Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pace, pace între două personaje!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multă vreme am crezut că în fotbalul nostru şi-au găsit sălaş cele mai penibile personaje din peisajul ţărişoarei. Acum, când alţii s-au dovedit şi mai stupizi decât menajeria fotbalistică, nu ştiu dacă trebuie să mă bucur sau să-mi pară rău. S-a ajuns până acolo încât preşedintele şi premierul au crezut de cuviinţă să semneze un angajament că-şi vor vorbi la plural!!! Nu-mi ajung semnele de exclamare! Mai mult, ca să ne facem de poveste până la capăt, le-am dus compunerea (aproape cu forţa!) şi ăstora de prin Occident care probabil nu înţeleg şi pace de ce ţinem să ne comportăm ca nişte vasali, deşi suntem parteneri. Caragiale, cât era el de mare, nu şi-a imaginat situaţia asta pentru a o nemuri!

Dar să tragem aer rece în piept şi să ne vedem de ale noastre, e singura scăpare ... Uite, Chivu a reuşit să mai joace într-un meci oficial la Inter, e drept, doar de Cupă, dar n-a prea izbutit să mă contrazică, nici să convingă, în general. Revenirea la statutul de om de bază e încă o himeră. Însă Cupa Italiei a furnizat o altă surpriză, aş zice una uriaşă. Să ne întoarcem întâi la ziua de duminică, la etapa de campionat care a programat şi meciul Napoli-Bologna. Oamenii lui Mazzarri veneau după derbiul pierdut cu Inter, dar aceasta pierduse şi ea derbiul succesiv cu Lazio, aşa că Napoli le-ar fi depăşit pe amândouă cu o simplă victorie în faţa Bolognei. Ştiind că peste câteva zile aceeaşi partidă era programată în Cupa Italiei, pariorii şi-or fi făcut şi ei nişte calcule. Teoretic, meciul din campionat era mai important, Napoli ar fi urcat pe locul 2, se ştie doar că banii din Liga Campionilor atârnă greu. Deci se mergea pe victorie Napoli în campionat şi apoi circumspecţie maximă în Cupă. Numai că în loc de Vezuviu erupe Bologna! Condusă cu 2-1, întoarce scorul în minutele 86 şi 88! Acum, un adept al teoriei conspiraţiei ar fi putut spune că Napoli a dat meciul din campionat pentru cel din Cupă, deci se mergea pe 1 solist. Însă chiar dacă am presupune că fotbalul este un nufăr, nişte oameni zdraveni la cap tot pe victoria lui Napoli ar fi mizat, încă mai abitir. Păi fotbaliştii ăia au şi ei orgoliul lor, nu-i pot bate de două ori la rând nişte desculţi, mai sunt şi spectatorii ăia vulcanici care nu i-ar ierta la o umilinţă cu repetiţie. Făcând haz de necaz, cu mulţi ani în urmă, enunţam un fel de paradox, anume că pronosticul perfect este acela la care concluzia, rezultată în urma unei serii de argumente valabile, se înmulţeşte -1! Bologna a fost condusă şi a întors iarăşi scorul, golul victoriei venind în minutul 90+1! Dar asta n-are nici o legătură cu sărbătorile fericite pe care vi le doresc tuturor!

 

P.S. Aflu, chiar acum, că Şahtior a picat cu Dortmund, în timp ce Juve, echipa căreia elevii lui Lucescu i-au cedat locul 1 de parcă ofereau unei Bătrâne Doamne locul în autobuz, cu Celtic. Păi nu era mai bine să fie invers? Lasă că aşa le trebuie!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pace, pace între două personaje!.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pace, pace între două personaje!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei