Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ponta şi Geoană joacă (involuntar?) pentru Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rar râs mai sănătos în rândurile bine hrănite ale puterii, mai rar aşa pleaşcă. Parlamentarii PD-L şi UNPR hohoteau şi se ţineau cu mâna de burtă. Opoziţia tocmai a anunţat că-l dă afară de la şefia Senatului pe Geoană. Preşedintele Ponta e supărat rău pe cel care l-a precedat la conducerea partidului şi, cu voia votanţilor, l-a biruit. Cică trădează, că a făcut un alt pol de putere în partid şi, colac peste pupăză, s-a dus în America fără să se ceară afară de la conducerea social-democrată.

Aşa o fi. Numai că prost calculată sau necalculată deloc, mişcarea înlocuirii lui Geoană cu Corlăţean nu ţine. În sală domină majoritatea mercenară a puterii care atât aşteaptă pentru a instala şi în acest fotoliu înalt o robertă, o altă robertă, la fel de arătoasă şi de aritmeticoasă ca prima. Să ne amintim. N-a trecut o veşnicie de când, din înaltul ordin venit din Deal, puterea se sforţa să-l doboare pe Geoană, considerat ultimul rătăcit al opoziţiei în sferele unde trebuie să respire ozon, aerul curat al cârmuirii, doar băseştii. Păruieli lungi, capete în maxilar, discursuri dintr-o parte şi din cealaltă. Din hornul vocal al atâtor fumători de papiroase scumpe au ieşit vălătucuri metaforice şi norii otrăviţi ai invectivelor. Jos cu Geoană, care calcă în picioare democraţia parlamentară şi pisează cutume, ţipa Oltean de la PD-L. Părăsim cu toţii Parlamentul, ameninţa roşu de mânie reprezentantul PSD. Ruşine! Băsescu vrea să încalece şi Senatul. Cam aşa stăteau, în rezumat, lucrurile nu cu o veşnicie în urmă. De unde bâzdâcul de azi? Tinerii, zice bătrânul Iliescu, sunt mai impulsivi, cum le sare ţandăra pe unul, cum vor să-l dea afară. Pentru mine un lucru e limpede. Păruiala asta idioată din vârfurile opoziţiei (aici nu vorbim de primarii din Pocreaca sau Cucuieţii din Deal, care trec, contra peşcheş, în tabăra puterii, ci de lideri de la care poporul aşteaptă mult) pică mănuşă în ograda lui Băsescu.

Am auzit, de două zile încoace, tot felul de năzdrăvănii. Că Băsescu a reuşit ultima mişcare diabolică. L-a cumpărat pe Ponta. Păi parcă îl mai cumpărase o dată? Atunci când se zicea că Victoraş şi socrul său au negociat marea încuscrire cu PD-L şi păguboasa intrare la guvernare a pesediştilor, intrare care a ieşit iute. Din asta presupun că cei numiţi mai sus au ieşit înţelepţiţi şi nu se mai lasă duşi cu preşul.

Altă năzdrăvănie este legată de Geoană, care s-a dat prins în mreje de sirena Băsescu şi dansează din buric la Cotroceni lângă Elena Udrea, pe aceeaşi rogojină fermecată. Misia lui ar fi să fărâme PSD-ul şi să mai pună o firimitură politică de stânga lângă UNPR. Păi parcă şi despre Geoană s-a mai zis că s-a dat înfrânt în finala prezidenţială în clipa decisivă a confruntării cu toate că ştia cum va fi atacat şi avea, de la partid, un răspuns inteligent, bine pregătit, pe care, spre stupoarea tuturor, l-a uitat. Cine a trădat o dată trădează şi a doua oară, se zice. Dar dacă nici unul şi nici celălalt n-au trădat niciodată, iar păruiala dintre Ponta şi Geoană se trage doar de la orgoliul nemăsurat al amândurora? Şi dacă aşa stau lucrurile, ambii sunt acum, prin ceea ce fac, prin ceea ce au declanşat, argaţi ai lui Traian Băsescu.

Ţara piere în sărăcie, vine o iarnă grea, corupţia e mai înfloritoare ca oricând, iar poporul aşteaptă de la opoziţie soluţii salvatoare. Vom convoca nu ştiu ce consiliu sau comisie pentru a-l judeca pe Geoană, zice partidul din opoziţie cu cei mai numeroşi membri prin vocea liderului său. N-aţi vrea, domnilor, să convocaţi o şedinţă şi să ne spuneţi dacă mai avem vreo şansă în această ţară? N-aţi vrea să convocaţi un congres şi să ne lămuriţi dacă aveţi forţa de a ne scăpa de hienele care au zvârlit România în haos şi mizerie?

Dacă Geoană e marea problemă, daţi-l afară. Ce atâta tevatură? Dacă şefia Senatului nu v-a adus nici un beneficiu, renunţaţi la ea. Băsescu, că tot era să facă apoplexie în perioada în care şi-o dorea cu ardoare, o va primi cu braţele deschise. Dacă aţi calculat şi riscurile plecării doljenilor, apropiaţi ai lui Geoană, e-n regulă. Pagubă în ciuperci. Orgoliul lui Ponta trebuie mulţumit. Bâzdâcurile nevindecate ale lui Geoană trebuie bandajate. Alegătorii care-şi pun speranţele în opoziţie? Ia mai lăsaţi-ne în pace şi cu alegătorii ăştia! Să-şi vadă de foamea lor şi de lungul nasului. Noi avem meciuri înalte, raliuri istorice. E moale opoziţia, se plângea, în televizor un amărăştean. Nu e frate! Nu vezi ce pumni ştie să dea, nu vezi ce băţoşi calcă pugiliştii Ponta şi Geoană, doi dintre cei care n-au prea ştiut să dea capete în maxilar puterii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta şi Geoană joacă (involuntar?) pentru Băsescu.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ponta şi Geoană joacă (involuntar?) pentru Băsescu5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 nov 2011, 12:09:58
Nu e nimeni arestat pentru “ tulburarea bunăstării ”
Nu e şi nu va fi , fiindcă vin altfel de vremuri
Vin vremuri de “ origine umilă ” , acum stăm în “ sala aşteptării “
Dezinformaţi , speriaţi şi în culmea disperării

Totul va fi scump , mai scump , din ce în ce mai scump
Uită-te ! nu cumva eşti şi tu pe topogan ? uită-te !
Uită-te , să nu fii nevoit ( mai târziu ) să-ţi cumperi timp
Uită-te la vorbele portocalii ce deformează sensurile

Uită-te la informaţiile gratis despre lucrurile care costă
Uită-te la camerele cu lumină dungată ce-s .. nelocuite
Uită-te la budana asta prăfuită ( Suceava ) şi anostă
Uită-te şi nu-l uita pe cel care ( constant ) te minte
2.   Scabia trimis de
(14 nov 2011, 13:51:27
oare cu ce au gresit cititorii normali ai Monitorului ca nu pot scapa de scabia asta numita ABECDAR? Nene,daca te chinuie talentul nonstop,de ce nu publici matale la o editura,unde daca cineva vrea te cumpara?Nu am competenta de a analiza calitatea scrierilor,dar de cele mai multe ori subiectul e total pe langa articol,si se potriveste ca nuca....
3.   Daca cineva trimis de
(14 nov 2011, 13:57:20
cacofonie asumata,sa nu ma criticati,sant asocieri de cuvinte mult mai grave folosite in media,cum ar fi: scoPUL Acestei actiuni,poPULAtia, pasi ra ☭ r inutili etc

3.1  RE: Daca cineva trimis de
(14 nov 2011, 14:38:13
mie personal imi face placere sa citesc , si decele mai multe ori , asociez foarte bine articolul cu abcdarului , daca nu-ti place de ce te turezi ? Citeste cine vrea ( m-am cam saturat de conflictul politico-porcesc de aici )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei