Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Liftierul sucevean al Elenei Udrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că cel mai ridicol subiect politic al ultimilor ani este cel legat de „liftierul” Elenei Udrea, etichetă ce i-a fost pusă secretarului de stat din Ministerul Turismului, suceveanul Corneliu Popovici. Nu puteam să cred ca pe un post de televiziune ce se vrea a fi serios (Realitatea TV) să se discute ore întregi despre acest subiect, pe care l-au catalogat ca jenant, iar moderatorii, extrem de înfierbântaţi, să ridice problema demiterii lui Corneliu Popovici.
Să recapitulăm puţin povestea pentru cazul în care există persoane care nu o ştiu. Pe 20 august, Elena Udrea a participat la comisia de anchetă din cadrul Parlamentului. A venit însoţită de doi secretari de stat, unul de la PD-L şi altul, Corneliu Popovici, de la PSD. După ce Elena Udrea şi-a făcut numărul în cadrul comisiei, s-a ridicat de pe scaun, fiind urmată, aproape instantaneu, de secretarul de stat de la PD-L. Corneliu Popovici a rămas, aproape ostentativ, pe scaun, fără a da nici un semn că vrea să plece de acolo. S-a ridicat de abia după ce i-a cerut Elena Udrea acest lucru. Acesta a fost primul moment catalogat ca „penibil” de către specialiştii în analiza fenomenelor paranormale, parţial normale şi normale.
Elena Udrea este şefa lui Corneliu Popovici, iar acesta din urmă a fost mandatat de PSD să ocupe postul de secretar de stat la Ministerul Turismului şi să facă treabă. Să facă treabă şi să aibă o atitudine prin care să facă cinste partidului. Nu ar fi fost cumva penibil, extrem de penibil, dacă secretarul de stat Corneliu Popovici ar fi ignorat ceea ce i-a cerut şefa lui, ministrul Turismului? Dacă dl Popovici ar fi rămas ca un copil răzgâiat în scaun şi ar fi spus „nu plec!”. Ar fi însemnat lipsă de bun-simţ din partea lui, lipsă de respect, iar scena s-ar fi transformat în circ. Pe de altă parte, ar fi pierdut, la imagine, PSD-ul, care ar fi putut fi acuzat că a întregit „circul” de care a fost acuzată Elena Udrea că l-a făcut la comisie. PSD- ul ar fi fost acuzat că are oameni care nu respectă ierarhiile, că are oameni în ministere care nu ascultă de miniştri şi, atunci, firesc, PSD e vinovat că nu merge treaba în Guvernul României. În plus, dacă rămânea pe scaun, Corneliu Popovici şi PSD trebuiau să-şi ia adio de la funcţia de secretar de stat la Turism.
Momentul care a fost considerat, însă, ca fiind cel mai penibil s-a produs după ieşirea din sala în care se afla comisia de anchetă. Pe hol, Elena Udrea a spus: „Domnu` secretar de stat, chemaţi liftul!”. Iar Corneliu Popovici, „slugarnic” – cum spun marii analişti menţionaţi, a chemat liftul.
Dar întreb şi eu, ca omul de aici, de unde se agaţă harta în cui, ce vroiaţi să facă? Să o repeadă pentru că, doamna Udrea nu a spus, aşa cum e de bun-simţ, „Domnu` secretar de stat, chemaţi liftul, vă rog!”. Chiar dacă secretarul de stat e subalternul ei, Elena Udrea trebuia să spună „vă rog”, atunci când îi cere să facă ceva ce nu e în fişa postului. Şi chiar dacă e în fişa postului poţi să-i mai spui omului „vă rog”, că nu te doare gura. Dar, asta diferă de la şef la şef, sau, mai corect, de la om la om.
Pe de altă parte, secretarului de stat i s-a cerut să cheme liftul de către o femeie. Mi se pare chiar o chestie de bun-simţ ca un bărbat să cheme liftul atunci când este însoţit de o femeie, fie că îi este şefă ori chiar subalternă.
Dar, acolo unde se dă ora exactă, în partea de jos a hărţii agăţate în cui, bunul-simţ trece pe planul doi dacă se poate câştiga ceva capital politic sau dacă, pur şi simplu, unii sau alţii sunt în criză de subiecte pentru dezbaterile zilnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liftierul sucevean al Elenei Udrea.
 Vizualizări articol: 2983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
Liftierul sucevean al Elenei Udrea5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei