Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Din nou despre minifotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Denumirea de minifotbal poate deruta, organizatorul din Bucureşti şi Ilfov spunându-mi că a primit destule telefoane pentru înscrierea echipelor de copii. De fapt, este vorba de fotbal pe teren redus, în formula 6+1, destinat teoretic amatorilor. Acum este vremea turneelor finale pe ţară, weekendul trecut fiind prezente la Iaşi ocupantele locurilor secunde din campionatele judeţene afiliate. Au fost prezente 36 de echipe, iar meciurile s-a disputat pe trei terenuri diferite, acesta fiind şi motivul pentru care n-am putut să vă împărtăşesc impresii de la partidele formaţiei Dinadrom din Suceava. Mă limitez la a vă spune telegrafic că Juventus Sibiu a câştigat Cupa şi trec la turneul de la Deva, de la sfârşitul acestei săptămâni, în urma căreia se va desemna campioana naţională. Participarea este mai restrânsă, destule judeţe care nu au suficiente puncte din ediţiile anterioare trebuind să dea baraje regionale. Este şi cazul echipei Railex Suceava, medaliata cu bronz a ediţiei anterioare, care s-a calificat cu emoţii, după lovituri de la 7 metri, în dauna celor de la Oneşti.

De aceleaşi emoţii a avut parte şi campioana Bucureştiului, ABC United, dar nu şi de acelaşi deznodământ. Eliminarea sa la loviturile de la 7 metri în faţa locului secund din Buzău (campioana naţională de anul trecut, Consiliul Judeţean Buzău fiind calificată direct, la baraj a ajuns echipa de pe locul 2) este marea surpriză a acestui sezon. ABC United a defilat în campionatul din Bucureşti, cu victorii pe linie şi o medie de goluri primite de sub un gol la două meciuri! În componenţa sa întâlneam nume importante de jucători de la fotbalul în 11, între timp retraşi: Petre Marin, Cătălin Liţă, Ciprian Mozacu, Gigel Coman. În lot figura şi Aliuţă, fiind obţinută promisiunea sa de a veni la turneul final, în cazul scontatei calificări. N-a fost să fie, spre surprinderea tuturor, dar şi spre uşurarea multora. Pe lângă numele enumerate mai sus, mai erau şi alţi jucători valoroşi, foşti practicanţi ai fotbalului în sală. Ca un amănunt exotic, era şi un băiat, pe numele său Raj Carauleanu, care făcea naveta din Constanţa. Pe finalul sezonului am crezut că i s-a acrit de tren, dar aveam să-l văd pe Eurosport, în naţionala de fotbal pe plajă! Bineînţeles, băieţii aceştia aveau şi antrenor, pe Nelu Stancea, secundul naţionalei de fotbal în sală. Evident, toate acestea nu erau posibile numai din entuziasm, exista şi un finanţator, de aceea am spus la început că e vorba doar teoretic de amatori. Singura prevedere regulamentară restrictivă se referă la interdicţia legitimării jucătorilor în activitate din primele trei ligi ale fotbalului mare, precum şi din fotbalul de sală. Mai departe, nu-i opreşte nimeni pe cei care vor rezultate la nivel naţional să-şi remunereze jucătorii. Finanţatorul lui ABC United avea pretenţia îndreptăţită măcar a calificării la turneul final, de aceea şi-a retras sprijinul, aşa că în sezonul viitor campioana Bucureştiului va avea într-adevăr în teren amatori, ca toate celelalte participante, ceea ce înseamnă mai multe speranţe pentru acestea, inclusiv pentru Pronostic Sportiv, echipa din care fac şi eu parte, dar şi mai puţine şanse ca Bucureştii să fie reprezentaţi la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din nou despre minifotbal.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din nou despre minifotbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei