Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Suceava, pe noi culmi de regres şi necivilizaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ioan Balan este preşedintele Organizației Municipale Suceava a PDL, partid din care, teoretic, face parte şi primarul Ion Lungu. Senatorul PSD de Fălticeni, Ovidiu Donţu, este preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. Marius Zmău este preşedintele Organizației Municipale Suceava a PNL, dar acesta nu se pune. Organizaţia Municipală este sub papucul preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Alexandru Băişanu. De obicei, membrii Consiliului Local Suceava nu se comportă de capul lor, ci numai după capul celor trei preşedinţi ai formaţiunilor politice prezente în deliberativul local. Primarul Sucevei a anunţat că, în curând, va fi dat în folosinţă skate-park-ul din apropierea patinoarului artificial. Nici unul dintre consilierii locali nu a avut curiozitatea să întrebe dacă cel care a făcut proiectul s-a dat măcar o dată în viaţa cu skate-ul ori dacă, înainte de a se apuca de treabă, a stat de vorbă cu skaterii din Suceava. Nimeni nu a avut curiozitatea să întrebe dacă gradul de dificultate al skate-park-ului nu este cumva prea ridicat şi nu le poate pune în pericol integritatea fizică adolescenților şi copiilor care-l vor folosi. Primarul Ion Lungu a spus că după ce va fi inaugurat skate-park-ul, îi va mandata pe poliţiştii locali să-i amendeze pe cei care se vor mai da cu skate-ul în centrul municipiului Suceava. În baza cărei legi sau hotărâri de Consiliu Local centrul Sucevei a fost declarat un monument al naturii care nu are voie să fie atins de rolele skaterilor? În baza căror legi copiii şi adolescenţii care locuiesc în zona centrală sunt obligaţi să meargă tocmai lângă patinoar pentru a putea folosi skate-ul? În baza căror decizii un copil din cartierul Burdujeni nu se poate întâlni cu prietenul lui din centru pentru a sta de vorbă şi pentru a se da cu skate-ul în faţa Casei de Cultură? Domnii Balan, Donţu şi Băişanu au obligaţia să răspundă la întrebarea: Suceava este a sucevenilor, inclusiv a tinerilor care se dau cu skate-ul, cu rolele sau cu bicicleta, ori a poliţiştilor locali care îi pot amenda pe aceştia pentru că nu sunt de acord să joace rolul oilor care trebuie să intre cuminţi în strungă? Domnii Balan, Donţu şi Băişanu trebuie să răspundă şi la întrebarea: ei şi consilierii locali din partidele pe care le conduc urmăresc doar să-şi rezolve problemele lor personale, ori pot face ceva şi pentru oraşul ăsta, astfel încât să nu fie dus pe noi culmi de regres şi necivilizaţie? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, pe noi culmi de regres şi necivilizaţie.
 Vizualizări articol: 3430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Suceava, pe noi culmi de regres şi necivilizaţie3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnul primar PRELIPCA trimis de
(29 iul 2014, 15:13:04
primarul vrea sa fugareasca copii din centru pentru ca fac galagie si perturba activitatea pe terasa la OSCAR si clientii sunt nemultumiti, din cauza asta e in stare sa faca orice si ce vrea, ca la el pe ulita acolo in sat......el da ce legi vrea si face ce vrea la el in sat ca doar vb aia e un "GOSPODAR" si primar!!!
2.   Parere mea! trimis de
(29 iul 2014, 21:52:02
Am sa fiu scurt si la obiect:
1. skaterii din centrul orasului ar trebui sa pastreze curatenia si sa nu sara cu placa pe marginile/pervazele de granit ce inconjoara plantele pt ca exista riscul sa rupa bucati de granit.
2. Skate-park-ul este o porcarie! In prima luna de la folosinta vor aparea si primele fracturi. Eu as paria pe cel putin cate o fractura/saptamana!
2.1  RE: Parere mea! trimis de
(30 iul 2014, 12:40:52
De acord cu ideea ca lipsa de civilizatie e la acei SKATERI. Niste pustani care nu vor altceva decat sa se dea mari in fata pustoaicelor in calduri. Nu te poti plimba linistit pe acolo ca te ciocnesti astia. Dar deh, daca matale mergi doar cu masina nu ai de unde sa sti. In toate orasele civilizate nu vezi asa ceva ca in Suceava. Imi pare rau ca-i dau dreptate lui Lungu, pe care-l dispretuiesc de altfel, dar in acest caz..... Iar ca sa nu se umfle in pene taranu, cred ca ideea acestui parc pt skateri acolo, a fost foarte foarte proasta. Putea gasi zeci de locatii decente sa lase naibi acel spatiu verde, ca Suceava sufera de verdeata si parcuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei