Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2011 - Anul XVI, nr. 150 (4748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Strict pe partea politică, domnule Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încep prin a vă spune, domnule preşedintele al PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că am observat că vă pricepeţi la toate. Că le-aveţi cu atragerea de fonduri europene şi guvernamentale, cu reparatul drumurilor şi podurilor, cu agricultura şi cu zootehnia, cu medicina şi cu sportul, cu învăţământul şi cu religia, cu turismul şi cu reorganizarea administrativ-teritorială. Şi mi-am mai dat seama, domnule prim-vicepreşedinte PD-L la nivel naţional Gheorghe Flutur, că vă pricepeţi la politică. Cu toate că nu mă compar cu dumneavoastră, domnule Flutur, o să-mi permit să scriu câte ceva despre reîmpărţirea ţării şi despre intenţia dumneavoastră de a deveni preşedintele unui megajudeţ. Părerile mele, domnule preşedinte, sunt strict pe partea politică. În cazul în care se va înfiinţa un megajudeţ format din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui, o mulţime de oameni îşi vor pierde locurile de muncă. Pe lângă simplii truditori, îşi vor pierde posturile şefii, şefuţii şi şefuleţii care au fost numiţi de partidul de guvernământ. Adică de partidul dumneavoastră, domnule Flutur. În aceste condiţii, cum puteţi crede, domnule Flutur, că aceştia vor mai fi dispuşi să lipească afişe pentru dumneavoastră şi pentru PD-L? Şi cum vă închipuiţi că aceştia vor mai bate uliţele satelor cu găleţile portocalii în mână? Pe lângă faptul că armata portocalie dispusă să lupte se va subţia, domnule Flutur, veţi pierde voturile familiilor celor pe care i-aţi lăsat pe drumuri. Trecând la votul pentru şefia megajudeţului cu capitala la Iaşi, evident că în judeţul Suceava, domnule Flutur, dumneavoastră aveţi un avantaj clar în faţa contracandidatului din partea USL, oricare ar fi acesta. Imaginea pe care v-aţi creat-o în judeţul Suceava, dar şi dorinţa sucevenilor de a avea omul lor în fruntea megajudeţului vă vor ajuta să câştigaţi alegerile de-aici. Şi la Botoşani şi Neamţ aveţi şanse să biruiţi, pentru că cele două judeţe sunt controlate de PD-L. Însă, atenţie, botoşănenii nu uită că pe vremea regiunilor, adică în timpul stalinismului, domnule liberal-democrat Flutur, sucevenii le-au furat pavelele şi capacele de canal. În acelaşi timp, judeţele Botoşani şi Neamţ au început să dea semne că ar vrea să se întoarcă la timpurile când votau masiv PSD-ul. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, este omul dumneavoastră, domnule Flutur, însă nu vă va putea ajuta prea mult. Ieşenii, din patriotism local, nu vor vota decât cu unul de-al lor. La Iaşi, şi un cactus dacă va candida din partea USL, şi tot vă va învinge. În ceea ce priveşte judeţele Bacău şi Vaslui nici nu mai are rost să vorbim, pentru că acestea vor vota masiv cu USL-ul. Ştiţi şi dumneavoastră de ce. În concluzie, domnule Flutur, ar cam trebuie să vă vindecaţi de boala asta a regionalizării. Cât se mai poate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strict pe partea politică, domnule Flutur.
 Vizualizări articol: 2172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 17 voturi
Strict pe partea politică, domnule Flutur4.4517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 iun 2011, 11:04:24
De ceva vreme’n coace lu’ Nea Ghiţă
Îi bântuie rugăciunea de seară un gând
Şi-i stă permanent pe frunte , ca o şuviţă
Puternic pe orgoliul său apăsând

Se gândeşte : dacă pierd consiliu’ Judeţean ?
Adicălea ce ... cât sunt de bazat ?
Dacă nu mai percuteaă la găleată nici un cetăţean ?
Şi asfel pune capu’n pernă transpirat

Biserica’i tot cere păduri , el voturi vrea
Schimbul ar vrea să-l facă ... după ( înţelegeţi ?! )
Şi’aşa-i iar compromisă rugăciunea
Da’ poate-l crede .. Dumnezeu ( voi îl credeţi ? )crying

2.   Regionalizarea!!!!!!!!!!!!! trimis de
(28 iun 2011, 13:05:26
Domnilor ....oare trebuie sa va mai spun...ca aceste lucruri sunt facute artificial...ptr a distrage atentia de la realiotatea cruda si crancena ion care traim...? Ca murim de foame si nu se vede nici o perspectiva...? Nu se vede ca pe baescu-l doaren fund(...caci oricum nu mai candideaza)...de Micutul...Ponta...ce abia steapta sa vina weekendul sa mai traga-o tura cu-n bolid de 100.000 E, ori de Antonescu....care...nici macar un talent(...hoby)...nu are...decat sa doarma pana la 12..?
Astia vor sa va scoata tara din...dezastru...! N-am fost comunist ...insa regret dupa ioameni ca Cozmanca , Niculescu Duvaz, Blaga, Berceanu, Vacaraiu..si chiar ilIliescu!!! Si stiti de ce...ptr ca aveau personalitate si mult...ff mult bun simt...! Berbecii de astazi se intalnesc...ptr a se jigni, ameninta..si face de comanda...!
Cu regret si strangere de inima...o fac...insa toti prietenii si cunostintele vom vota UDMR, nu ptr ca sunt maghiari...ci ptr ca sunt...cinstiti, corecti...si mai ales...DISCIPLINATI! (....asta chiar se...vede). Mocirla intelectuala...sa-si aleaga liderii...puradei!!
la vot...cu voi!!!!!!!!!!!!!!!!
3.   O societate civila puternica ne trebuie ! trimis de
(28 iun 2011, 13:37:56
Au ei planul al doilea, sunt cu doua fete, iar nerusinarea de obicei invinge!

Istoricul Florin Constantiniu declara recent intr-un articol ca ,, un popor de mielusei naste un guvern de lupi” si facea poporul roman responsabil pentru acceptarea celei mai corupte, incompetente si avare clase politice din istoria Romaniei dupa Cuza .
Poate la asta ar trebui sa ne gandim!!.

In legatura cu inechitatile pe care le face clasa asta politica si pe mine ma supara mult, mai ales cu diminuarea salariului cu 25%!
Trebuie sa intram in politica, sa cerem cu totii sa se faca schimbari absolut necesare:

O societate civila organizata si puternica ne trebuie, Dl. Sorin Avram, cu putere decizionala, constitutionala asupra clasei politice, care sa lupte pentru introducerea in constitutie a raspunderii politice si guvernamentale, sa dea seama de promisiunile facute si neonorate pina la incheierea mandatului, sa impuna raspunderea penala pentru abuzurile celor ajunsi sus prin minciuna.
Poate asa am mai scapa de profitori si ar intra in politica cei interesati de tara…..
4.   Si inva ceva: trimis de
(28 iun 2011, 16:35:41
Dl. Flutur poate fi o solutie sigura pentru noi, dar nu prea mai are el avantaje cu Suceava noastra in conglomeratul asta de judete!
Se va merge din start pe echitate la impartitul banilor (normal) si nu vad de ce ar fi un ,,plus ” doar pentru motivul ca Suceava este o mai mare zona turistica si cu obiective de valoare!
De fapt si Botosaniul este reprezentativ pentru cei 4 oameni de mare valoare pe care i-a dat Romaniei si este o zona turistica. La fel si Neamtul, salba de manastiri. Dar si celelate au motivele lor de luat in seama.
Ma gindesc la promisiunele facute de dl. Flutur in ceea ce priveste Aeroportul Salcea! Spun asta deoarece si pina-n prezent nu s-a initiat aproape nimic concret si a ramas la nivel de logoree !
Flutur a fost la inceput bine intentionat dar, din cauze numai de dinsul stiute, a ramas la acest stadiu!
Mai mult ca sigur aeroportul Iasului se va dezvolta, in primul rind fiind capitala.
Suceava... la mila Domnului!
Asa va fi de acum inainte , Iasul primul, ca apoi treptat celelalte.
Imi pare tare rau ca Suceava nu s-a dezvoltat cind i-a fost timpul.
5.   Baladă...pt amăgit poporul trimis de
(28 iun 2011, 22:13:30
Regionalizarea.. baladă...pt amăgit poporul si pt a distrage atenţia cetăţenilor de la adevăratele probleme ale societăţii:şomaj, disponibilizări, tăieri de salarii si pensii,scumpiri de tot felul , lipsa medicamentelor in spitale, ;ce mai vorbă - nivel de trai ajuns la limita de subzistenţă.Ce fac guvernanţii noştrii ? Caută soluţii pt a ieşii din criză ? Creează noi locuri de muncă ? Accesează fonduri europene? Atrag investitorii etc ? Nici vorbă ! I-a trecut unui" idiot " prin cap , nu ştiu cui si din ce cauză ,treaba cu regionalizarea si a aruncat-o pe piaţă ...in speranţa că va "prinde aripi "-si poporul va inghiti" găluşca"(Deşii , toţi ştiu că e o problemă sensibilă pt Romania si nu are absolut nimic in comun cu accesarea de fonduri europene...ei tot o ţin una si bună... regionalizarea ...parcă ar avea amnezie). "Sa nu-l intrerupi pe duşmanul tău când face o greşeala a spus- Napoleon Bonaparte ... Probabil că se doreşte soaarta PNTCD-ului . Dacă U.E nu impune o anumită organizarea administrativă României si nici altei ţări in accesarea fondurilor..de unde atâta vorbărie fara rost ? Auzeam un om politic vorbind cu "evlavie de vulpe " că regionalizarea va atrage fonduri mai mari ,de parcă fară regionalizare nu se pot atrage fonduri mari ?Dacă vrei acum fonduri pt a face o şosea care să lege sudul de nordul României sigur vor fi accesate fonduri mari ,si nu mai mici ,ca pt o şosea care să lege Salcea de Suceava .Când accesezi fonduri europene trebuie proiecte viabile ,documentaţie " pusă la punct" etc pt activitatea pe care un potentialul beneficiar de fonduri doreşte să le obţină? Cineva ,care vorbea din partea U.E- ne critica chiar atrgându-ne atenţia , că deşii România a putut accesa fonduri de toate felurile mari, mici , medii pt regiunile istorice, judeţe orase , sate , cătune etc- e CORIGENTA Europei- la acest "capitol " cu procentulul de 21%..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei