Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 15 (5222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Reverul invers!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă aflu încă sub imperiul emoţiei de după jocul lui Djokovic cu Wawrinka. Sârbul este cel mai bun încasator, cel mai „greu de ucis”, a câştigat doar fiindcă a rămas în picioare. La un moment dat, după ce Wawrinka salvase acele mingi de meci, îmi trecuse prin gând că venise vremea ca Djokovic să piardă şi el de la minge de meci. N-a fost aşa, iar elveţianul a părăsit terenul în lacrimi şi în aplauzele tuturor. Are şi ce să-şi reproşeze, mai ales în setul doi, pe care l-a pierdut de la 4-1, ajungând să servească pentru set la 5-3. Până la urmă a fost 5-7, adică Nole şi-a luat revanşa pentru acel 1-6 încasat în primul set, reuşind o succesiune identică. Tensiunea a ajuns la paroxism în tie-break-ul setului 4, în care Wawrinka a fost absolut magistral, renăscând efectiv. Din păcate pentru el, în setul decisiv, în care s-a mers cap la cap jocuri întregi, n-a putut să-şi procure mingi de break în vreo oră de joc şi de aici i s-a tras. Dar lovitura sa de rever rămâne unică, aceea în lung de linie fiind un fel de echivalent al dreptei inverse, deci un rever invers, dacă mi se permite expresia, asemănător tenisului de masă! Aşadar 12-10 în decisiv pentru Djokovic, iar Wawrinka rămâne cu consolarea unui meci de referinţă peste ani.

Cu o seară înainte fusese ofertantul meci dintre Federer şi delfinul Tomic. Acesta din urmă n-a confirmat, nereuşind nici măcar un set în faţa elveţianului, fără însă ca acesta să aibă o simplă plimbare prin meci. Dar, pentru tânărul australian mai e destul până departe. Dintre băieţi, primul nume mare care capotează este Del Potro, eliminat neaşteptat de francezul Chardy. Acesta aleargă pe culoarul lui Murray, care va avea de trecut însă de alt francez până atunci, Gilles Simon.

La fete, Maria Şarapova continuă tăvălugul, încă un set la zero şi un 6-1 cu o jucătoare din Belgia, asta după ce trecuse lejer de Venus Williams, pe care a cruţat-o de un dublu 6-1 aflat la îndemână, permiţându-i să ajungă la trei jocuri în setul secund. Probabil o fi vrut să evite declanşarea unor intenţii de răzbunare din partea surorii Serena.

La fotbal, este posibil să avem parte de etapa aceea pe care o pândesc unii pariori mai răbdători, când iau bătaie şi Barcelona, şi Real-ul. Deocamdată certă este înfrângerea Barcelonei, prima în campionat, după ce a avut 2-0 la San Sebastian (plus două bare!). Eliminarea prostească a lui Pique a fragilizat-o şi cei de la Sociedad au întors scorul, golul victoriei fiind reuşit în prelungiri. Cât despre Real, acesta va fi jucat duminică noapte la Valencia, unde Soldado era deja cu cuţitul în dinţi după masacrul de pe Bernabeu, din Cupa Regelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reverul invers!.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reverul invers!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei