Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iarba verde de la ei acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din nou la Wimbledon. Doamnele fete, mai întâi. Aşa cum scriam săptămâna trecută, se poate întâmpla orice şi chiar s-a întâmplat. Venus şi Serena Williams au ieşit în optimi, fiecare fără a câştiga vreun set, răspunzătoare pentru acest lucru fiind Pironkova (din nou!) şi respectiv Marion Bartoli. Să nu ne grăbim a le îngropa pe surori, totuşi ar fi fost o ”aroganţă maximă” ca una dintre ele să câştige turneul după un an de absenţă din circuit. Că numărul 1 mondial, Caroline Wozniacki, a ieşit şi ea, nu constituie neapărat prilej de mirare, se ştie doar cât de volatil e clasamentul la fete. Doar că ei i s-a alăturat şi finalista de anul trecut, Zvonareva, aşa că Maria Şarapova poate spera că acesta va fi anul ei. Pe partea ei de tablou se află Bartoli, cu care se poate întâlni într-o semifinală mai mult decât interesantă, asta dacă vor fi trecut de adversarele abordabile din sferturi,  acolo unde se vor fi ciocnit alte două nuci tari, Kvitova şi Pironkova.

La domnii băieţi miercurea a fost zi de pauză, deci consideraţiile următoare îşi vor păstra actualitatea. Au crescut considerabil şansele ca semifinalele de la Roland Garros să se reediteze la Wimbledon (nu am avut vremea pentru o astfel de statistică, dar aş paria că ar fi o premieră). Un amănunt comun pentru cei patru care domină tenisul masculin, taţi au pierdut deja câte un set până în această fază a competiţiei. Cel mai lejer culoar pare să-l fi prins Djokovic, care va juca în sferturi cu australianul Tomic, un puşti cum de la Boris Becker încoace nu s-a mai văzut în fazele superioare de la Wimbledon. Nici Murray nu se poate plânge, el urmând a combate cu Feliciano Lopez, cel care a ajuns aici după cinci seturi lungi de tot disputate cu surprinzătorul Kubot. În fine, Nadal şi Federer... Liderul la zi a trecut mai greu (dar tot prea uşor!) de Del Potro, acesta, deşi recunoscut pentru serviciul său, nefiind în stare să-şi adjudece niciunul dintre cele două tie-break-uri în care l-a împins pe Nadal, ba chiar servind şi servindu-ne duble greşeli. Acum, după ce a eliminat deja doi americani, Nadal îl va avea în faţă pe Mardy Fish, pe care l-a învins pe unde l-a prins. Ceva îmi spune că de data asta va fi mai greu. De urmărit: Nadal a câştigat toate cele patru tie-break-uri în care a ajuns până acum, dar şi Fish stă bine la acest capitol, scorul său fiind 4-1. Cel mai echilibrat ”sfert” pare a fi cel dintre Federer şi Tsonga. Francezul a servit impecabil până acum, probabil o va face în continuare, dar el este tipul de jucător care îl incomodează mai mult pe Nadal decât pe Federer. Interesant, va fi prima lor întâlnire pe iarbă!

Rămânem tot între noi, băieţii noştri de la dublu (de-acum şi suedezul Lindstedt e de-al nostru!) au ajuns şi ei în sferturi, după un scor pe care nu l-am mai întâlnit de mult: 7-6, 7-6, 7-6. Între timp, posibil să se fi făcut de semifinală!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarba verde de la ei acasă.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iarba verde de la ei acasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei