Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S-a tras linie

Aproape trei mii de ţărani din judeţ, tăiaţi de la subvenţii

Aproape 3.000 dintre ţăranii din judeţ care au depus anul trecut cereri pentru a primi subvenţiile europene pe terenul agricol au fost excluşi de la plată. După luni întregi de controale, angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava au reuşit să finalizeze cele 58.802 dosare ale agricultorilor din judeţ. Procentul celor scoşi de la plată este de aproximativ 5% (2.725 din total), restul de 55.639 de fermieri având dosarele aprobate şi primind, sau urmând să primească, subvenţiile.

Dintre cei excluşi de la plată, cei mai mulţi au declarat în cereri suprafeţe mai mari decât au în realitate, ori au fost în litigiu cu alte persoane, care cereau subvenţii pentru acelaşi teren.

 

Excluderea de la subvenţii sau chiar dosar penal   

Conform legii, fermierii care au declarat în cereri suprafeţe mai mari decât au în realitate, riscă să nu mai primească subvenţii timp de trei ani de zile, în cazurile în care este vorba de persoane care au încercat să comită fraude mari, putându-se ajunge şi la sesizarea poliţiei, în vederea întocmirii de dosare penale.

Conducerea APIA Suceava nu a putut preciza câţi dintre agricultori sunt pasibili de aceste sancţiuni, dosarele fiind în faza de cercetare preliminară.

 

Asigurări că banii vor veni

Având în vedere rezultatele din alte judeţe ale ţării, şi faptul că în Suceava numărul cererilor a fost foarte mare, APIA Suceava consideră că procentul de eligibilitate de 95%  este bun.

Gheorghe Curelciuc, directorul APIA Suceava, a precizat că în ultima perioadă toţi angajaţii au depus eforturi pentru recuperarea întârzierilor, iar banii vor ajunge la toţi beneficiarii în cel mai scurt timp. 

„Dorim să infirmăm toate zvonurile potrivit cărora fermierii care nu au primit bani până pe 30 iunie a.c. nu vor mai primi ajutor financiar pentru cererile din 2007. Toţi fermierii care au depus cereri şi care au respectat condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională vor primi, în următoarea perioadă, sumele la care sunt îndreptăţiţi”, a precizat Curelciuc.

Subvenţia pentru fiecare hectar de teren agricol lucrat va fi de aproximativ 100 de euro, diferenţele variind în funcţie de zona unde este amplasat terenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape trei mii de ţărani din judeţ, tăiaţi de la subvenţii.
 Vizualizări articol: 13374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape trei mii de ţărani din judeţ, tăiaţi de la subvenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei