Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sexul te ajută să renunţi la fumat şi îţi testează vederea

Cercetătorii au dezvăluit câteva beneficii pe care activitatea sexuală regulată le are pentru organism, iar acestea sunt mai active pe timpul verii.

Cercetătorii din Boston au descoperit că pe timpul verii nivelul de testosteron se dublează, deoarece razele soarelui stimulează producerea vitaminei D, care eliberează hormonul sexual, scrie dailymail.co.uk.

Se ştie deja că sexul ajută la arderea caloriilor, însă experţii au dezvăluit şi alte beneficii pe care activitatea sexuală le aduce organismului.

 

Este o bună metodă de testare a vederii

Sexul relaxează muşchii şi diminuează tensiunea din umeri şi gât. În mod surprinzător, sexul poate spune dacă o persoană are sau nu nevoie de ochelari.

"Am avut pacienţi care s-au plâns de probleme cu vederea după sex. La fel ca orice muşchi din corp, cei ai ochilor s-au relaxat şi au funcţionat la capacitatea lor reală, fără să fie forţaţi în mod conştient", spune medicul Arun Ghosh, specialist în sexualitate la Spitalul Spire Liverpool.

 

Protejează împotriva bolilor de inimă

Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul că activitatea sexuală de trei ori pe săptămână poate înjumătăţi riscul de atac de cord. Un alt studiu spune că femeile care au orgasm de două ori pe săptămână au un risc de a dezvolta boli de inimă cu 30% mai mic decât cele care nu au făcut sex sau nu au avut orgasm.

"Endorfinele eliberate în timpul actului sexual neutralizează hormonii de stres din corp, care au legătură cu bolile de inimă", spune Lisa Turner, terapeut sexual.

Ceea ce creşte însă riscul de atacuri de cord sunt relaţiile extraconjugale.

 

Întăreşte oasele

Studiile au demonstrat că femeile aflate la menopauză care au relaţii sexuale în fiecare săptămână au niveluri de estrogen de două ori mai mari decât cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sănătatea oaselor, iar lipsa acestuia după menopauză poate fi relaţionat cu osteoporoza.

 

Creşte nivelul de fertilitate

Calitatea spermei creşte în funcţie de numărul de acte sexuale pe care le are un bărbat. Pentru cineva care vrea s conceapă un copil, relaţiile sexuale dese sunt benefice.

 

Scade riscul de cancer de prostată

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit că bărbaţii care au o viaţă sexuală regulată un un risc de a dezvolta cancer de prostată cu 50% mai mic după vâsta de 50 de ani.

 

Ajută la renunţarea la fumat

Bărbaţii pot renunţa mai uşor la fumat dacă ştiu că acest obicei duce la micşorarea organului sexual şi poate cauza impotenţă.

Fumatul este o cauză cunoscută a disfuncţiilor erectile, deoarece îngreunează circulaţia sângelui. Un studiu realizat pe 7.000 de bărbaţi din China arată că riscul de impotenţă este mai mare cu cât numărul de ţigări fumate zilnic creşte.

 

Este un somnifer natural

Pentru un bărbat, un orgasm puternic este echivalentul a 2-3 miligrame de Diazepam sau Valium.

"Diazepamul relaxează muşchii, iar acesta este motivul pentru care atât de mulţi bărbaţi au senzaţii de somnolenţă după sex", spune medicul Ghosh.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sexul te ajută să renunţi la fumat şi îţi testează vederea.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sexul te ajută să renunţi la fumat şi îţi testează vederea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei