Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Aceeaşi mustaţă, acelaşi Petru Carcalete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnule Petru Carcalete, domnule profesor, domnule şef al Inspectoratului Şcolar Suceava, măi, omule, închide un pic televizorul fixat pe Etno TV şi, te rog, citeşte cu atenţie acest articol. A, închide şi telefonul, fiindcă sigur te sună cineva de la partid să te întrebe ce-ai mai auzit despre alegerile pentru şefia PD-L. Începem, domnule Carcalete. Probabil ştiţi că şase eleve din judeţul nostru au obţinut opt premii la Olimpiada de Limbă Germană Modernă desfăşurată la Baia Mare.

Este vorba despre Teodora Bucaciuc-Mracica, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi Ema Ganciu, elevă în clasa a XII-a, şi Andreea Breaz, elevă în clasa a XI-a, ambele la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Celelalte premiante, adică Iulia Colban, Simona Andreea Barna şi Cecilia Saviuc, învaţă la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.

Una dintre profesoarele care le-au pregătit pe eleve mi-a spus despre acestea că sunt „fete minunate, deştepte, talentate şi frumoase”. Despre performanţele celor şase eleve am aflat de pe un alt canal decât cel care face legătura între Inspectoratul Şcolar Suceava, pe care cu onor îl conduceţi, domnule Carcalete, şi mass-media.

Totuşi, poate că dumneavoastră, domnule Carcalete, aţi vorbit despre premiile obţinute de şcoala suceveană la Olimpiada de Limbă Germană Modernă, dar presa nu a dus mai departe mesajul. Asta, pentru că, probabil, jurnaliştii au considerat că subiectul nu va avea un mare succes la public. Dar, mai există posibilitatea ca, în timpul unei conferinţe de presă, dumneavoastră, domnule Caracalete,scuzaţi expresia, să fi mormăit ceva despre cele opt eleve, iar presa să nu fi înţeles ce-aţi spus. De aceea, dacă-mi permiteţi, domnule inspector general, v-aş sugera ca atunci când elevii suceveni mai câştigă premii să-i invitaţi pe ei şi pe profesorii care i-au pregătit la conferinţele de presă organizate de instituţia pe care o conduceţi. Vă e teamă că veţi face acest lucru degeaba, domnule „general”? Ei, nu mai fiţi atât de sperios, pentru că presa preferă oricând să prezinte figuri noi şi declaraţii proaspete, decât un şef al Inspectoratului Şcolar cu aceeaşi mustaţă, cu aceeaşi cămaşă albă şi cu aceeaşi vestă maro, cu acelaşi perete alb în spatele său, cu aceeaşi blazare şi cu acelaşi mormăit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aceeaşi mustaţă, acelaşi Petru Carcalete.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Aceeaşi mustaţă, acelaşi Petru Carcalete4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 mai 2011, 11:14:34
Cel mai răspândit fenomen e depresia acum
Pic cu pic ( de otravă ) ne-a umplut paharul
Ne-a mecanizat mişcarea .. suntem precum
Un novice’n faţa vieţii cercetând abecedarul

Am învăţat că 1+1 fac mai puţin de doi
Trăim cu răni nevindecate , şi trecem mai departe
Ne-am învăţat (şi-am acceptat) că suntem într-un gunoi
Pentru care plătim de ne’ndoim de spate

Carantina ţi-e (auto)impusă , deschide ochii !
Ţi s-a confiscat şi dreptul ăsta ? ai ochii oblici ?
Ce faci (instinctiv ) când te invadează păduchii ?
Cât îţi vei mai face răni peste cicatrici ? ? ?
2.   Poate cititi comentariul d-le S.Avram trimis de
(10 mai 2011, 13:27:05
am urmarit ieri emisiunea tv comentariul zilei in care va aratati optimist in ceea ce priveste noua centrala termica.sunt totusi unele intrebari care poate ve-ti avea ocazia sa le puneti celor ce pot raspunde.1)cum va asigura adrem 200000 tone biomasa avind in vedere ca la vatra dornei nu s-a putut asigura biomasa pt incalzirea 1500 apatamente??(la sv sunt racordate 23000 apartamente).patronii austrieci de la radauti au declarat pt monitorul ca centrala pe biomasa a fost singura investitie in care au pierdut!2)caietul de sarcini la licitatie prevedea pretul de 116lei/giga la gard.acum primarul declara ca 116 ESTE UN PRET REGLEMENTAT, deci poate fi crescut(daca adremul cere la anre)3)nu am vazut decit in adevarul de seara declaratia completa a lui dontu-directorul termica obligat in mod cinic sa se bucure de falimentarea societatii-. primarul lungu vrea laude precum ceausescu si cei fara coloana i le aduc.ar fi interesant sa se ocupe dna de modul cum a fost stinsa datoria de 800 mld pe care primaria o avea la termica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei