Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De la ce vine “Bobo”?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ar fi român, răspunsul ar veni de la sine: de la „bou” şi / sau de la „bolovan”. Însă deoarece domnul fotbalist Vieri (iar ăsta vine, sigur de tot, de la românescul „vier”!) este italian, nu mă pot hazarda în speculaţii etimologice. În cele doar logice, da. Astfel încât am să spun că Boboul nu trebuia introdus. În teren. În orice altceva, da. Nu trebuia introdus nici măcar în meciul tur, când a jucat (ei, e un fel de a spune, de fapt a zăcut în teren, ba s-a mai şi băgat la o lovitură liberă, doar ca să n-o bată Mutu) vreo 10 minute, etalându-şi slăninile în exces care compensează lipsa totală a plămânilor. Vreau să spun că am mai văzut fotbalişti care să-mi stârnească mila spre apusul carierei, dar unul care să mă îngreţoşeze în asemenea hal, niciodată. L-am înţeles o dată în plus pe Adi Mutu: păi cum să nu şi-l facă duşman pe Bobo, dacă el joacă iar ăla doar se rostogoleşte? Iar când îi spune că ar cam fi vremea să mai stea şi pe acasă (e clar că are dreptate 100%) cum să nu-l urască Bobocul? Numai că, de alaltăieri încoace, probabil că fosta glorie va trebui să-şi caute un bunker, o peşteră, o scorbură măcar, unde să se ascundă până uită lumea de el. Vina ar trebui împărţită în procente egale cu antrenorul Fiorentinei, la fel de tâmpit ca şi Bobo, pentru ideea de a-l fi introdus, ba chiar de două ori la rând, în ultimele minute. Nu vorbesc despre penalty-ul (pe care am ştiut că-l ratează) de panaramă, ci de halul în care malacul boşorogit a distrus orice fază la care a luat parte, ba mai încurcându-i şi pe ceilalţi. Am şi o concluzie: Adi, du-te, tată, mâncând pământul. Du-te la Real, la Milan, la…, ei, hai, du-te chiar şi la Chelsea dacă te-or mai vrea, numai la Fiorentina nu. E o echipă sinucigaşă, cu un antrenor sinucigaş şi cu un public la fel, dacă azi încă nu l-a gonit pe Vieri ca pe hoţ. Că asta e: un hoţ care le-a furat calificarea. Iar mie mi-a distrus şi bucuria ailaltă: de a-l fi văzut pe Moş’ Kahn (că ca Kahn portar pe lume nu-i!) luând patru bucăţi. Alt boşorog care umple propria poartă cu goluri şi terenul cu nesimţirea de a nu sta acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la ce vine “Bobo”?.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De la ce vine “Bobo”?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei