Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Naţionala nu-i treaba noastră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, eşecul nu îl reprezintă scorul din Turcia, ci felul în care a înţeles selecţionerul să trateze meciul. L-a interesat atât de mult rezultatul, încât a sacrificat adevăratul scop al amicalului. Mulţi jucători au bătut drumul degeaba, rămânând pe bancă şi neputând să arate dacă le e sau nu locul la echipa naţională. Chiar dacă Lucescu jr. i-a văzut la antrenamente, concluziile adevărate se trag la jocul efectiv, pentru a şti asta nu trebuie să fi urmat cursurile de Coverciano, aşa cum aflăm că a făcut alt junior, cel al lui Iordănescu. Faptul că a făcut atât de puţine schimbări, arată că Lucescu tânjeşte după linişte, că e sensibil la criticile din presă. Dar câtă linişte i-ar fi putut aduce un „nul”?! Ar fi însemnat doar perpetuarea vechii noastre metehne, jocul meschin la rezultat. Bineînţeles, aşa cum se întâmplă deseori, rezultatul de 0-0 a picat când nu se mai putea face nimic. Că a fost ceva arbitrar sau nu, asta face parte din povestea fotbalului, ba chiar e o nouă lecţie din care nu se ştie dacă vom învăţa.

Pentru că nu i-a ieşit pasienţa, Lucescu s-a eschivat ţâfnos de la o întrebare despre schimbarea la schimbare pe care a operat-o (Tănase în locul lui Nicoliţă, care apucase să joace doar vreo 10 minute!). „Este treaba mea” - a răspuns selecţionerul. Desigur, nici eventuala întrebare „de ce a intrat Nicoliţă?” n-ar fi fost treaba noastră. Dar asta nu înseamnă că nu putem răspunde. Bănel a fost introdus în teren pentru aportul său defensiv, deci pentru a păstra acel amărât 0-0. Dacă nici în amicale nu riscăm, atunci când?! Pe urmă, Tănase a fost aruncat în luptă într-o încercare târzie de a mai drege busuiocul. Nici nu s-a pus problema, în primul rând pentru că Tănase nu a ajuns la acel nivel care să-i permită a fi decisiv, de a conta major în jocul echipei naţionale (şi nici la Steaua, de altfel).

Această nouă demonstraţie de joc ermetic, ca să folosesc un eufemism, m-a făcut să-mi amintesc de suita aceea de meciuri egale ale Rapidului în Cupa UEFA, cu Răzvan Lucescu pe bancă. Deşi etapele se succedau şi pentru calificare trebuia să spargă gheaţa cu o victorie, echipa continua să îngheţe jocul în aşteptarea unei iluzorii greşeli a adversarilor, terminând grupa cu 100% egaluri şi luându-şi adio de la calificare. Să sperăm că nu ni se va da prilejul unui deja vu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naţionala nu-i treaba noastră.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naţionala nu-i treaba noastră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei