Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cât de „bun la mate” va fi copilul tău? Acest lucru se decide încă din viaţa intrauterină, sub influenţa unui hormon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nivelul unui anumit hormon în sângele mamei, în cursul vieţii intrauterine, influenţează abilităţile matematice ale copilului, arată cercetări recente.

Copiii – atât băieţi, cât şi fete – născuţi de mame care au avut, în timpul sarcinii, un nivel scăzut de tiroxină (un hormon tiroidian) aveau şanse aproape duble de a se descurca prost la testele de matematică. 

Cercetătorul Martijn Finken, de la VU University Medical Center, din Amsterdam, Olanda, a studiat aproape 1200 de copii, din perioada vieţii intrauterine şi până când au intrat la şcoală. El a măsurat nivelul tiroxinei în sângele mamei în săptămâna a 12-a de sarcină şi a coroborat valorile cu rezultatele pe care le obţineau copiii la testele de matematică şi limbaj, la vârsta de 5 ani.

Notele la testele de limbaj nu au fost influenţate de nivelul de tiroxină, dar cele la testele de matematică, da: copiii născuţi de mame ce avuseseră nivelurile de tirozină cele mai mici aveau şanse de 90% de a fi „la coada clasei” în ceea ce priveşte rezultatele la matematică.

Tiroxina este esenţială pentru dezvoltarea creierului şi, în timp ce abilităţile de limbaj sunt datorate, în mare măsură, educaţiei primite de copii, abilităţile matematice au o legătură mai directă cu dezvoltarea cerebrală, încă din viaţa intrauterină. 

În primele săptămâni de sarcină, organismul fătului nu poate produce singur tiroxină, ci o preia din sângele matern, ceea ce lămureşte corelaţiile descoperite de cercetătorul olandez. 

Dr. Finken intenţionează să urmărească în continuare copiii şi să le analizeze rezultatele şcolare şi e de părere că ar putea fi utilă dozarea hormonului în sângele femeilor gravide şi administrarea, la nevoie, de suplimente hormonale corespunzătoare.

Medicii au mai încercat metoda, dar fără mare succes; problema este, crede dr. Finken, că suplimentele nu fuseseră administrate suficient de devreme.

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât de „bun la mate” va fi copilul tău? Acest lucru se decide încă din viaţa intrauterină, sub influenţa unui hormon.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cât de „bun la mate” va fi copilul tău? Acest lucru se decide încă din viaţa intrauterină, sub influenţa unui hormon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei