Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Seceta a mai plouat un preşedinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele caniculare de săptămâna trecută au secat de sevă culturile agricole, mai ales porumbul, aflat în faza de lapte. Au încins, până la fierbere, şi căpăţânile bucureştenilor şi nu numai ale lor. Pârjolul a colindat ţara de la un capăt la celălalt.
În plan politic seceta n-a făcut mari ravagii. I-a tras scaunul de sub fustă ministresei Ridzi, ceea ce nu este mare pagubă nici pentru colegii săi de partid, care nu s-au obosit s-o bocească. Ceva lacrimi au căzut dinspre aripa tânără a familiei Băsescu, datoare financiar şi moral fostei şefe de la Tineret şi a înotat în ape tulburi. Le va limpezi, spun unii, DNA-ul. Nu le va limpezi nimeni, în vecii vecilor, spun alţii care au în vedere amănuntul că mai marele DNA e Traian Băsescu. Rămâne de văzut cât va dura şi această veşnicie prezidenţială marinărească.
Tot în politică seceta s-a răţoit niţel la doamna Udrea, suspectată de utilizarea, cu asupra de măsură, a reţetelor Ridzi în materie de tocat bani publici. Doamna Udrea, care spre deosebire de surata ei de partid şi relaţii, stă pe cai mari la propriu şi la figurat, nu s-a înspăimântat. Dimpotrivă. Ca o veritabilă descendentă de vânzătoare de zarzavat în piaţă, ministresa călătoriilor ecumenice s-a răstit la Parlament, şi-a pus, verbal, fireşte, poalele în cap, a tunat şi a ameninţat, ceea ce pe vreme caniculară a mai dezmorţit scaunele din Parlament.
Seceta a plouat însă un nou candidat la preşedinţie, în persoana primarului general al Capitalei. Nu, nu-i vorba de fostul primar general Băsescu, descins din Cişmigiu la Cotroceni, ci de actualul primar general Sorin Oprescu. Până una alta, fostul primar nu şi-a anunţat candidatura. Se mulţumeşte doar s-o colinde prin ţară în cea mai neobosită campanie electorală văzută vreodată pe meleagurile mioritice. Ce aduce nou chirurgul Oprescu? O presupusă independenţă politică şi cam atât. Restul e ca la Băsescu. Iau în calcul să candidez, dar mă mai gândesc. Nu ştiu sigur ce voi face.
Ţara are însă nevoie de un preşedinte demn şi devotat. Şi Băsescu şi Oprescu au spus iniţial că nu-i vor trăda pe bucureştenii care i-au votat şi vor rămâne până la isprăvirea mandatelor spre a-şi duce la îndeplinire toate angajamentele. Băsescu şi-a dus la îndeplinire doar angajamentul de a asasina nişte câini fără stăpân şi de a demola nişte chioşcuri în care se vindeau, între altele, cărţi. Oprescu mai are de terminat neînceputa autostradă suspendată care - nu-i aşa? - va traversa ca un curcubeu luminos cenuşia noastră capitală.
În cursa pentru Cotroceni, oficial şi neoficial s-au înscris Traian Băsescu, creditat de sondaje cu o susţinere între 28 şi 38 la sută, bătaia cântarului, atât de nefirească, venind de la simpatiile sau antipatiile plătitorului, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, ambii învârtindu-se în jurul a 20 la sută, cu un plus pentru liberal care ia se pare voturi şi de la alţii, Corneliu Vadim Tudor, reprezentant al PRM şi Principele Radu, candidat pe care în mod nedrept, cred, sondajele îl aşază sub înălţimea valorii sale.
Ce aduce în această mixtură de candidaţi Sorin Oprescu? De unde culege el voturi? Păi culege întâi de la simpatizanţii sau cotizanţii PSD, partid din care a făcut parte şi din care sufleteşte face parte, întrucât nu uită niciodată să spună că e un om de stânga. Mă rog. Pentru a fi preşedinte trebuie să fii şi al celor de dreapta şi al altora care nu sunt de nici un fel. Ca să vezi! D-aia n-a făcut ce-a vrut la Cotroceni Traian Băsescu, afişându-şi fără echivoc susţinerea unui singur partid, cel pe care, cu mână de fier, îl conduce şi azi! Candidatura doctorului îl loveşte cu ciocanul în genunchi pe Geoană, deci. Nu ia de la Crin Antonescu, pe care şi Ion Iliescu l-a lăudat, regretând că nu-l are în partid. Remarca „bătrânului edec” va aduce voturi, veţi vedea, de acolo de unde în mod normal n-ar fi venit. Oprescu va lua voturi, chiar multe, de la Băsescu, iar Principele Radu de la candidatul liberal. Analiştii, între care nu mă număr, neavând orgoliul unor priceperi în această zonă, avansează variante de tur doi Băsescu – Oprescu, Antonescu – Oprescu şi mai rar Geoană - Băsescu. N-am întâlnit încă variante de tur doi cu Nati Meir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seceta a mai plouat un preşedinte.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Seceta a mai plouat un preşedinte5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei