarea care i-a creat aura în ochii unora (mulţi, prea mulţi!), a beneficiat de două locuri calificante direct (nu mai pupă nimeni aşa ceva!), concurând pentru ele cu Olanda şi……………  (aşcompleta pe linia punctată, dacă aş avea ce!). Pentru că nu conta şefia grupei, Olanda nu s-a omorât cu firea, i-am luat faţa cu golul acela al lui Goian, dar când a contat cu adevărat, peste câteva luni, ne-a trimis acasă de la turneul final fără să forţeze. Dar acest personaj poreclit Satana are şi o calitate. Una mare, atipică oamenilor din fotbal. Nu mai pupă în veci dacă a fost scuipat. Aşa că alde Ivanovici, Meme, Corleone, Iancu au fost respinşi chiar dacă au încercat uneori s-o dea la pace. Aşa că ăştia n-au alternativă, îl urăsc pe domnu’ Piţi din ficaţi. Le e balsam orice eşec al lui Piţurcă, inclusiv cel în faţa fostei lui piţipoance, Vica balerina. Vă imaginaţi cum ar fi pentru ăştia o victorie cu Olanda. Deşi asta l-ar face iarăşi mare pe Piţurcă, e un rău mai mic.

Pentru că astăzi m-am pierdut în chestiuni ezoterice, mă voi referi mai concret la jocul cu Ungaria în articolul de marţi, publicat miercuri, adică înainte şi în acelaşi timp după meciul din Olanda...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnu’ Piţi şi polonicul de tocşoist.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Domnu’ Piţi şi polonicul de tocşoist5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei