Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2014 - Anul XIX, nr. 218 (5727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video
Dorel GULICIUC

Dorel GULICIUC


Despre Poate şi Ar Putea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din nefericire, judeţul Suceava a rămas în uitare, ancorat în neputinţa mahărilor în a atrage, implementa, dezvolta programe, proiecte de infrastructură, a elabora strategii, care să impulsioneze searbăda şi inexistenta economie a acestui „giudeţ”.
Schimbarea de macaz politic din 2012, care a debutat cu primavera pontisto-uselistă, care a continuat cu vara însângerată pe un fond uşor gălbui, a venit pe o aşteptare firească a electoratului, care tânjea după locuri de muncă, pensii şi salarii reîntregite, pe scurt un trăi pe vătrai, adicătelea ceva mai bun.
Suceava în ansamblul ei nu s-a făcut de ruşine faţă de Ponta şi ai lui, în competiţia electorală, a dat Cezarului ce era firesc al Cezarului, darul politic de la nunta USL-ului fiind unul pe măsură, evident evaluat în procente. Adicătelea marea schimbare s-a produs, politicienii au jucat la nuntă de şi-au rupt pingelele, dar atât. Potrivit vocii poporului naţionale, aşa cum bine spunea marele şi foarte actualul Caragiale, deşteptul făgăduieşte, şi ……….trage nădejde.
Şi pentru că Suceava nu s-a făcut de ruşine prin prisma scorului electoral evident în favoarea USL-ului, ne-am aşteptat ca mahării de la Bucureşti, în frunte cu Pinochio-Ponta, să îşi aducă aminte de Suceava şi să continue investiţiile în derulare, să aducă alte investiţii, să creeze locuri de muncă, să nimicească şomajul, într-un cuvânt să ridice nivelul de trai al bucovineanului autentic, îmbrăcat în boanda cu bordură din blană de jder.
Surpriză, sau nu, ne-am ales doar cu praful de pe tobă, adică NIMIC. Ba poate nu chiar nimic, că nu-I de colea să fii judeţul care scoate la mezat cele mai puţine locuri de muncă, nu-I uşor să conduci judeţul în care mor repede şi sigur toate investiţiile trecute şi chiar şi cele viitoare. Firesc se naşte o întrebare: Unde sunt cele două judeţe care erau obişnuite cu ultimele locuri, respectiv Vaslui şi Botoşani? Răspunsul este simplu şi dureros. Mult înaintea noastră. Unde sunt vremurile când nou-născuţii din Botoşani erau blagosloviţi cu urarea: La Suceava cu tine. De mult apuse. Totuşi, ca să fim obiectivi, ne-am ales cu ceva, adică cu doi strategi de valoare internaţională, care se vor ocupa îndeaproape să remedieze toate aceste scăpări, doi strategi care se numesc simplu: POATE şi AR PUTEA. În atari condiţii, am aflat de la şeful suprem al administraţiei judeţene, Cătălin Ioan Nechifor, că lucrările la aeroportul Ştefan cel Mare AR PUTEA să
fie terminate la anul, că la şoseaua de centură a municipiului Suceava, POATE vor continua lucrările, ca la groapa de gunoi ecologică de la Moară, AR PUTEA să fie găsit un operator, că toate investiţiile care stagnează în judeţul Suceava POATE vor continua, dacă la rectificarea bugetară se vor primi bani.
Ar trebui să ştie însă Cătălin Ioan Nechifor, preşedintele CJ Suceava, discipol al marelui Ponta a toate grăitor şi cunoscător, că POATE alegătorul minţit, prostit, umilit, tradus de atâtea ori, AR PUTEA într-un sfârşit să se trezească din marasmul narcotic al făgăduielilor neonorate şi să reacţioneze în consecinţă. Când? Evident la alegerile prezidenţiale.
Dacă şi cu parcă se plimbau cu o barcă. Dacă, dacă nu era, parcă parcă se îneca.  Poate ar putea.

Dorel Guliciuc – Bucovina TV

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre Poate şi Ar Putea.
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Despre Poate şi Ar Putea5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fără Doar şi Poate... trimis de
(19 sep 2014, 14:35:20
... că articolul este foarte bine scris, şi traduce fără echivoc, foarte limpede cum stă treaba la noi în giudeţ.
Fără Doar şi Poate că io şi familiile noastre, precum şi mulţi pe care îi cunosc, suntem cu SIGURANŢĂ dezamăgiţi de realizările CONCRETE şi practice, pe care le-a bifat USL-ul la noi, de când a venit la putere în vara lui 2012.
Aşa că SIGUR că vom merge la vot la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi vom încerca să convingem pe cât mai mulţi dintre prieteni şi cunoştinţe să meargă şi să voteze corespunzător.
Pentru ca politicenii care sunt aleşi să ne conducă destinele (oricum s-ar numi ei) să ştie care sunt consecinţele dacă activitatea lor nu produce şi rezultate vizibile, traduse în proiecte finalizate care să ducă la o viaţă mai bună pentru populaţia de la noi din judeţ.
2.   Pensii trimis de
(19 sep 2014, 22:35:36
Ma omoară marii economiști ai neamului care combat fiecare mizerie a guvernului Ponta cu textul " ala ne-a tăiat pensiile si salarile" . Dar dupa ce ti-au dat înapoi reducerea, ti-ai calculat vreodată costul suplimentar cu benzina, motorina sau cu hainele? Când ai fost ultima data la piața, mos martin, sa vezi care-i scorul fructelor comparativ cu anul 2012? Ai vreo factura la gaz de anul asta s-o compari cu una similară din 2012? Ti-au luat totul înapoi si ceva mai mult, iar tie ti se rupe de faptul ca astia de-Acu' n-au inaugurat anul asta nici macar un km de autostrada. Dar nu-ti fa nici o grija domnul Marian, pentru tine domnul Ponta are 5% in plus la pensie de la anul. In timpul asta, n-ai centura, n-ai aeroport, n-ai groapa de gunoi..... Dar ce-ti trebuie toate astea? Te-ai vândut in liniște si te miri ca si restul nu fac la fel....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei