Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Favorită: Anglia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunşi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, înainte de a evalua şansele de câştigare a trofeului, sunt nevoit să mai constat încă o dată (a câta!?) că între ceea ce se joacă acolo şi ce vedem „la intern” este o diferenţă galactică. Dacă am scris cuvântul magic, atunci e musai să spun ceva şi despre „galacticii” mei, pe care îi iubesc de exact o jumătate de secol, din 1958, şi care numai eu ştiu câte milioane mi-au mâncat în ultimii 3-4 ani, la pariuri. Şi nu numai în Ligă, ci şi în campionatul Spaniei (las’ că tot noi îl luăm anul ăsta, iar la anul – mereu „la anul”! – şi Liga!) ori în Cupa del Rey. În sfârşit, lăsând sentimentalismele, trebuie să constat (cu durere) că la Real, în pofida tuturor schimbărilor de personal, ăştia de acum n-au nimic în comun cu Real-ul de acum 5 sau 50 de ani, oricât de buni ar fi, luaţi cu bucata. Nu ţine nici chestia cu „mercenarii” de acum, fiindcă Real din asta a trăit mereu: cu 50 de ani în urmă strălucea argentinianul (spaniolizat până la urmă) Di Stefano şi ungurul Puskas, iar cei de acum cinci ani erau care brazilian, care francez, portughez sau mai ştiu eu ce. Rămâne doar ideea că ăştia de acum, pur şi simplu n-au valoarea necesară atingerii obiectivelor, prea mari pentru ei. În tur, la Roma, a lipsit Robinho. Credeam că va mânca jar în retur. Aiurea! Acum a lipsit Van Nistelrooy. Dar cred că nici cu el ori cu ăilalţi doi olandezi nu făceam mai mult. În schimb, ooof!, Barcelona a câştigat relaxat, neforţând nici un pic. Că n-avea de ce, scoţienii ajungând accidental până aici. Şi ajungem la fondul problemei: Anglia. Un campionat uluitor de puternic, susţinut din spate de ligile „inferioare”, cu nimic inferioare celei dintâi, dovadă halucinantele rezultate din cupele interne, unde de mult timp nu mai e o surpriză adevărată eliminarea oricărei dintre cele mari. Care se răzbună, ale naibii, chiar în Champions’ League. Cea mai cumplită a fost a Arsenal-ului, care a făcut instrucţie chiar cu deţinătoarea trofeului, Milan. A fost o diferenţă colosală, cam ca la noi, între Steaua şi Building Vânju Mare. Milan, e clar, a îmbătrânit definitiv. E momentul ca toţi Matusalemii din lot să se retragă. Chelsea a jucat exact cât trebuia ca să-şi rezolve treaba, la fel ca Manchester. Iar Liverpool e a patra (din opt calificate) dintre „englezoaice”, că doar n-o s-o bată Inter cu 3-0. Aşa că, anul ăsta, e din nou anul Angliei. Şi, chiar dacă nu-mi place s-o recunosc, merită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Favorită: Anglia.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Favorită: Anglia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte