Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Băsescu, șeful lui Ponta (la putere), șeful lui Antonescu (în opoziție)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruperea ruptei alianțe USL pare, la prima vedere, că a făcut cărare prin baltă și a turnat asfalt în bătătura bucății de planetă pe care viețuim. Trei lacrimi, două scâncete și despărțirea siamezilor a reușit printr-o chirurgie la care au concurat, în proporții diferite, amândoi pacienții. Stânga rămâne la putere, în frunte cu Victor Ponta, PSD conturându-se ca stăpân absolut al butoanelor executive. Dreapta, reprezentată de liberali, avându-l în frunte pe Crin Antonescu, dezvoltă forța unei opoziții democratice. Cel puțin așa arată, întoarsă pe dos și pe față, desaga noastră politică. Frați drăgăstoși până ieri, Abel și Cain – rămâne să stabilim care-i rolul cuvenit unuia, care celuilalt – și-au împărțit în două tabere de luptă vrajmașe tabla de șah și mută fiecare după cum îl duce (sau îi e dus!) capul. E, până la urmă, bine. Ponta e puterea, Antonescu, opoziția. Și totuși aici începe marea încurcăleală, că nu-i doar încurcătură. Amândoi se calcă pe dește cu unul, încă priponit în Deal, pe numele de botez și de familie Traian Băsescu. Arendașul din Deal e de luni de zile lider absolut al opoziției. Ține mult la acest rol și-l joacă încăpățânat. Păi mai e loc de Antonescu? Ce va fi el? O voce singulară sau un adjunct supus al liderului absolut? Aceeași poveste cu dibaciul frățior Ponta. Premierul, dacă va rămâne constituțional premier, fiindcă alianța care l-a votat nu mai e, nu poate fi nici el lider absolut al puterii, fiindcă o consistentă și eficientă halcă din putere e la Băsescu. Dovada? Zilnic, armatele, de procurori, mai ales care dovedesc forța lui Băsescu, arestează, pun cătușe, trimit la ”trebonal”. Se supără pe unul Băsescu și gata la ușa dormitorului său bate cu mănușa ei delicată procuratura, femeie înaltă care a luat forma fizică a doamnei Kovesi. Cum își va gestiona, în aste condiții, premierul puterea? Va fi, ca și până acum, un subșef al lui Băsescu, vocal la televizor, pirpiriu când strănută la el sau vrea ceva arendașul din Deal iar el execută? Și Crin Antonescu, în opoziție, și Victor Ponta, la putere, au de împărțit câte ceva cu Traian Băsescu. Acel ceva se cheamă, oricum ai întoarce-o, statutul lor de lideri. Și scaunul puterii e ocupat, și scaunul opoziției e ocupat de același personaj pretudindenar. Ambii sunt condamnați să se lupte cu Băsescu pentru o fărâmă din scaunul care, aparent, e al lor. Iar dacă nu vor lupta, se vor da bine pe lângă Stăpân și atunci o coabitare va fi înlocuită cu două coabitări.

Când scriu aceste rânduri, la DNA e așteptat domnul Băsescu. Nu, nu să dea cu subsemnatul, asta se va petrece mai târziu, fiindcă întotdeauna vine și un mai târziu, ci să asiste la bilanțul de arestări al instituției. Va fi, cică, și Ponta acolo. Pereții vor fi astupați cu trofee. Într-un cui va sta tabloul cel mai arătos, al lui Năstase. Dacă, trecând pe lângă el, Băsescu va fi traversat de un fior plăcut, mă întreb ce va simți Ponta, obligat de festivitate la un zâmbet. Trofeul împuns în cui e al tăticului lui politic și, oricât de tare ai fi, iar Ponta se arate fără inutile sensibilități, tot te taie un fel de junghi sufletesc.

Oricum, orice ar zice unii sau alții că s-au limpezit nu știu ce ape, realitatea îi infirmă cu o tulbureală nouă, mâl gros în care înoată fără dificultate un singur rechin. Iar numele lui e știut bine, mai ales de cei doi pomeniți mai sus.

 

P.S.

Aflu că la bilanțul duios, de arestări de bandiți și cătușe, făcut de mai marea DNA, Șeful șefilor n-a mai venit. A venit Ponta, însoțit sau însoțindu-l pe mai marele Ambasadei americane la București. E și ăsta un mesaj care merită și el întors, ca pe o desagă, pe ambele fețe și citit chiar și pe cant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, șeful lui Ponta (la putere), șeful lui Antonescu (în opoziție).
 Vizualizări articol: 3039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băsescu, șeful lui Ponta (la putere), șeful lui Antonescu (în opoziție)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clonti trimis de
(28 feb 2014, 11:04:53
ramane cum am stabilit: daca nu-ti bagai clontii in c..l lui Basescu nu erai tu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei