Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MUNGIU-PIPPIDI

Alina MUNGIU-PIPPIDI


Vaca şi poneiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, s-a declarat recent „necăjit” de criticile adresate Parlamentului României de către Comisia Europeană, menţionând că este pentru prima dată când Comisia îşi permite să „atace” un parlament naţional.

El a declarat că o astfel de critică din partea Comisiei Europene este nedreaptă, deoarece Parlamentul a avut la dispoziţie două luni şi jumătate pe dosare care au însemnat investigaţii pe mai bine de trei ani de zile din partea procurorilor.

Probabil că senatorii au nevoie de tot atâta timp să citească cât le ia procurorilor să scrie, iar la sfârşit se hotărăsc oricum că justiţia din România e prea independentă ca să dăm pe mâna ei vreun parlamentar – lasă să judece taximetrişti, ziarişti şi ţărani, care nu au imunitate.

Am impresia că Văcă şi ai săi chiar au crezut că europenii sunt nişte cretini pe care i-am păcălit cu intrarea noastră, nu au înţeles că acei oameni s-au uitat în altă parte de teamă că o să ratăm intrarea şi altă ocazie nu vom avea. Am beneficiat de indulgenţa, nu de prostia lor.

Dar acum, că suntem înăuntru, s-au săturat de Văcăroiu şi sloganul lui „Care capră”? Dacă pentru prima dată Comisia e aşa de dură cu un Parlament, e pentru că în experienţa ei nu a mai avut bande de infractori atrase de Parlament doar pentru avantajul imunităţii, şi patronate de cineva ca Văcăroiu, un individ care s-a distins numai prin prezenţa regulată în caricaturile academiei Caţavencu la rubrica Săniuţa.

Dar Văcă nu se luptă doar cu Europa. El se luptă şi cu ICR, o instituţie culturală care dă bani publici pentru promovarea culturii române în străinătate. Ca orice instituţie publică, ICR e controlat de Curtea de Conturi, dar lui nea Văcă nu-i ajunge asta, mai ales că ultimul control nu a găsit dovezi contra celor de la ICR,  şi colegul Florin Georgescu nu mai are curaj să le dea toată ziua telefoane, ca pe vremea stenogramelor PSD.

Ca să câştige lupta cu intelectualii de la ICR, care scriu editoriale obraznice, Văcă a hotărât că Senatul poate controla instituţia, de parcă ar avea auditori de profesie.

Pe vremea când conduceam TVR am avut şi eu o asemenea incompetentă comisie parlamentară în control, al cărui singur membru activ era un băiat de la România mare, care fura hârtiile noastre şi le vindea la ziare de scandal pe bani buni. Nu au aflat niciodată nimic incriminator, dar au umplut presa murdară de picanterii din TVR. La fel va face şi comisia Văcă, în loc să trimită la judecată nişte colegi urmăriţi de procurori, mai bine interoghează nişte artişti famelici, desenatori de ponei roz cu fese simbolice.

Aţi crede poate după toate astea că această figură politică – să ridice mâna cine l-a votat - este vreun mare apărător al legii şi iubitor de stat de drept. Nici vorbă! Dl. Văcăroiu a fost pe lista neagră a Coaliţiei pentru un Parlament Curat.

Ce a făcut el în viaţă, în afară de multele săniuţe menţionate? Păi, a fost consilierul patronului FNI, o ocupaţie cât se poate de profitabilă pentru el, în timp se sute de mii şi-au văzut economiile tocate. La fel, poate mai ţineţi minte embargoul asupra fostei Iugoslavii, pe care l-or fi respectat alţii? Dar nu ai noştri, care făcură bani buni.

Văcă a fost aşa de supărat că aceste lucruşoare din trecutul lui sunt menţionate de presă că a dat în judecată coaliţia. Nu numai că a pierdut la toate instanţele, dar a venit şi ora când justiţia şi-a cerut banii înapoi.

Pe lângă că amicul Văcă nu a reuşit să se spele de trecutul său prin acest proces numai de el provocat, el a refuzat cât se poate de nedemn să plătească vreo cheltuială de judecată. I s-a făcut proces în execuţie: l-a pierdut şi pe acela. În cele din urmă bietul executor judecătoresc nu a mai avut de ales şi i-a poprit salariul de preşedinte de Senat, Senatul unei ţări membră în UE. Spuneţi dvs, credeţi că mai există al doilea ca el în Europa?

Şi după toate astea, s-o prezenta în vreo circumscripţie uninominală? Şi s-o găsi vreunul să-l şi voteze?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaca şi poneiul.
 Vizualizări articol: 2250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Vaca şi poneiul3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alina Mungiu-Pippidi trimis de
(25 aug 2008, 18:23:19
Alina Mungiu-Pippidi este farul calauzitor si singurul[!!!] al inaintarii Romaniei spre o societate curata, cum sunt eu Patriarhul Constantinopolului. De ce unii oameni au atrofiata capacitatea de a se autoevalua? Stiu, domnia sa sustine ca impreuna cu Societatea Academica Romana si Coalitia pentru un Parlament Curat sunt singurele instante morale, dar nu numai[!] din Romania, foarte grav este insa, ca si crede ceeace sustine!
2.   Atac la persoana trimis de
(25 aug 2008, 23:15:57
Intamplator, exact acelas punct de vedere despre dl. Vacaroiu a fost exprimat si de un alt semnatar al rubricii, in urma cu 2-3 zile.. Atunci, comentatorii au fost foarte de acord cu dumnealui. Inteleg ca e destul ca semnatura sa apartina Alinei M-P pentru ca reactia sa fie pe dos. Asta se numeste atac la persoana si nu schimb de opinii.
3.   Pentru STRAIN trimis de
(26 aug 2008, 06:07:17
Nu e deloc vorba de atac la persoana ci este o parere despre cel ce emite, profitand de o anumita conjuctura, puncte de vedere cu pretentia de a fi singurele sfaturi intelepte din lumea asta. Un diagnostic al bolii trebuie pus de medic, nu de felcer.
4.   Corectura trimis de
(26 aug 2008, 09:47:35
Imi cer iertare pentru "conjuctura". puneti dvs "n" care lipseste. Multumesc!

5.   Penibila trimis de
(27 aug 2008, 23:20:48
Sa te cheme Pipi-di,sa arati atit de dizgratios cum arata aceasta creatura si sa mai incerci sa-ti versi veninul guselor intr-un articol cu titlul "Vaca si poneiul",reprezinta o culme a nesimtirii si asta ca sa aperi ce?.O institutie (ICR)platita de la buget ,de noi toti ,care intelege sa-si bata joc de religia ortodoxa prin mizgilelile unor dementi ce o infatiseaza pe Fecioara Maria pe post de maturatoare REBU,ce matura pe jos ramasitele religiei crestine.Si asta o face ,deloc intimplator, jigodia care pune in scena o piesa de teatru nebun in care Maria Magdalena ii face felatie Mintuitorului Iisus Christos !!!! O asemenea insulta a unui popor ,in orice tara ,ar duce la aruncarea in inchisoare a unor asemenea iude insultatoare a tot ce are mai sfint acest credincios popor.La noi insa, putoarea asta isi permite sa murdareasca totul in jurul ei(la propriu si la figurat),pentru a apara o blasfemie prin jignirea celui de al doilea om in stat.Vaca si mungioaica=

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei