Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Îmbătrâniţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La 17 ani, Iker Casillas intra în poarta lui Real Madrid. Evenimentul a avut loc acum 12 ani. La o socoată rapidă, bazându-se pe cea mai simplă operaţiune aritmetică, adunarea, rezultă că domnul Casillas are 29 de ani, iar până la titlul mondial obţinut anul trecut, cucerise deja toate alea, inclusiv Champions’ League. Îmi place să susţin că domnia sa este cel mai bun portar din lume, dar nu (doar) fiindcă ar fi fost vreun fenomen, vreun talent ieşit din comun, ci fiindcă a avut „norocul” de a avea, în faţa lui, în aceşti 12 ani, cea mai proastă apărare din lume, el fiind mereu obligat să salveze tot ce trecea de maimuţoii din apărarea Real-ului. La 29 de ani, a apărat cam cât apăra un portar normal, de la o echipă normală, în vreo... 50-60 de ani... Şi încă mai are de apărat, vreo şase-şapte ani, dacă nu chiar 10-12.

Zic asta, fiindcă este deja de notorietate cazul lui Van der Saar, pe care, la 41 de ani, îl roagă toată lumea din jurul Manchester-ului, de la Ferguson şi până la ultimul fan, să-şi mai prelungească niţeluş contractul, cu măcar un an, dacă nu cu trei (cât ar vrea Manchester), lucru care s-a întâmplat deja o dată, anul trecut, când a renunţat la retragerea deja anunţată... Iar Der Saar nu-i singur: acum trei zile, în poarta lui Arsenal a reapărut Jens Lehmann, retras şi el acum vreo trei ani din fotbalul „mare”. A apărat ca turbatul, ceea ce mă face să cred că şi lui i se pregăteşte un contract.

Dacă-i mai luăm în calcul şi pe Petr Czech ori pe Jiri Dudek (ăsta cică-i la noi, la Real Madrid, de vreo trei ani, dar n-a apucat să mai apere din cauza lui Iker!), observăm că vârsta pensionării, cel puţin la portari, s-a dus tare de tot în sus. Dar nu-i singurul post, dacă vă vine cumva în minte argumentul că „portarii au viaţa mai lungă”. De curând, Roberto Carlos a semnat un contract de senzaţie cu o echipă rusească, Anzhy-nu-mai-ştiu-cum, care i-a propus şi lui... Gatuso un contract pe trei ani, cu câte 10 milioane pe sezon!!! Ia căutaţi-l la acte şi vedeţi câţi ani măsoară turbatul milanez.

Unde vreau să ajung? I-aţi văzut, mă rog frumos, pe alde Zicu, Moţi şi toată Steaua? La vârstă, sunt juniori pe lângă ăia de care vorbeam, dar se mişcă de parcă ar fi părinţii lui Matusalem (nu brazilianul!). Deosebirea e cât se poate de simplă: ăia sunt bătrâni. Ăştilalţi sunt îmbătrâniţi. Ba şi degeaba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbătrâniţii.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Îmbătrâniţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei