Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


De toate calibrele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cifrăraia de la Open-ul Australian, partea masculină, conţine un mic paradox. Atât de bine se respectă linia favoriţilor, încât prezenţa primilor patru corifei în semifinale nu mai e chiar aşa probabilă! Iar asta se explică prin faptul că sferturile nu se anunţă a fi floare la ureche, pentru că şi favoriţii ăia mai mici şi-au făcut datoria. Astfel, scrie la carte că în sfertul din partea de jos a tabloului ar trebui să joace nr. 2 cu nr 7? Suntem serviţi, Nadal versus Berdych. În partea de sus, ar fi nr. 1 versus nr. 5, dar până acolo Djokovic şi Ferrer mai au de tras în optimi cu Hewitt şi respectiv Gasquet. Într-un alt sfert care se întrevede, nr. 4 versus nr. 6, adică Murray şi Tsonga, au de trecut pentru asta de mai exoticii Kukuşin şi respectiv Nishikori. Aceste optimi se vor fi disputat luni dimineaţa, doar Djokovic fiind programat ceva mai târziu. Ei bine, am lăsat special la urmă sfertul lui Federer, unul deja bătut în cuie şi singurul la care nu se prezintă celălalt favorit, Mardy Fish, cotat ca nr. 8. Numai că acest lucru nu înseamnă absolut deloc o misiune mai uşoară pentru elveţian , întrucât l-a pescuit pe nimeni altul decât pe Juan Martin Del Potro! Argentinianul se află în căutarea timpului pierdut şi a ajuns destul de aproape de forma de acum câţiva ani, când se declara cel mai bun din restul jucătorilor, adică de la locul 5 încolo. Ca o mică paranteză, pe lista jucătorilor cu ieşiri bruşte din peisaj, lui Del Potro îi urmează acum Soderling.
Aşadar, sferturile care se prefigurează vor fi adevărate ciocniri şi este foarte posibil ca măcar unul dintre Djokovic, Nadal, Federer şi Murray să rateze semifinalele. La Wimbledon a fost Federer, scos în decor de Tsonga, acum... vom vedea! Deocamdată, două momente aş vrea să consemnez. Llodra a blocat atipic un serviciu-bombă a lui Murray şi mingea a căpătat traiectorie înaltă, aterizând la câţiva centrimetri lângă fileu. Murray a avut timp s-o ajungă şi a plasat-o paralel cu fileul, în colţul opus. Llodra a sprintat, a avut un moment când putea să lovească de la înălţime convenabilă, dar a lăsat mingea să-şi continue traiectoria spre exterior, lovind-o aproape de sol... pe lângă fileu! Al doilea moment ţine de reacţia de dezaprobare a publicului după ce Berdych l-a ignorat pe Almagro la finalul meciului, nevenind la fileu să-i strângă mâna. Cehul era supărat că Almagro a expediat o minge direct spre el, într-o confruntare la fileu, lovindu-l în mână. Deci oamenii au amendat mai mult ranchiuna decât gestul, ceea ce ar trebui să ne spună ceva despre percepţia din acel colţ de lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De toate calibrele.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De toate calibrele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei