Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Posenaccio

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mi-a plăcut mult această inspirată formulare a unui coleg, privind jocul Spaniei la acest campionat european. Culmea, în finală, tocmai când a ridicat nivelul, ceea ce mulţi n-o credeau capabilă, Spania şi-a adjudecat posesia doar conjuctural, în urma superiorităţii numerice căzute pleaşcă. După primul mitan, italienii erau cei care avuseseră mai mult mingea la picior, dar golurile fuseseră în poarta lor. Această repriză a fost şi singura în care Italia a iluzionat că ar mai avea ceva şanse. Cu ceva şansă şi un gol marcat, poate că Prandelli nu s-ar fi aruncat la schimbarea lui Cassano încă de la pauză. Italia a fost ca un jucător de tenis necotat ca favorit care se taie în finală, iar această ultimă impresie este şi cea mai apropiată de adevărata ei faţă. Nu-i exclus ca această faţă să se fi descoperit mai repede, în semifinală, dacă Pirlo nu scotea acea minge de pe linia porţii, la 0-0. Apropo, la acel meci mi-a plăcut ironia unui spectator polonez care venise îmbrăcat în... instalator!

În fine, s-a dus şi acest turneu final, prea bine, fiindcă devenise cam obositor, poate şi din pricina plictiselii induse de faptul că marea favorită ieşea mereu la suprafaţă, orice s-ar fi întâmplat. Chiar şi când a ajuns la lovituri de la 11 metri cu Portugalia, numele lui Casillas părea o garanţie suficientă pentru a tempera emoţiile. Finala a fost dezamăgitoare, dar nu din vina Spaniei, ci a alegerilor ghinioniste făcute de Prandelli, ca să nu le numim neinspirate. Ce să schimbe un jucător ca Motta la 0-2 cu Spania?! Ofensiv vorbind, italo-argentinianul e recunoscut prin loviturile sale de cap, dar un asemenea plan mi se pare cam simplist pentru un tehnician de talia lui Prandelli. Iar când Motta s-a mai şi rupt, după doar câteva minute, se putea trece direct la festivitatea de premiere, măcar aşa s-ar fi evitat acele două goluri din final, care aruncă o umbră nemeritată asupra prestaţiei Italiei la aceste europene. Aşa cum şi Pirlo a ieşit pe uşa din dos, în timp ce Iniesta a fost desemnat din inerţie jucătorul turneului!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posenaccio.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posenaccio0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei