Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 30 (5237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Legende, pariuri, scandal. Fotbal...!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Era păcat să treacă iarna fără un scandal ca lumea. În fotbal, zic, că în politică avem zilnic. Preluând modelul, nici aici conflictul nu acoperă doar aria specifică. Tărăboiul începe de regulă de la o vorbă aruncată mai mult sau mai puţin întâmplător. Urmează o replică mai dură decât vorba iniţială, în termeni fotbalistici „un atac disproporţionat”. Apar apoi prietenii unora şi ai celorlalţi, intervine presa scrisă, televiziunea, circul a pornit. Cel mai recent şi aflat abia la început spectacol este, desigur, cel dintre gaşca Reghe-Prodan şi ineditul cuplu Dinu-Iordănescu. E greu de spus de la ce s-au luat, e oarecum logic să se fi ajuns deja la etapa ameninţărilor cu procese, dar absolut imprevizibil unde se va ajunge. Cum spuneam ceva mai înainte, e ca în politică: zice unul că nu-l vede pe ălălalt ca vreo somitate în partid / parlament / guvern sau în ce-o fi, hop şi ăla că ăsta a furat voturi şi întreprinderi, că a violat minore, că-i traficant, evazionist şi spion pentru Nicaragua sau Vanuatu. Înapoi la fotbal: zice ăla că ăsta nu-i antrenor, vine şi replica din care aflăm că ăla care a spus-o nu-i nici atât, dar că în plus este escroc, drogat, senil, beţiv şi încă altele. Hop şi presa: pagini întregi la ziare, ore în direct sau prin telefon la TV. Intervin oficialii, în moţ cu încă liberul Mitică, a cărui teamă de brutărie este tot mai vădită: „Nu-i bine să te pui cu legendele.” Legendele, că nici ele n-au astâmpăr, bagă chestii şi mai gogonate, dintre care aia cu pariurile, dacă se confirmă, duce tot la brutărie. Cum, pe cine? Păi, în primul rând pe autor, deşi e greu de presupus că Reghe era chiar aşa mare sculă în Bundesliga, încât să facă şi să desfacă meciuri. Başca faptul că la cel incriminat, 3-0, în loc de 3-1, cât a ieşit pe teren, golul ăla l-a înscris chiar Reghe, ceea ce lasă mult loc de interpretare: adică eu iau banii ca să fac treaba, şi tot eu să dau golul care-o strică!? În al doilea rând, pute a brutărie şi pe uliţa legendei: va să zică dl. Dinu, cu calificare de procuror cu acte, nu doar poreclit, negociază cu mafia pariurilor, ba are şi puterea de a împiedica o răzbunare (probabil cu gloanţe), amânând termenele de plată ale păgubiţilor, iar asta se soldează cu multă libertate!? Domnu' Procuroru', generale Dinu, pute a autodenunţ. Iar dacă Reghe face cumva, ceva, şi rămâne liber, parcă numai la matale rămâne miros de brutărie: calomnie, defăimare etc. Iar dacă Reghe e dovedit ca brutăriaş, aşa ajungi şi matale, pentru negocierea aia. În tot acest peisaj, parcă lipseşte ceva. Ce? Mai nimic, doar fotbalul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legende, pariuri, scandal. Fotbal...!?.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Legende, pariuri, scandal. Fotbal...!?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei